هرگردی؛ گردوی تویسرکان نیست/ بزرگترین نهالستان گردوی غرب آسیا در تویسرکان
گروه استانها- اگرچه تولید محصول ارزشمند گردو فقط به شهرستان تویسرکان اختصاص ندارد و شهرهای زیادی در کشور و سراسر جهان تولید کننده گردو به حساب میآیند؛ اما این ضربالمثل را نباید فراموش کنیم که هرگردی گردو نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تویسرکان، تویسرکان در خاک خود مواد معدنی معجزه آسایی برای پرورش گردو دارد و به دلیل قرار گرفتن در اقلیم آبوهوایی سرد معتدل، موقعیت جغرافیایی کوهستانی و برخورداری از درههای متعدد، گردویی بینظیر و خاص تولید میکند.
گردوی تویسرکان از طعم و مزهای کمنظیر، روغن و چربی ویژه و خواص درمانی زیادی برخوردار است و بر اساس نظرات کارشناسان و پزشکان برای کمک به درمان برخی از بیماریها توصیه میشود.
طلای سبز بهشت غرب ایران، منبع خوبی از چربیهای سالم، پروتئین و فیبر است و به سلامت قلب و استخوانها و مدیریت وزن مطلوب انسانها کمک میکند.
گردوی تویسرکان به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب و امگا 3 به کاهش کلسترول خون بالا کمک میکند، همچنین این گردو منبع خوبی از برخی ویتامینها و مواد معدنی است که از جمله ی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک میکند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) میشود.
مس: مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب و بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن میشود و تقویت استخوانها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده معدنی است.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص میشود.ویتامین E: گردو محتوی مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است که بدن برای مبارزه با سرطان به آن نیاز دارد.
فسفر: نزدیک به 1٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده ی معدنی به طور عمده در استخوانها یافت میشود و اهمیت خاصی در بدن دارد.منگنز: بیشترین مقدار این مادهی معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوهها و سبزیجات یافت میشود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان گفت: نهالستان تولید زنجیره کامل نهال گردوی تویسرکان که در 3 بخش خزانه، باغ مادری و گلخانه اجرا میشود، در کشور و خاورمیانه بینظیر است. این طرح برای باغداران گردو مزیتهای فراوانی دارد که عبارت است از بهرهگیری از نهالهای گردوی گواهیشده با قابلیت مقاومت در برابر سرما، کمآبی و مصرف بهینه آب و ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدات.
مسعود اکبری اظهار داشت: گردوی تویسرکان از نظر طعم و کیفیت بینظیر است و برای آنکه مقاومت این محصول در برابر سرمای بهاره و پاییزه بالا رود و شاهد افزایش بهرهوری کمی و کیفی تولید این محصول در شهرستان باشیم به دنبال ایجاد نهالستان گردو رفتیم. بالا بودن درصد نسبت مغز به پوست، بالا بودن کیفیت مغز، یکدست بودن مغز و تولید محصول بیشتر در واحد سطح از ویژگیهای نهالهای تولیدشده در این نهالستان است
تامین پیوندکهای گردوی مورد نیاز کشور
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تنها زنجیره تولید نهال گردوی گواهیشده کشور در تویسرکان در آینده ای نه چندان دور همه پیوندکهای مورد نیاز نقاط مختلف کشور را تأمین میکند وبدون تردید با بهرهبرداری از این نهالستان نه تنها نیاز استان بلکه نیاز کشور در حوزه تامین نهال گردوی مقاوم برطرف میشود.
محمد مهدی مفتح در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تویسرکان اظهار داشت: یکی از ویژگیهای نهالستان گردوی تویسرکان، پرورش نهال گردو از نوع «چندلر» است. این اقدام موجب میشود گردوی مرغوب و باکیفیت تویسرکان به صورت یکدست تولید شود و با کمیت و کیفیتی بالاتر از گذشته زمینه را برای صادرات این محصول فراهم کند.
وی به سرمازدگی بیش از 90 درصدی باغهای گردوی شهرستان تویسرکان در سال 94 و در پی افت ناگهانی دمای هوا در اردیبهشت ماه این سال اشاره کرد و افزود: برای مقاومسازی باغهای گردوی تویسرکان در برابر سرما و افزایش سطح کمی و کیفی تولیدات این بخش، طرح اصلاح، سرشاخهکاری و پیوندزنی درختان گردوی شهرستان تویسرکان در 3 هزار هکتار باغ این شهرستان در بازه زمانی پنج ساله انجام میشود.
شهرستان تویسرکان از سوی وزارت جهاد کشاورزی به عنوان شهرستان آزمونه این طرح انتخاب شده است.پیش بینی می شود امسال میزان تولید گردو در شهرستان تویسرکان بین 15 تا 17 هزار تن باشد.
انتهای پیام/743/ی