روحانی: ما الآن در شرایط جنگی هستیم که از سال ۹۷ شروع شده است

روحانی: ما الآن در شرایط جنگی هستیم که از سال 97 شروع شده است

رئیس‌جمهور گفت: وزارت صمت یکی از وزارتخانه‌هایی است که امروز در خط مقدم مبارزه در شرایط تحریم است و بار مسئولیت تأمین کالاهای اساسی، ضروری و بخش بزرگی از بار تولید را بر دوش دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز هیئت دولت با تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌علت رأی اعتماد به رزم‌حسینی وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت صمت، گفت: چندماه بود این وزارتخانه با سرپرست اداره می‌شد و با این رأی این وزیر مشخص شد و بار مسئولیت را بر دوش گرفته است.
جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: وزارت صمت یکی از وزارتخانه‌هایی است که امروز در خط مقدم مبارزه در شرایط تحریم است و بار مسئولیت تأمین کالاهای اساسی، ضروری و بخش بزرگی از بار تولید را بر دوش دارد. چهار مسئله به‌عنوان مسئولیت‌های اصلی وزارت صمت است که من آن را در پیوست حکم وزیر ابلاغ کردم، اولین مسئله، بحث جهش تولید است که همه ما امسال مسئولیت داریم این شعار را محقق کنیم و حرکت ما در زمینه تولید باید بهتر از سال‌های قبل باشد.

رئیس‌جمهور بیان کرد: علی‌رغم کرونا و مشکلاتی که برای ما ایجاد کرده است، در پنج‌ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در بسیاری از بخش‌های صنعتی شاهد رشدهای 18 و 12 درصدی آمار تولید هستیم، از فولاد و پتروشیمی گرفته تا کالاهای مورد نیاز مردم و لوازم خانگی و خودرو که رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است، این مهم است که مردم بدانند علی‌رغم سختی‌ها، ما در بخش تولیدی در کشاورزی، صنعت و بخش‌هایی از خدمات شاهد رشد قابل ملاحظه هستیم؛ جهش و رونق تولید وظیفه مضاعفی بر دوش همه ماست.

روحانی در ادامه دومین وظیفه این وزارتخانه را بحث صادرات کالا دانست و خاطرنشان کرد: بار اصلی تأمین ارز در سال‌های قبل مسئله نفت، میعانات و گاز بود ولی شرایط ما مثل قبل نیست.

وی تصریح کرد: برخی در فضای مجازی می‌گویند "کشور قبل از این دولت هم تحریم بود و الآن هم در تحریم هستیم" و بعد می‌گویند "شما می‌گفتید مشکلات به‌خاطر مدیریت است و امروز هم تحریم هستیم"، باید شرایط امروز را دید، در گذشته تحریم بودیم و نه جنگ اقتصادی؛ جنگ اقتصادی از سال 97 شروع شده است. دولت در دوران قبل حداقل روزانه یک‌میلیون بشکه نفت با قیمت 120 دلار صادر می‌کرد؛ قیمت نفت در سال 92 که کاهش یافت، هر بشکه نفت 104 دلار بود و بانک‌های ما در شرایطِ امروز نبودند و شرایط بهتری داشتند البته شرایط در دولت یازدهم بهتر بود و ما از لیست سیاه FATF خارج شدیم و متأسفانه مشکلاتی برای ما ایجاد شد چون لوایح چهارگانه دولت که مورد تأکید دولت و جلسه سران سه قوه بود، دچار مشکل شد. الآن در بخش‌های صادرات مانند نفت با مشکلات بزرگتری روبه‌رو هستیم و صادرات کالاهای دیگر باید این مسئله را جبران کند و تأمین ارز مورد نیاز کشور امروز بر دوش صادرات غیرنفتی است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: وزارت صمت دستگاهی است که مداوم باید مراقب باشد که چه کالایی در بازار است و چه کالایی کمیاب است و کدام کالا باید خریداری و وارد شود و چه کالایی اولویت دارد. در کالاهای اساسی علی‌رغم کرونا و تحریم دچار مشکل نبودیم و این کالاها به‌موقع وارد بازار شده است، البته شاید در قیمت‌ها اشکالاتی وجود آمده که موضوع دیگری است ولی تهیه کالاهای اساسی و ضروری که برای کشور بسیار مهم است و در شرایط سخت کرونا کالاهای بهداشتی و داروی مورد نیاز مردم را تأمین کردیم، در این مسیر حرکت درستی انجام دادیم. نیازمندی ارزی دستگاه‌های کشور با آنچه امروز در ارز برای آنها تأمین می‌شود مقداری فاصله دارد که به‌دلیل شرایط موجود است که باعث ایجاد فاصله شده است و در بسیاری از مشکلات امروز باید آدرس صحیح به مردم بدهیم که چرا این مشکلات وجود دارد.

روحانی گفت: مشکلات ساختاری از قدیم بوده و ممکن است مشکلات مدیریتی هم وجود داشته باشد ولی مهم این است که باید ببینیم درصد اینها در این شرایط جنگ اقتصادی به چه‌میزان است، برخی شرایط کنونی را با شرایط تحریم مقایسه نکنند، ما الآن در شرایط جنگی هستیم که از سال 97 شروع شده است.

وی اضافه کرد: واقعیت‌های جامعه را تحریف نکنیم؛ همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند واقعیت‌های دفاع مقدس نباید تحریف شود امروز هم در جنگ اقتصادی واقعیت‌ها نباید تحریف شود باید به همان صورتی که هست مبدأ تاریخ و مقدار مشکلات برای مردم تبیین شود.

رئیس‌جمهور گفت: برخی مثلاً می‌گویند که "هشت سال جنگ که با عراق داشتید، قبلاً هم بوده، مثلاً سال 51 و 52 با عراق درگیری کوچک مرزی بوده است که چند نفر هم کشته شدند و چند نفر هم اسیر شدند". آن درگیری کوچک را با  دوران جنگ (هشت‌ساله) نباید مقایسه کرد. تحریم در سال‌های قبل بوده، گاهی تحریم بیشتر و گاهی هم کمتر شده اما جنگ اقتصادی از سال 1397 شروع شده است، آدرس غلط به مردم ندهیم و شرایط جنگ با شرایط صلح فرق دارد.

روحانی به تشریح وظایف وزارت صمت پرداخت و گفت: وظیفه چهارم این وزارتخانه نظارت بر بازار است و باید از بازار، انبارها و گمرکات در شرایط جنگ مراقبت کنیم. تصمیم گرفته شده است که کالاهای دپوشده در گمرکات را آزاد کنیم و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که حل آن باید سرعت بخشیده شود تا وزارت صمت بتواند نظارت دقیقی بر بازار و انبارها به‌خوبی داشته باشد. در جلسه اخیر دولت الکترونیک تصمیم گرفتیم که در جلسه آینده که چندهفته دیگر است، درباره سامانه‌ای که از ثبت سفارش شروع شده تا تأمین ارز، حمل کالا، رسیدن به بندر و تخلیه، قرار گرفتن در انبار و توزیع در فروشگاه‌ها با آن بررسی می‌شود. با این سامانه و جمع‌آوری اطلاعات نظارت بهتر می‌شود و همه باید کنار هم باشیم تا این مشکل حل شود.

وی گفت: برخی حرف‌ها زده می‌شود و مردم باید واقعیت‌ها را بدانند؛ گفته می‌شود "اشکال این است که نگاه این دولت به بیرون است و اگر نگاه دولت به داخل بود، این مشکلات را نداشتیم"؛ پاسخِ این حرف، افتتاح‌های پنج‌شنبه‌ها است، نگاه ما به داخل است هر روز افتتاح‌ها انجام می‌شود و دیروز 3500 میلیارد تومان پروژه برق تولید شده است، برقی که در دولت‌های قبل در یک سال اضافه می‌شده مثلاً 1600 مگاوات برق بوده است ولی ما در 5 ماه نخست امسال، 1610 مگاوات برق افتتاح کردیم و تا پایان سال ادامه دارد و 10 واحد نیروگاه دیگر تا آخر سال افتتاح می‌شود. ما که در تولید محصولات کشاورزی از 97 میلیون تن به 130 میلیون تن رسیدیم، نگاه ما به داخل یا خارج است؟ ما که در بنزین، گاز و گندم خودکفا شدیم نگاه‌مان به خارج بوده است؟

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: این حرف را تکرار نکنید و نگویید که "نگاه دولت به بیرون است"؛ حرف ما این است که باید با دنیا تعامل کرد و ما گفتیم تعامل سازنده و مقام معظم رهبری تصحیح کردند و گفتند که باید تعامل گسترده‌‌‌ی سازنده با دنیا داشته باشیم. امروز می‌بینید که 350 شرکت شتاب‌دهنده شرکت‌های دانش‌بنیان داریم و در روز اول این دولت یک شرکت شتاب‌دهنده هم نداشتیم و امروز 5200 شرکت دانش‌بنیان داریم که نسبت به اول دولت یازدهم 95 برابر شده است، اینها یعنی نگاه ما به داخل، جوانان و دانشگاه است.

روحانی اظهار داشت: واقعیت‌ها را برای مردم بگوییم؛ مشکلات را بگوییم و کارهایی را هم که انجام شده است بگوییم که در چه شرایط هستیم. اگر کسی بگوید همه مشکلات بر دوش مدیریت اجرایی دولت است، این حرف اشتباه است. همه قوا و نهادها امروز بار سنگینی بر دوش داریم و باید این بار را به‌دوش بکشیم. باید کار را به مردم واگذار کنیم و این‌که می‌گوییم سهام کارخانه‌جات باید به مردم واگذار شود، به این علت است. مدیران ما را دلسرد نکنید و اگر موردی در واگذاری اشکال داشته است، آن را حل کنیم و اصل واگذاری را زیرسؤال نبریم و برخی امور زیرساختی و مهم است که باید دولت به‌عهده داشته باشد ولی بقیه باید به مردم واگذار شود.

رئیس جمهور در ادامه به اهمیت جذب سرمایه خارجی و ایرانیان مقیم خارج اشاره کرد و گفت: با دادن امنیت شخصی و امنیت به سرمایه هایشان، سرمایه زیادی وارد کشور داخل شود که این به نفع آنها و مردم و کشور است.

روحانی با بیان تلاش آمریکا برای توطئه چینی علیه ایران گفت: البته خود آمریکایی‌ها در یک شرایط بسیار سختی گرفتار شده اند. دیشب اگر مناظره را بعضی از مردم ما دیده باشند یا امروز در فضاهای مطبوعاتی و مجازی بخوانند، می‌بینند آنها چه وضعی دارند و در چه اوضاعی گرفتار شده اند از یک طرف بدترین مدیریت در کرونا داشتند، بدترین میزان بیکاری امروز دامن آنها را گرفته است و از یک طرف ناآرامی داخلی در داخل آمریکا از شرایط قبل بدتر است از طرف دیگر در سیاست خارجی هیچ پیروزی به دست نیاوردند. در سیاست خارجی هم ناموفق بودند و نه تنها نسبت به ایران، نسبت به منطقه و پاسفیک و اروپا و نفتا ناموفق بودند. در سیاست خارجی همه جا ناموفق بودند.

رئیس جمهور افزود: یک کشوری که این همه مشکلات دارد، طبیعی است این مشکلات را می‌خواهد به دنیای بیرون آمریکا منتقل کند. آن وقت علیه ایران توطئه و تلاش می‌کند. البته تا ما اسم آمریکا را می‌بریم که آمریکا جنایت می‌کند، کانال‌های خارج‌نشین آنچنان ماتم می‌گیرند و عزادار می‌شوند، می‌گویند نه اینجوری نیست چرا دولت می‌گوید آدرس واشنگتن دی سی است. یک عده هم در کنار و گوشه دنبال آنها را می‌گیرند اما این یک واقعیت است چه بپسندید و چه نپسندید.

روحانی تصریح کرد: امروز خصمانه‌ترین و جنایتکارترین سیاست‌ها و تروریستی‌ترین سیاست‌ها را آمریکا علیه ملت ایران و این 84 میلیون جمعیت بکار گرفته است و شما در همه زمینه‌ها دارید می‌بینید که امروز با این مشکلات مواجه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه تنها راه مقابله با این مشکلات وحدت، اتحاد و دست در دست یکدیگر دادن است، گفت: باید به این تریبون‌هایی که ملت در اختیار ما گذاشته، احترام بگذاریم و سخنی به نفع مردم و در مسیر اتحاد بگوییم. اگر در این مسیر باشیم که هر کدام بخواهیم رقابت‌های حزبی و جناحی را پیش بکشیم، مسلماً ما به آن اهدافی که امروز داریم نخواهیم رسید.

رئیس جمهور تاکید کرد: دشمنان ما در این 3 سال ناموفق و ان‌شاء الله در این ماه‌های آخر هم ناموفق خواهند بود و شرایط این چنین نخواهد ماند و تغییر خواهد کرد و اگر بایستیم و متحد باشیم و صدای ما واحد باشد و عمل ما در کنار هم باشد، از این مشکلات می‌توانیم به خوبی عبور کنیم.

روحانی گفت: راه هم‌افزایی، همکاری و وحدت زبانی و وحدت عملی است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon