خسارت یک هزار میلیارد تومانی کرونا به گردشگری استان فارس تا پایان سال
گروه استانها- مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس گفت: تنها در سه ماهه نخست امسال بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به گردشگری استان فارس خسارت وارد شد و پیشبینی میشود که این رقم تا پایان سال به یک هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، عصر امروز مراسم تقدیر از فعالان حوزه گردشگری شیراز و رونمایی از پوستر جمعههای خلاق ادبی به همراه دو دستگاه اتوبوس ویژه گردشگری برگزار شد. مصیب امیری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در این مراسم با اشاره به مشکلات این حوزه به ویژه در شرایط کرونا اظهار داشت: بیماری کرونا بر همه فعالیتها از جمله گردشگری تاثیر گذاشته است.
وی با بیان اینکه بیشترین صنفی که از این ویروس آسیب دید صنف گردشگری بود، گفت: تنها در سه ماهه نخست امسال بیش از 600 میلیارد تومان به گردشگری استان فارس خسارت وارد شد و پیشبینی میشود که این رقم تا پایان سال به یک هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس با بیان اینکه در سالهای گذشته شاهد سرمایهگذاری خوبی در حوزه گردشگری بودیم، افزود: از سال 92 تاکنون 62 هتل و اماکن پذیرش گردشگر و 150 بومگردی احداث شده که از این نظر شاهد افزایش بیش از 60درصدی مراکز اقامتی بودهایم.
امیری با بیان اینکه هماکنون نیز 162 پروژه در این حوزه در حال انجام است، بیان کرد: با اجرای این پروژهها با 2800 میلیارد تومان اعتبار 6 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد میشود که این پروژهها دارای پیشرفت خوبی است و دولت هم توجه خوبی در حوزه امهال بدهیهای فعالان این حوزه داشته و برخی از موارد نیز در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس با اشاره به انعقاد برخی تفاهمنامهها با مدیران شهری در حوزه میراث فرهنگی گفت: هر سال بهطور میانگین بیش از 5 میلیون نفر گردشگر در استان فارس حضور داشتند که امید داریم در آینده با همکاری همه مدیران شهری و افزایش تأسیسات مورد نیاز شاهد افزایش این تعداد باشیم.
مرتضی جعفری، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این مراسم گفت: در راستای حمایت از فعالان گردشگری، شهردار کلانشهر شیراز لایحهای را برای معافیت از عوارض توسعه زیرساختهای گردشگری در سال 99 با قید فوریت به شورای اسلامیشهر تقدیم میکند.
وی با بیان اینکه شهرداری شیراز برنامههای مفصلی برای سال 99 داشت که به دلیل شیوع کرونا متوقف و نیمه تمام باقی ماند، افزود: بیماری کووید 19 بیشترین آسیب را بر مولفههای اقتصادی وارد کرد و در این میان صنف گردشگری دچار خسارتهای فراوانی شد.
جعفری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر این شیراز همیشه در قله است، بیان کرد: جهانیان ایران را به شهر شیراز میشناسند و این شهر هرآنچه را برای ایجاد جاذبه برای گردشگری لازم است، در اختیار دارد.
معاون شهردار شیراز از کرونا به عنوان یک فرصت یاد کرد و افزود: امیدواریم با امضای تفاهمنامه میان شورا و شهرداری شیراز با اداره کل میراث فرهنگی حال و هوای گردشگری ما بهبود یابد و میتوانیم با همفکری و ایدههای خلاقانه صنعت گردشگری را احیاء کرد.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به شعار جهانی سازمان گردشگری به عنوان فعالیت در عرصه روستاگردی خاطر نشان کرد: در سال گذشته و ماههای اخیر اجرای موسیقی زنده در اماکن گردشگری، برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه شیراز شناسی، برنامههای نکوداشت هفته شیراز در مسجد وکیل، قرائت 30 جز قرآن در 30 مسجد تاریخی و بسیاری دیگر از فعالیتها را در دستور کار داشتیم.
جعفری در ادامه افزود: پس از رونمایی از اتوبوسهای سلامت و آسیبهای اجتماعی اکنون به اتوبوسهای گردشگری میرسیم که با هدف خدمترسانی به مناطق کمتر برخوردار فراهم شده و قابلیت توسعه در آینده نزدیک را دارند و عدد این اتوبوسهای گردشگری به 8 میرسد.
انتهای پیام/424/ ز