ویدئو کنفرانس "فون در لاین" و "جانسون" با محوریت مذاکرات پسا برگزیت

ویدئو کنفرانس "فون در لاین" و "جانسون" با محوریت مذاکرات پسا برگزیت

نخست وزیر انگلیس و رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در یک ویدئو کنفرانس بر لزوم فشرده کردن مذاکرات برای دستیابی هر چه سریع‌تر به توافقی درباره مناسبات تجاری آینده تاکید کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی "استاندارد"، "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس و "اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی در ویدئو کنفرانسی که روز گذشته برگزار شد اعلام کردند که می خواهند به مذاکره کنندگان خود دستور دهند به صورت فشرده تر به مذاکرات ادامه دهند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این دو مقام اروپایی بعد از این ویدئو کنفرانس در یک بیانیه مشترک اعلام کردند که همچنان برای دستیابی به توافقی درباره مناسبات تجاری آینده تلاش می کنند.

آن ها در این بیانیه دراین باره اتفاق نظر داشتند که دستیابی به توافقی به عنوان مبنای قدرتمندانه برای مناسبات استراتژِیک بین اتحادیه اروپا انگلیس در آینده اهمیت دارد.

فون در لاین و جانسون البته ارزیابی های مذاکره کنندگان خود را تایید کردند که گفته بودند اگر چه در چند هفته گذشته پیشرفت هایی صورت گرفته است اما همچنان شکاف های قابل توجهی بین طرفین وجود دارد. دراین بیانیه مشترک آمده است که به مذاکره کنندگان گفته شده که برای برطرف کردن این شکاف ها سخت تلاش کنند.

نهمین و آخرین دور مذاکرات اتحادیه اروپا با انگلیس درباره مناسبات بعد از برگزیت روز جمعه بدون هیچ نتیجه ملموس و مشخصی به پایان رسید.

میشل بارنیه"، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت در این باره گفته است که اختلاف نظرهای جدی و مداومی در مسائلی که برای اتحادیه اروپا اهمیت بسیار زیادی دارد همچنان وجود دارد.

بارنیه گفت که برای دستیابی به توافقی در هفته های آینده باید این واگرایی ها فورا در هفته های آینده برطرف شود.

"اورزو لا فن در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی هم اعلام کرده است که سخت ترین موضوعات مذاکره همچنان کاملا باز است. از یک طرف شرایط رقابتی آینده برای شرکت های اروپایی و انگلیسی و از طرف دیگر مسئله دسترسی ماهیگیران اروپایی به آب های قلمرو انگلیس مطرح است. وقت ما هم در حال اتمام است.

"دیوید فراست"، مذاکره کننده ارشد انگلیس در این باره ابراز نگرانی کرد که زمان خیلی کمی وجود دارد تا مسائل قبل از شورای اروپایی در 15 اکتبر حل شود. سران کشورهای اروپایی در این نشست می خواهند این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهند که آیا همچنان پیشبرد مذاکرات مفهومی دارد.

 انگلیس در اواخر ژانویه سال جاری میلادی از اتحدیه اروپا خارج شد و تا پایان سال جاری میلادی و در دوران گذار در بازار داخلی اروپا و اتحادیه گمرکی باقی خواهد ماند. طرفین می خواهند ازاین دوره زمانی برای دستیابی به توافقی درباره مناسبات تجاری آینده استفاده کنند.

بوریس جانسون اخیرا با آوردن یک لایحه قانونی برای اصلاح توافق برگزیت به پارلمان این کشور خشم مقامات اروپایی را برانگیحته است.

بوریس جانسون در عین حال دیدگاه ها برای دستیابی به توافقی درباره برگزیت را خوب ارزیابی کرده است.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم دستیابی به توافقی درباره مناسبات تجاری آینده با انگلیس را ممکن ارزیابی کرده است. وی در این باره گفته است: تا زمانی که مذاکره می شود ما خوش بین هستیم. وی روزهای آِینده را روزهای مهم و تعیین کننده ای ارزیابی کرده است. مرکل قرار است فردا به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا با میشل بارنیه در این باره مذاکراتی را انجام دهد.

"بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس تهدید کرده است که مذاکرات با اتحادیه اروپا درباره یک توافق تجاری را متوقف می کند اگر تا نشست بعدی اتحادیه اروپا در اواسط اکتبر هیچ نتیجه ای به دست نیاید. با وجود این تهدید به نتیجه رسیدن مذاکرات در این باره بعید به نظر می رسد.

با وجود تهدید جانسون مبنی بر توقف مذاکرات درباره روابط آینده با اروپا در صورت عدم توافق در این باره تا اواسط اکتبر اما مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا پایان ماه اکتبر را آخرین مهلت توافق اعلام کرده است.

اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا هم اعلام کرده که به دلیل طرح لایحه‌ای جنجالی در پارلمان بریتانیا، اتحادیه اروپا پیگیری پرونده‌های تخلف دولت بریتانیا از لایحه توافق برگزیت را آغاز می‌کند.

رئیس کمیسیون اروپا روز پنجشنبه یکم اکتبر (10 مهر) گفت: «امروز صبح کمیسیون تصمیم گرفت نامه‌ای را به دولت بریتانیا ارسال کند. این اولین قدم در اقدام قانونی علیه تخلف آنهاست.

اروپایی‌ها تا پایان سپتامبر، یعنی روز چهارشنبه گذشته به دولت بریتانیا مهلت داده بودند تا لایحه جنجالی خود را که حاوی عدول از مفاد توافق برگزیت است، از دستور خارج کنند.

لایحه مورد بحث که روز سه‌شنبه به دست نمایندگان مجلس عوام بریتانیا تصویب شد و قرار است در هفته‌های آتی در مجلس اعیان مورد بررسی قرار گیرد، برخی تعهداتی را که دولت بریتانیا در توافق‌نامه خروج از اتحادیه اروپا در تاریخ 31 ژانویه سال گذشته (11 بهمن 97) پذیرفته، زیر سؤال برده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon