حجتالاسلام میرکتولی: اسلام برای جنگیدن منشور حقوق بشر دارد
عضو مجمع عالی تفسیر قرآن گفت: در دین اسلام وقتی فرماندهان به سوی دفاع و جهاد میروند، دستورالعملهای حقوق بشری دارند؛ مثلاً مطرح میشود کسی که فرار میکند، دنبال او نروید. به زنها و بچهها تعدی نکنید. با اسیران مهربانی کنید.
حجتالاسلام مرتضی میرکتولی عضو مجمع عالی تفسیر قرآن در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیمبا اشاره به اینکه از گذشتهها، هر فرد و گروهی که دنبال قدرتطلبی و افزونطلبی بود، جنگطلب هم بود، گفت: آنها با این خصلتشان ملتهای دیگر را با نبردشان استعمار میکردند. امروز آن عده که از آن سوی دنیا به بهانۀ «دفاع از حقوق بشر» به شرق عالم آمدند، مگر غیر از کشتار و ظلم و خونریزی کار دیگری میکنند؟ کسانی که در برابر این ظالمان بایستند، از آب و خاک و میهن و ناموسشان و فرزندشان دفاع کنند، امری فطری و برخاسته از وجدان بیدار و غیرت آنها است. خداوند بابت این عمل، پاداش فراوان اخروی در نظر گرفته است، و در مقابل، برای جنگطلبان، عذاب و فلاکت.
وی افزود: هر انسانی که خداوند به او عقل سلیمی داده است، اگر از گروهی تعدّی ببیند، باید برابرش بایستد. در این بین به طور طبیعی عدهای کشته میشوند. در دفاع از ارزشهای دینی، جان دادن ارزشی اخلاقی و امری ضروری است. بنابراین حداقلِ جهاد، دفاع در برابر جنگطلبان است.
حجتالاسلام میرکتولی با اشاره به اینکه عدهای که دفاع از کیان اسلامی را همسو با اربابان غربی خود، خشونتطلبی تلقی میکنند، افزود: این عده یا نفوذیاند و یا با دشمنان همراهاند؛ این ادعای پوچشان در حالی مطرح میشود که جهاد در مسیر حفظ ارزشهای دینی، جامعه را احیاء میکند و رشد میدهد. عجیب است که همینها هیچگاه از جنگافروزیهای امثال آمریکا انتقاد نمیکنند؛ همانها که سلاحهای کشتار جمعی خود را در دوران دفاع مقدس به صدام میدادند و قبل از آن نیز فاجعهای به نام جنگ ویتنام رقم زدند که سبب کشته شدن میلیونها انسان بیگناه شد. این نوع بایکوت خبری و این معاویهصفتی همواره در طول تاریخ بوده است.
وی با ابراز تأسف نسبت به عملکرد برخی مسئولان نسب به تضعیف جایگاه شهید و شهادت گفت: ما شاهد بودیم عدهای برای آنکه نقش شهدا و ارزش جهاد را کمرنگ کنند، چه کارها که نکردند؛ یک روز عنوان «شهید» را از کوی و برزن پاک و روزی هم درسهای حماسی را از کتابها حذف کردند.
حجتالاسلام میرکتولی با تصریح بر اینکه جهاد در اسلام دارای قاعدهای خاص است، گفت: در دین اسلام وقتی فرماندهان به سوی دفاع و جهاد میروند، دستورالعملهای حقوق بشری دارند؛ مثلاً مطرح میشود کسی که فرار میکند، دنبال او نروید. به زنها و بچهها تعدی نکنید. با اسیران مهربانی کنید. ما این نوع از حقوق بشر را از سوی کشورمان در قبال بعثیها بارها دیدیم. درست بر عکس آنچه امروز نزد مستبدان عالم میبینیم. آنها به پیر و جوان و زنان ترحم ندارند؛ صدها نفر از غیر نظامیان را میکشند و بعد دم از حقوق بشر میزنند و غربگرایان داخلی هیچ واکنشی در برابر ظلم آنها ندارند بلکه از سیاست آنها نیز هواداری میکنند. آمریکا و ایادی آنها جانیهای افسارگسیختهاند.
عضو مجمع عالی تفسیر قرآن، تفاوت نگاه اسلام به جهاد با جنگطلبیِ امپریالیسم جهانی را در تفاوت رویکردهای اندیشهای دانست و گفت: در تفکر اسلامی، هر آن کس که جان و مال خود را در مسیر خداوند هزینه کند، بهشت جاودان بهای اوست؛ «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرى مِنَ الْمُؤْمِنینَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یُقاتِلُونَ فی سَبیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَ یُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْراةِ وَ الْإِنْجیلِ وَ الْقُرْآن؛ در حقیقت، خدا از مؤمنان، جان و مالشان را به [بهاى] اینکه بهشت براى آنان باشد، خریده است؛ همان کسانى که در راه خدا مىجنگند و مىکُشند و کشته میشوند. [این] به عنوان وعده حقّى در تورات و انجیل و قرآن بر عهده اوست.» یا فردی که در مسیر خداوند کشته میشود، به مقام شهادت و حیات حقیقی میرسد؛ «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون؛ هرگز کسانى را که در راه خدا کشته شدهاند، مرده مپندار، بلکه زندهاند که نزد پروردگارشان روزى داده مىشوند.»
عضو مجمع عالی تفسیر قرآن، سردار سلیمانی را نمونۀ بارز مجاهد فیسبیل الله دانست و افزود: سردار سلیمانی شخصیتی است که ایمان و اخلاق وی جلوتر از بُعد نظامیشان بود. هرگاه خواستیم یکی از الگوهای اسلام در باب جهاد با جان و مال را در ذهنمان ترسیم کنیم، ایشان الگوی مناسبی است. او با رویکرد دینی خود به دنبال نجات مستضعفان عالم رفت. نیت او پاسداری از حریم اسلام و تبعیت از پیامبر و اهل بیت ایشان بود.
انتهای پیام/