یک دهم متقاضیان تسهیلات دریافت کردند/ خسارت ۴۶ میلیارد تومانی بخش صنایع دستی و گردشگری استان گلستان

یک دهم متقاضیان تسهیلات دریافت کردند/ خسارت 46 میلیارد تومانی بخش صنایع دستی و گردشگری استان گلستان

گروه استان‌ها- بیشتر از یکسال و نیم از سیل منطقه ترکمن صحرا در استان گلستان می‌گذرد، اما به رغم وعده‌ها هنوز خسارت فعالان صنایع دستی و گردشگری استان جبران نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، فروردین سال 98 مردم استان گلستان مهمان ناخوانده‌ای داشتند و سیل به سین هشتم سفره‌های هفت‌سین آنان تبدیل شده بود. وقوع سیلابی با دوره بازگشت 500 ساله، زخم‌های عمیقی بر پیکر نحیف این استان وارد کرد. آمارها از خسارت 4 هزار و 800 میلیارد تومانی در بخش‌های مختلف حکایت دارد؛ مبلغی که معادل بودجه حدود سه سال استان گلستان است.

در برخی بخش‌ها خسارت‌ها شدیدتر بود و برخی بخش‌ها نیز آسیب کمتری دیدند، مسکن، راه، واحدهای صنعتی و کشاورزی خسارت‌های فراوانی دیدند. حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز از این آسیب‌ها در امان نماند و آنطور که متولیان این حوزه اعلام کرده‌اند حدود 200 میلیارد تومان خسارت تنها به فعالان گردشگری و صنایع دستی استان وارد شد.

خسارت‌هایی که دولت جبران فقط یک پنجم آن را تقبل کرده آنهم با پرداخت تسهیلات! نه مانند بخش مسکن و کشاورزی از کمک بلاعوض خبری است و نه اینکه فعالان این حوزه دیگر توان پرداخت اقساط را دارند.

بهرحال دولت تابستان امسال و با یک تأخیر نسبتا طولانی 46 میلیارد تومان تسهیلات را به استان ابلاغ کرد که البته حرف و حدیث‌ها درباره آن زیاد است.

هنوز خسارت سیل پارسال پرداخت نشده

احمد تجری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گرگان اظهارداشت: در مجموع 46 میلیارد و 112 میلیون تومان تسهیلات به فعالان صنایع دستی و گردشگری که در حادثه سیل گلستان خسارت دیدند، اختصاص یافت.

وی افزود: 356 پرونده برای فعالان گردشگری و صنایع دستی تشکیل شده که برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند و تاکنون 33 پرونده در مجموع یک میلیارد و 510 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی‌، گردشگری و صنایع دستی استان ادامه داد: سهمیه استان گلستان برای دریافت تسهیلات سیل بر اساس افراد خسارت دیده در بخش گردشگری و صنایع دستی که در سامانه ثبت نام کردند مشخص شده است.

به گفته وی قرار است بیش از 12 میلیارد تومان برای جبران خسارت در بخش گردشگری و 34 میلیارد تومان به فعالان صنایع ‌دستی استان پرداخت شود.

هنوز خسارت سیل پارسال جبران نشده که کرونا وضعیت بد اقتصادی فعالان این حوزه را تشدید کرده است. خسارت‌های این بخش بیشتر از 170 میلیاردتومان برآورد شده که همچنان ادامه دارد و بسیاری از فعالان بخش گردشگری را هم به مرز ورشکستگی رسانده است. در این بخش هم دولت با اختصاص تسهیلات با سود 12 درصد در پی حمایت از فعالان این حوزه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در خصوص پرداخت تسهیلات به خسارت دیدگان حوزه گردشگری و صنایع دستی در بحران کرونا نیز گفت: 722 پرونده برای دریافت هفت میلیارد و 740 میلیون تومان تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند که 282 پرونده در مجموع سه میلیارد و 380 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند.

تجری تصریح کرد: در بخش فعالان گردشگری و صنایع دستی که در بحران کرونا آسیب دیدند تا کنون 44 درصد از پرونده‌های معرفی شده به بانک تسهیلات دریافت کردند، موعد درخواست تسهیلات تا پایان شهریورماه بود و محدودیتی برای افراد متقاضی وجود نداشت.

انتهای پیام/582/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon