انتقاد آیتالله مدرسی از تغییر سریع و دائم ارزش پول ملی / بدترین نوع مدیریت را در اقتصاد کلان کشور شاهدیم
گروه استانها - امام جمعه بخش مرکزی یزد گفت: امروز در کشور با مشکل پول متغیر مواجه هستیم، یعنی پولی که ارزش آن دائما و سریعا در حال تغییر است و این بدترین نوع مدیریت در اقتصاد کلان کشور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی در خطبههای نماز جمعه بخش مرکزی یزد این هفته با اشاره به ایام اربعین حسینی اظهار داشت: در اربعین امام حسین(ع) باید درسها و عبرتهای عاشورا را مورد توجه قرار دهیم.
مدرسی گفت: یکی از پرسشهایی که در این زمینه همواره مطرح است این است که چرا کوفیان امام حسین (ع) را تنها گذاشتند و یاری نکردند، در تحلیل این مسئله میتوان گفت مردم این شهر چند ویژگی داشتند که باعث شد امام حسین (ع) تنها بماند.
وی افزود: اولین اینکه در شناخت امام خود که حق مطلق بود ناتوان بودند و چون نتوانستند امام زمان خودشان را بشناسند نسبت به آن حضرت هم کوتاهی ورزیدند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد ادامه داد: دلیل دوم این است که دین را با تعصبات قومی و قبیلهای مخلوط کرده و به همین دلیل با یکدیگر در موضوع حق تفاهم و همدلی نداشتند لذا باطل بر آنها سوار شد و آنها هم مجبور به سواری دادن بر باطل شدند.
مدرسی با اشاره به اینکه کوفیان اهل تفکر و تبادل نظر نبودنند تصریح کرد: دلیل دیگر این است که اگر مختصری با هم اختلاف پیدا میکردند سریع دست به شمشیر میشدند و البته این خصوصیت مردم کوفه نبود و آن را از عرب جاهلی به ارث برده بودند.
وی گفت: چهارم اینکه علما و بزرگان کوفه زمانشناس نبوده و دین را تنها در انجام عبادات خلاصه کرده بودند، پنجم اینکه دنیازده شده بودند و اقتصاد خودشان را هم از طریق حکومت زمان به وسیله تقسیم ماهیانه دریافت میکردند.
امام جمعه بخش مرکزی در خطبههای دوم نماز جمعه عنوان کرد: امروز در کشور با مشکل پول متغیر مواجه هستیم، یعنی پولی که ارزش آن دائما و سریعا در حال تغییر است و این بدترین نوع مدیریت در اقتصاد کلان کشور است.
مدرسی ادامه داد: این مشکل هم باعث افت ارزش پول ملی میشود، هم باعث تورم و گرانی شدید، هم درآمدهای جمع زیادی را کاهش میدهد و سرمایههای جمعی را افزایش میدهد و این فاصله طبقاتی را بسیار زیاد میکند.
وی اظهار داشت: ما هیچ مدیریتی را در طول انقلاب با این نوسان، تورم، عدم نظارت و کوتاهی در مدیریت ندیدهایم و مردم نیز تجربه نکرده بودند، چرا مدیران نسبت به امضاهای خود در اقتصاد وفادار نیستند مگر امضای مدیرکل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در پای پولهای کاغذی ما فقط جنبه زیبایی دارد.
امام جمعه بخش مرکزی یزد افزود: آیا نباید صاحبان این امضاها و مسئولیتها ارزش پول را نیز تضمین کنند؟ به نظر میرسد مفهوم امضا این دو شخصیت در پای پول یعنی ما داریم ارزش و پشتوانه این پول را تضمین میکنیم اما هیچ حرکتی از سوی آنها برای تضمین و تعیین ارزش پول دیده نمیشود.
مدرسی با اشاره تاسیس جاده سلامت که حد فاصل یزد و تفت برای دوچرخه سواری ایجاد شده است گفت: از کسانی که در این زمینه سرمایهگذاری، اقدام و برنامهریزی کردند از جمله استانداری، شهرداری و شورای شهر که برای سلامت جوانان و ایجاد فرهنگ دوچرخه سواری سالم تلاش کردتد سپاسگزاریم.
وی گفت: نسبت به مسائل جامعه همه ما مسئولیم و باید در این زمینه پاسخگوی یکدیگر باشیم، چه فردی امام جمعه بخش باشد چه امام جمعه روستا یا شهر باشد یا هر فرد و مقام دیگری حق دارد دیدگاههای خود را با تامل و دقت بیان کند.
امام جمعه بخش مرکزی تصریح کرد: امسال متاسفانه توفیق حضور در جریان و راهپیمایی اربعین را نداریم و در ایران اسلامی هم با توجه به شرایط ویروس کرونا اصلا لازم نیست راهپیمایی صورت گیرد و هر چه مسئولین بهداشتی مطرح میکنند را باید مورد توجه قرار داد.
وی افزود: ما می توانیم موکبهایی را جایگزین طرحهای سال گذشته کنیم، یعنی موکبهایی که سلامت برای مردم تبیین سلامت کنند و روش برخورد با بیماری کرونا را همراه با توزیع لوازم بهداشتی در پی داشته باشد و کنار همین جریان در شهر هر خانهای را در روز اربعین زیارتگاه و عزاخانهای برای سیدالشهدا کنیم.
آیت الله مدرسی گفت: اگر با همین پاهای پیادهای که برای اربعین حرکت میکردیم، امروز برای کمک به دیگران و حل مشکلات معیشتی بخشی از جامعه که واقعا در تنگنا هستند قدم برداریم بسیار ارزشمند است، حل مشکلات و کمک به تامین هزینه درمان بیماریهای سخت نیز اقدامی بسیار خوب و به جا است.
انتهای پیام/781/ش