رئیس سازمان جنگلها: اجرای طرح "کاداستر" سبب کاهش تعرض به مراتع کشور است
گروه استانها- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: پیشگیری از تعرض به مراتع ملی، احقاق حق بهرهوران از منابع و مراتع از اهداف طرح کاداستر در ۳۲ میلیون هکتار در مراتع کشور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ؛ مسعود منصور صبح امروز در دیدار با قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام، ضمن بیان اقدامات انجام شده در جهت حفظ و حراست از مراتع و جنگلهای کشور اظهار داشت: طرح کاداستر تعرض به مراتع کشور را کاهش میدهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: پیشگیری از تعرض به مراتع ملی، احقاق حق بهرهوران از منابع و مراتع از اهداف طرح کاداستر در 32 میلیون هکتار در مراتع کشور است.
وی موفقیت اجرای طرح کاداستر را مورد اشاره قرار داد و افزود: درصدد هستیم تا میزان پوشش طرح کاداستر را به 40 میلیون هکتار در کشور افزایش دهیم.
منصور یادآور شد: طرح کاداستر فعالیتهای منابع طبیعی و بهرهوران از این منابع را که تعلق 100 درصدی به بیتالمال و آحاد مردم ایران را دارد ضابطهمند میکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: موفقیت اجرای طرح کاداستر در مراتع ایلام نیز مطلوب گزارش شده است و اجرای این طرح نقش مهم در کاهش تعارض به مراتع استان داشته است.
حوزه کشاورزی و منابع طبیعی اقدامات منحصر بفرد و خوبی انجام شده است
قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام نیز اظهار داشت: استان ایلام در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی اقدامات منحصر بهفرد و خوبی انجام شده که در کشور سرآمد است.
دشتکی در ادامه با عنوان این مطلب که "افزایش دامها باعث از بین رفتن مراتع و جنگلها نیستند" اضافه کرد: آنچه که سبب از بین رفتن منابع طبیعی میشود دخل و تصرف انسان در این منابع خدادادی است.
وی افزود: در گذشته عشایر در مناطق مختلف با چند هزار دام مرتع و چراگاه خاص خود را داشتند اما همینکه برخی به دنبال کاشت و شخم زدن دامنه کوهها رفتند و این باعث از بین رفتن خاک، مراتع و منابع طبیعی شد.
استاندار ایلام در ادامه با اشاره به یکی از آسیب های رایج در مناطق زاگرس نشین چون ایلام، گفت: در این مناطق برخی زمینهای شیبدار در دل جنگل را به شکل غیراصولی شخم میزنند و گندم میکارند و این علاوه بر تخریب جنگل باعث فرسایش خاک نیز میشود.
وی با اشاره به این مهم که چندین سال طول میکشد تا یک میلیمتر خاک ایجاد شود، گفت: شخم غیراصولی در دامنه کوهها و جنگلها در چندین متر خاک را از بین میبرد.
سلیمانیدشتکی با عنوان این مطلب که "با آبخیزداری در دامنه کوهها و جنگلها اقدامات بسیار خوبی در جهت حفظ خاک، منابع طبیعی، جنگلی و منابع آب صورت گرفته است" تصریح کرد: در این طرح ها درختان جنگلی، مثمر، گیاهان دارویی و هر محصولی که امکان کشت دارد کاشت میشود.
وی در ادامه با اشاره به بیابانی بودن قسمت اعظم مناطق جنوبی استان گفت: در قسمت جنوب شهرستانهای دهلران و مهران بیابان وجود دارد که در آنجا با کمک وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو چند کار اساسی انجام داده ایم که یکی از مهم ترین آنها بحث جنگل کاری و بیابان زدایی در استان بوده است.
وی افزود: کار مهم دیگر طرح احیا اراضی کشاورزی است که ظرف همین دو سه سال گذشته زمینهای آبی استان از 75هزار هکتار به 10هزار هکتار افزایش پیدا کرده است.
استاندار ایلام با عنوان این مطلب که "اقدامات موثری در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در جهت حفظ بیابانها و مهار ریزگردها صورت گرفته است" گفت: منابع طبیعی در دل بیابانها با هدف برچیدن منشاء ریزگردها به طرز شایستهای شروع به درختکاری و جنگلکاری کرده و این اقدامات امروز باعث تثبیت خاک، آب و منابع طبیعی در استان شده است.
وی در ادامه گفت: در این طرح ها درختان مثمر چون گل نرگس کشت میشود که حتی می تواند برای مردم منطقه باعث درآمدزایی شود.
نماینده عالی دولت در استان با تاکید بر این مهم که "منابع طبیعی اولویت ما در حوزه اعتبارات است" گفت: در حوزه زیرساخت های منابع طبیعی و محیط زیست هیچ محدودیتی برای اجرای طرحها نگذاشتهایم.
انتهای پیام/180/س