حوزه تولید گلاب کاشان همچنان مظلوم است/جای خالی کانون‌های فعال گلاب احساس می‌شود

حوزه تولید گلاب کاشان همچنان مظلوم است/جای خالی کانون‌های فعال گلاب احساس می‌شود

گروه استان‌ها - حوزه گلاب کاشان مظلوم است و جای خالی کانون‌های فعال گلاب در این شهرستان همچنان احساس می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، موضوع حمایت از تولیدکنندگان گل محمدی، گلاب و عرقیجات گیاهی در منطقه کاشان همواره مورد تاکید بوده و مسئولان امر در این زمینه نیز اقدامات شایسته‌ای را انجام دادند، اما با شیوع ویروس کرونا شرایط فرق کرد و با از دست رفتن بازار تولید خسارات قابل توجهی به این بخش وارد شد.

جلسات مختلفی در قالب میز توسعه، میز گلاب و غیره با همکاری اتاق بازرگانی کاشان، اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان و عوامل دخیل در این زمینه تلاش شده است تا مشکلات تولیدکنندگان صهنعت گلاب و عرقیجات و از سوی دیگر مشکلات گل کاران گل محمدی برطرف شود.

صادرات گلاب و عرقیجات نیز با شیوع ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است و عدم صادرات باعث شد تا خسارات قابل توجهی به صاحبان این صنایع وارد شود و بر همین اساس لازم است در این زمینه تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات فعالان در این حوزه به کار گرفته شود.

سیدتقی حجازی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن انتقاد از عملکرد غیرمناسب کانون‌های فعال حوزه گلاب و عرقیجات اظهار داشت: لازم است تا مرکز نوآوری ایجاد کنیم تا بتوانیم برای اعضا امکانات و خدمات خوبی را تهیه کرد و این مهم می‌توان در قالب امور نوآوری باشد.

رئیس کانون گل سرخ شهرستان کاشان خواستار برنامه‌ریزی برای برپایی میز گلاب منسجم در این شهرستان شد و ابراز داشت: برپایی این میز در پیشبرد اهداف نقش بسزایی دارد و لازم است تا در این زمینه برنامه‌ریزی منسجمی صورت پذیرد تا بتوان مشکلات در این زمینه را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا محدودیت‌هایی برای تولیدکنندگان در حوزه گلاب و عرقیجات ایجاد شد، ابراز داشت: امروز تولیدکنندگان در شرایط فعلی جهادگر محسوب می‌شوند و بر همین اساس لازم است تا مسئولان برای رفع مشکلات این تولیدکنندگان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

حجازی با بیان اینکه تولید گلاب در منطقه کاشان به صورت بومی انجام می‌شود، گفت: متاسفانه می‌توان با ادعا داشت که 70 درصد گلاب‌های موجود در بازار اسانس است و متاسفانه استفاده از گلاب مصنوعی در صنعت گل و گلاب متداول شده است و لازم است در این زمینه چاره‌ای اندیشیده شود.

محمود تولایی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، ضمن تاکید بر بکارگیری پتانسیل‌ها و ظرفیت منطقه در راستای گلاب و عرقیجات اظهار داشت: تمامی شرایط مهیا است اما زمانی که نوبت به هدف‌گذاری می‌رسد می‌بینیم که در حوزه صادرات به خوبی عمل نشده است و بیشتر اقدامات معطوف به امور داخلی است.

کاهش صادرات

رئیس اتاق بازرگانی شهرستان کاشان با بیان اینکه لازم است تا از همکاری تمام ظرفیت‌ها برای عملکرد بهتر استفاده شود، افزود: انسجام می‌تواند موجب افزایش فروش و رونق در تولید شود اما 20 درصد صادرات نسبت به سال گذشته کاهش داشته است که کرونا یکی از عوامل آن است.

وی با بیان اینکه بازارسازی یکی از راهکارهای افزایش فروش است، ابراز داشت: لازم است تا با شیوع کرونا محصولات به سمت نیاز بازار به پیش برود با استفاده از خواص داروهای گیاهی محصولاتی تولید شود تا علاوه بر رفع نیازها بازار مصرف همچنان پررونق باشد.

تولایی با بیان اینکه لازم است در توسعه محصولات گیاهان دارویی گام‌های موثری برداشته شود، گفت: کرونا اگرچه محدودیت هایی را ایجاد کرد اما می‌توان این محدودیت ها را به فرصت تبدیل کرد و با تولید محصولات در راستای کاهش این آثار سوء قدم برداشت.

گزارش از مرتضی نجف‌زاده

انتهای پیام/801/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon