پروتکل‌های بهداشتی در بازار، اصناف و امکان ورزشی استان مرکزی رعایت نمی‌شود

پروتکل‌های بهداشتی در بازار، اصناف و امکان ورزشی استان مرکزی رعایت نمی‌شود

گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه ورودی‌های مردم به آرامستان‌های استان مرکزی به معضل بزرگ بهداشتی تبدیل شده است گفت: پروتکل‌های بهداشتی در بازار، اصناف و امکان ورزشی استان مرکزی رعایت نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، سید محمد جمالیان ظهر امروز در ستاد بیماری کرونا با اشاره به وضعیت وخیم استان‌های همجوار اظهار داشت: در صورت مقایسه آمار فوتی‌ها ناشی از ویروس کرونا با آمار جنگ تحمیلی متوجه می‌شویم تعداد فوتی‌ها ناشی از ویروس کرونا کم‌تر از جنگ تحمیلی نیست و هم اکنون در جنگ هستیم را باید باور کنیم و همانند زمان دفاع مقدس تمام افراد باید در شکست بیماری کرونا همکاری کنند و نباید نسبت به پروتکل های بهداشتی عادی انگاری صورت بپذیرد.

وی افزود: هم اکنون 356 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 65 نفر بدحال، 26 نفر با دستگاه تنفس می‌کنند و 39 نفر تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: هفته گذشته بیشترین مرگ و میر در استان مرکزی به ثبت رسیده و با توجه نزدیکی به ایام تعطیل باید مدیریت‌های لازم صورت بپذیرد تا مرگ و میر افزایش پیدا نکند و همچنین افراد از برگزاری آیین‌های مذهبی در حاشیه‌ها شهرها، منازل و محیط‌های سربسته خودداری کنند.

جمالیان تصریح کرد: با آغاز فصل سرما امکان بازگشایی پنجره‌ها وجود ندارد و سرعت انتقال ویروس افزایش می‌کند و در صورت عدم مدیریت شرایط و خستگی کادر درمان وضعیت نامناسبی ایجاد می شود، کادر درمان از لحاظ روحی و جسمی وضعیت مناسبی ندارند و  افزایش مرگ و میر بر روحیه کادر درمان تاثیر می‌گذارد و مردم همچنان پروتکل‌های بهداشتی باید را رعایت کنند.

وی بیان کرد: درب‌های کوچکی که برای تردد در آرامستان‌ها در نظر گرفته شده تبدیل به معضل بهداشتی شده‌اند و بازگشایی آرامستان‌ها باعث افزایش ابتلا در این امکان شده و قطعا مدیریت این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: پروتکل‌های بهداشتی در بازار سرپوشیده، اصناف و امکان ورزشی رعایت نمی‌شود و در این راستا باید تصمیمات جدی گرفته شود و در بعضی مراکز ورزشی با بازرسان بهداشت محیط برخورد فیریکی صورت گرفته است.

جمالیان بیان کرد: استان‌های همجوار از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند و قطعا سفرهای به این مناطق باید کنترل شود و همچنین ادارات از سفرهای غیرضروری به استان‌های همجوار پرهیز کنند و متاسفانه مردم از برگزاری نماز جمعه در شهرهای قرمز استان گله‌مند هستند و همین امر باعث شده بازرسان در نظارت بر تجمع‌های ناشی از مراسم عزاداری موفق نشوند و تمام مصوبات ستاد ملی کرونا باید انجام شود تا دیگران بهانه‌ای برای عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداشته باشند.

وی عنوان کرد: در شهرستان‌های ساوه و زرندیه برداشت زعفران نزدیک است و این امر نگرانی‌های را به وجود آورده و در جذب کارگران فصلی باید دقت کنند بخاطر اینکه تعداد زیادی کارگر در سایر استان ها در زمان برداشت محصولات به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: ضریب انتشار ویروس در استان مرکزی افزایش پیدا کرده و خوشبختانه تا به امروز مورد فوتی در کادر درمان نداشته‌ایم و در صورتی که این امر اتفاق بیفتد قطعا تاثیرات منفی بر روحیه کادر درمان می‌گذارد و کمیته نظارت استانی بر فرآیند اجرای پروتکل‌های بهداشتی هرچه سریع‌تر باید فعالیت خود را آغاز کند و در این کمیته تمام ادارات و اصنافی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی کم کاری و کوتاهی می‌کنند شناسایی و با آنها برخورد جدی شود.

افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان مرکزی

"علی علیمحمدی" سرپرست معاونت دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به عدم پروتکل‌های بهداشتی توسط افراد اظهار داشت: در هفته گذشته 785 نفر در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و از این تعداد 129 نفر در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند و مابقی افراد خدمات سرپایی دریافت کرده‌اند.

وی افزود: در هفته گذشته 27 مورد مثبت در دانشکده علوم پزشکی خمین و 601 مورد مثبت در دانشکده علوم پزشکی ساوه داشته است و این آمار تا 11 مهرماه است و از 785 نفر ثبت شده 622 مورد مربوط به شهرستان اراک، 44 نفر شازند، 29 نفر فراهان، 23 مورد محلات، 22 مورد دلیجان، 17 مورد کمیجان، 15 مورد خنداب، 9 مورد تفرش و 4 مورد در آشتیان بوده است.

سرپرست معاونت دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: از تعداد مبتلایان 31 نفر دارای شغل آزاد، 150 نفر بازنشسته، یک نفر کشاورز، هفت نفر کارگر، یک مورد کودک زیر یکسال، پنج مورد پزشکان، 6 مورد نظامی، 18 مورد پرستار، 93 کارمند، 189 نفر خانه‌دار، 5 مورد محصل و دانشجو، یک مورد بیکار، 162 مشاغل دیگر، پنج مورد کارمند بهداشت و درمان، یک نفر پرسنل آزمایشگاه بوده‌اند.

علیمحمدی خاطرنشان کرد: در تابستان امسال 55 هزار و 412 مورد بازرسی انجام شده که از این تعداد 18 هزار و 983 اخطار صادر شده و 325 مورد پلمپ شده و طی یک هفته گذشته در شهرستان ساوه هفت نفر فوت کرده اند که از این تعداد پنج مورد آقایان و دو نفر زن بوده اند و چهار نفر آنها بازنشسته، دو نفر خانه دار و یک نفر شغل آزاد داشته اند و همچنین  در دانشکده علوم پزشکی خمین 27 مورد مبتلا و 2 مورد فوت شده‌اند که هر دو مورد فوتی خانم خانه دار با سن 70 تا 89 سال بوده است.

انتهای پیام/711/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon