وعده‌های زمین مانده دولت در بافت پیرامونی حرم رضوی/ خانه‌های تاریخی منطقه احیاء می‌شود

وعده‌های زمین مانده دولت در بافت پیرامونی حرم رضوی/ خانه‌های تاریخی منطقه احیاء می‌شود

گروه استان‌ها- طرح نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر شاهد وعده‌هایی از سوی دولت بوده که عمدتا بر زمین مانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، نوسازی بافت پیرامون حرم منور رضوی از جمله مسائل مدت‌داری است که سال‌هاست بحث آن مطرح است و معمولا نیز مسائل خاص خود را داشته است. بازنگری در فعالیت‌هایی که بعضا 25 سال است در این بافت صورت گرفته از جمله اولویت‌هایی است که در دستور کار قرار گرفته است.

مصطفی نعمتی، شهردار منطقه ثامن مشهد در این زمینه با اشاره به اقدامات انجام شده برای نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر و منطقه ثامن طی سه سال گذشته افزود: سه سال پیش و با توجه به بار سنگینی که طرح نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر بعد از گذشت 25 سال بر دوش مجاوران و زائران گذاشته بود، نیازمند بازنگری در فعالیت‌ها بودیم.

وی اضافه کرد: برهمین اساس جلسات متعددی با کارشناسان، منتقدان طرح نوسازی و بازسازی بافت پیرامونی حرم مطهر و ساکنان بافت برگزار شد و مقرر شد تا تمرکز مدیریت شهری بر ماندن ساکنان بومی در بافت و به سرانجام رساندن زیرساخت‌ها و فضاهای عمومی و همچنین پاسخگویی به پلاک‌های ریز دانه معطوف شود.

وی تصریح کرد: سال 1378 با توافقی میان شهرداری مشهد و شرکت بازآفرینی فضاهای شهری کشور که به امضاء وزیر راه و شهرسازی، استاندار و شهردار وقت مشهد نیز رسیده و تا پایان سال 1400 نیز پایدار است، مقرر شد تا نوسازی 50 درصد از بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر توسط شرکت بازآفرینی و 50 درصد دیگر نیز توسط شهرداری مشهد انجام شود.

نعمتی افزود: بر این اساس شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن تشکیل شد که در این شرکت راه و شهرسازی دو کرسی، استانداری یک کرسی، آستان قدس یک کرسی و شهرداری مشهد نیز یک کرسی در اختیار دارند و سعی شده تا با هم افزایی همه ذی‌نفعان نوسازی و بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر با سرعت بیشتری انجام شود.

شهردار منطقه ثامن مشهد با بیان اینکه شاید در این مدت برخی به تعهدات خود عمل نکرده باشند اظهار کرد: این موضوع سبب طولانی شدن طرح شده است که امیدواریم با همکاری و تعامل وانجام تعهدات از سوی ذی نفعان شاهد سرعت در اجرای طرح نوسازی و بازسازی بافت پیارمونی حرم مطهر باشیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اولویت شهردار و شورای شهر اجرای زیرساخت‌ها و فضاهای عمومی بافت پیرامونی حرم مطهر بود تمامی تمرکز مان را طی سه سال گذشته بر این موضوع گذاشتیم. برهمین اساس طی سه سال گذشته 325 میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های عمرانی و 736 میلیارد تومان نیز برای تسهیل حریم فضاهای عمومی طرح در منطقه ثامن هزینه شده است.

نعمتی با بیان اینکه ما برای به سرانجام رساندن زیرساخت‌ها و فضاهای عمومی بافت پیرامونی حرم مطهر تا پایان این دوره یک برنامه جامع اقدام مشترک تهیه و به تصویب استانداری رساندیم اظهار کرد: در این راستا تفاهم‌نامه‌ای با سازمان برنامه و بودجه کشور نیز به امضاء رسید تا اوراق مشارکت با ضمانت پرداخت 50 درصد سود و اصل از سوی دولت و 50 درصداز سوی شهرداری مشهد منتشر شود.

شهردار منطقه ثامن مشهدمقدس گفت: دولت به این تعهد عمل نکرد اما با پیگیری‌های شهرداری و مساعدت مجلس و نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی موفق شدیم تا بند دال 5 تبصره بودجه کل کشور را مبنی بر تضمین پرداخت 50 درصد از سود و اصل اوراق مشارکت ازسوی دولت را در بودجه سال 97و98 بگنجانیم.

وی افزود: بر این اساس مبلغ 1400 میلیارد تومان اوراق مشارکت در بودجه سال 97 و 1000 میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت اجرای زیرساخت‌ها و فضاهای عمومی بافت پیرامونی حرم مطهر در بودجه سال 98 درنظر گرفته شد. تحقق این امر نیازمند تضمین پرداخت از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور بود که با پیگیری های انجام شده تاکنون موفق به انتشار 677 میلیارد تومان اوراق مشارکت با تضمین پرداخت 50 درصد از اصل وسود توسط دولت شده ایم.

نعمتی تصریح کرد: اکنون نیز پیگیر مجوز انتشار 1000 میلیارد تومان اوراق مشارکت با تضمین پرداخت 50درصد ازاصل و سود اوراق توسط دولت تا پایان سال جاری برای اجرای زیرساخت ها و فضاهای عمومی بافت پیرامونی حرم مطهر هستیم.

شهردار منطقه ثامن مشهد ادامه داد: همچنین پیگیر آن هستیم تا باقی مانده اوراق مشارکت درنظر گرفته شده برای بافت را در بودجه سال 98 و97 درسال 1400 محقق کنیم.

وی در ادامه به وجود 294پروژه اقتصادی با عرصه بالای 500 متر در منطقه ثامن اشاره و اظهارکرد: در آغاز دوره پنجم شورای شهر و مدیریت شهری تعداد زیادی ازاین پروژه ها مشکلات عدیده ای با شهرداری داشتند که با تاکیدات شهردار و شورای شهر نسبت به حل وفصل آنها اقدام شد. اما رفع مشکل 27 پروژه با ارزش سرمایه‌گذاری 4100 میلیارد تومان خارج از حیطه اختیارات شهرداری مشهد بود لذا برای رفع آن کمیسون مشترکی تشکیل و برای رفع مشکل مصوبه‌ای به تصویب رسید که این مصوبه از سوی هیئت تطبیق فرمانداری رد شد.

نعمتی تصریح کرد: لذا این پروژه ها را درقالب یک لایحه به شورای شهر ارائه و به تصویب رساندیم که اکنون برای بررسی در هیئت تطبیق فرمانداری قراردارد که در صورت تایید مشکل این 27 پروژه حل خواهد شد و قادر به پاسخگویی خواهیم بود.

شهردار منطقه ثامن افزود: درصورت رفع مشکل این 27 پروژه ظرفیت و امکان سرمایه گذاری بیشتر تا سقف 2000 میلیارد تومان را دارند.

وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته شاهد 16.6 درصد پیشرفت فیزیکی فضاهای عمومی و زیرساخت‌های طرح اطراف حرم مطهر بوده‌ایم اظهار کرد: این میزان پیشرفت 1.12 برابر10سال گذشته است.در همین مدت 64 هزار و 122 مترمربع ره باغ احداث و فضای سبز منطقه ثامن توسعه داده شده که این میزان 1.27 برابر کل 25 سال گذشته از اجرای طرح است.

شهردار منطقه ثامن مشهد با اشاره به اینکه،طی سه سال گذشته 71 هزار و 225 مترمربع معبر جدید در بافت پیرامونی حرم مطهر احداث شده است خاطرنشان کرد: این میزان معبر1.3برابر معابر ایجاد شده در 5سال قبل است.

وی ادامه داد: درهمین مدت نیز 67هزارو 42 مترمربع پیاده رو سازی در معابر اطراف حرم مطهر انجام شده است که این میزان 1.7برابر مجموع پیاده روسازی طی 10سال گذشته است. یکی از مشکلات منطقه ثامن آبگرفتگی معابربود که برای رفع آن 6هزار و 75 متر مربع شبکه جمع آوری آب های سطحی دراین منطقه اجرا شد که 3 برابرمجموع سه سال قبل است.

نعمتی در ادامه  به وجود 39 مکان تاریخی در بافت پیرامونی حرم مطهر اشاره و خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته شهرداری مشهد با همکاری میراث فرهنگی و شرکت بازآفرینی فضاهای شهری نسبت به خرید و بازسازی این مکان‌ها اقدام و اخیرا نیز خانه تاریخی پریشانی از سوی شهرداری مشهد خریداری  و با کمک بخش خصوصی بازسازی خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اماکن تاریخی واقع در بافت پیرامونی حرم مطهر سرای عزیزالله اف است که با همکاری دستگاه قضایی،شهرداری مشهد و میراث فرهنگی استان نسبت به بازسازی آن اقدام شده است. همچنین بازسازی و بازار قدیمی فرش نیز از چندی پیش در دستور کار قرارگرفته و بازسازی یک دهانه آن به صورت آزمایشی در حال انجام است.

شهردار منطقه ثامن مشهد با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های شهردار و شورای شهر در این دوره حفظ ساکنان بومی در بافت بوده اظهار کرد: برهمین اساس بافت پیرامونی حرم مطهر به 9 محله تقسیم و برای هر محله یک گروه تسهیل گر تعریف شد.

انتهای پیام/282/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon