صالحی: با طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری می‌توان انتخاباتی خوب و شایسته برگزار کرد

صالحی: با طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری می‌توان انتخاباتی خوب و شایسته برگزار کرد

کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: اگر طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در صحن مجلس شامل اصلاحات اساسی هم نشود، با این طرح می‌توانیم انتخاباتی خوب و شایسته نظام جمهوری اسلامی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، صالحی کارشناس و پژوهشگر حقوق عمومی در نشست استماع نظرات کارشناسی پیرامون «طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری» اظهار داشت: کلیت این طرح خوب است و یکی از موضوعاتی که همیشه مورد چالش بوده، صلاحیت داوطلبان بوده است. سوال این است که شورای نگهبان بر چه اساس افراد را می‌سنجد و چرا یک فرد رد و دیگری را تایید می‌کند.

وی افزود: شاید یکباره نتوانیم اهداف این طرح را به جامعه تزریق کنیم و بسترها و زمینه‌های آن فراهم نشده است. یکی از نکات مثبتی که این طرح دارد، اصلاح ماده 55 است که ثبت‌نام الکترونیک و به‌طور سیستماتیک انجام و بررسی شود. همچنین مشکلاتی که وزارت کشور و شورای نگهبان با آن مواجه هستند، برطرف می‌شود.

این کارشناس و پژوهشگر حقوق عمومی بیان کرد: در قانون قبلی افراد قبل از ثبت نام می‌توانستند استعفا دهند و می‌دانیم که فرآیند انتخابات از بازه زمانی قبل‌تری انجام می‌شود و هیات‌های اجرایی و نظارتی کار خود را قبل از ثبت‌نام آغاز می‌کنند و برای اینکه بحث بی‌طرفی و عدم دخالت افراد مورد نظر قرار بگیرد، قانون اصلاح شده و شش ماه قبل از ثبت‌نام‌ها برای مجریان و ناظرین لحاظ شده که باید استعفا دهند.

صالحی گفت: ظرفیت‌های کشور ما اکنون به گونه‌ای نیست که بتوانیم احزاب را داشته باشیم و می‌دانیم که خیلی از احزاب وقتی از یک کاندیدا حمایت می‌کنند، بعد از یک سال یا دوسال از او اعلام برائت می‌کنند و این نشان‌دهنده این است که فضای ما هنوز کاملا احزابی نشده و نمی‌توانیم احزاب را مشارکت دهیم. در این طرح آمده که یک فرد باید از یک حزب و یا جبهه معرفی شده باشد و با این کار، برای احزاب یک شخصیت قائل شده است.

وی بیان کرد: اینکه یک فرد بتواند از شخصیت‌های سیاسی و مذهبی تاییدیه بیاورد، عنوان شد ولی نمایندگان به تعریفی برای شخصیت سیاسی و مذهبی نرسیدند و برای تشخیص این فرد هم باید مرجعی گذاشته شود و این مبحث حذف شد و شاید بتوان در اصلاحات بعدی این موضوع را در نظر گرفت.

این کارشناس و پژوهشگر حقوق عمومی بیان کرد: در روند ثبت‌نام، مدارک از سوی داوطلبان ارائه می‌شود و مراجع ذیصلاح این مدارک را صحت‌سنجی می‌کنند و بعضاً برخی مدارک غیرواقعی ارائه می‌دهند و این طرح اصلاح ماده 56 را داشته که گفته شده اگر مدارک غیر اصیل کشف شود، اگر قبل از ثبت نام باشد، ثبت‌نام کان لم یکن می‌شود و اگر در زمان بررسی صلاحیت‌ها باشد که مورد بررسی مجدد قرار می‌گیرد و اگر بعد از انتخابات باشد، قبلا اینجا خلأ قانونی بوده ولی الان مشخص شده که قبل از تنفیذ حکم، مراتب برای رهبری ارسال می‌شود.

صالحی اظهار داشت: اگر این طرح در صحن مجلس شامل اصلاحات اساسی هم نشود، برای کسانی که کار اجرا و نظارت را انجام می‌دهند، مناسب است و با این طرح می‌توانیم انتخاباتی خوب و شایسته نظام جمهوری اسلامی داشته باشیم.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که شورای نگهبان داشته، زمان کم برای بررسی صلاحیت‌ها بوده و در این طرح، این زمان گسترش یافته و هنگام ثبت نام، این اجازه به شورای نگهبان داده شده که افرادی که اعلام کاندیداتوری می‌کنند، شورای نگهبان می‌تواند آنها را بررسی کنند. این ابزار قانونی به شورای نگهبان داده می‌شود که بتواند این کار را در زمان مناسب انجام دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon