گزارش ویدئویی|روایت تسنیم از سختکوشی و تلاش بانوی کارآفرین دزفولی / اشتغالزایی با دستان خالی
گروه استانها ـ بانوی کارآفرین دزفولی با پشتکار مثال زدنی با راه اندازی کارگاه تولیدی "ترشی" و کسب استانداردهای لازم به مجموعه تولیدی موفقی تبدیل و زمینه اشتغال مستقیم ۷ نفر را فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی نهتنها در مردان بلکه به فور در میان زنان نیز شاهد افراد پر تلاش و کارآفرین در حوزه اشتغال هستیم چرا که امروزه زنان نقش مهمی در زمینه کسب و کار ایفا میکنند و روند نقش آفرینی آنان در حوزه کارآفرینی روندی رو به رشد است.
فاطمه فرزام زاده اهل دزفول یکی از همین زنان موفقی است که توانسته با پشتکار و اراده قوی زمینه را برای ایجاد کارآفرینی و اشتغال فراهم کند و با وجود سختیها و ناملایات زندگی دست از تلاش برندارد.
ایجاد اشتغال بانوی کارآفرین خوزستانی برای 7 نفر
این بانوی کارآفرین دزفولی یکی از افرادی است که پس از تجربه لحظات سخت در زندگی خود با ایده تولید محصولات ترشی توانسته راه موفقیت خود را پیدا کند و علاوه بر کسب درآمد برای 7 نفر دیگر به صورت مستقیم شغل ایجاد کند.
به همین منظور برای آشنایی بیشتر با این بانوی کارآفرین در محل کار این بانو حضور یافته تا از نزدیک شاهد پشتکار و تلاش آنان باشیم. مشروح این گفتوگو را در ادامه ملاحظه میکنید.
شروع کار تولیدی اول با مشقات زیادی روبرو بود
این بانونی کارآفرینی دزفولی در معرفی و تشریح شرایط زندگی خود میگوید: فاطمه فرزام زاده هستم، برای چرخش اقتصادی زندگی نیاز به درآمد بیشتری بود با درآمد همسرم زندگی نمیچرخید. برای شروع کار سختم بود اما با توکل برخدا از سال 90 و بخاطر علاقهای که داشتم به صورت خانگی و محدود فعالیت خود را با مقدار کم 5 و 10 کیلو شروع کنم.
وی افزود: این تهیه ترشی خانگی با استقبال خوبی مواجهه شد. در ابتدای فعالیتام خانوادهام، همراه و کمکم کرده و وسایل مورد نیاز را برایم مهیا کردند.
این بانو کارآفرین با بیان اینکه با استقبال مشتریان رغبت و انگیزهام برای فعالیت بیشتر شد، گفت: با سرمایهی خودم شروع به کار کردم؛ سالهای اول به دلیل نداشتن سرمایه نمیتوانستم کارگر استخدام کنم به همین دلیل خودم از صبح تا شب پای کار بودم 5سال به همین روال کار کردم.
سختی زندگی و آغاز یک راه تازه
وی با اشاره به روزهای سختی کاری میگوید:کارم خیلی سنگین شده بود و واقعا سالهای سخت و تلخی را پشت سر گذاشتم. برخی از مواقع محصولاتم به دلیل کمبود امکانات خراب میشد؛ چه روزهایی که تا 4صبح بیدار بودم و یک استراحت مختصر میکردم مجدداٌ 6 صبح بیدار میشدم.
کارآفرینی از سوی دیگر با همت عالی داشتن همراه است بسیاری از کسانی که این روزها در مسیر پیشرفت و موفقیت قرار گرفتهاند در ابتدا با رنج و سختی کار را شروع کردند اما همت عالی و اراده آنان سبب شده که پا پس نکشند و راه سخت را به امید موفقیت طی کنند.
خانم فرزام زاده در این باره میگوید: هزینه کار بالا بود هر جا که برای حمایت و وام مراجعه میکردم متاسفانه نمیشد که نمیشد؛ برای همین برای توسعه کارم خانهام را فروختم.
کارآفرینی کار سادهای نیست کفش آهنینی میخواهد که به پا کنی و یا علی بگویی و در راه موفقیت از هیچ شکستی نهراسی؛ اما موفقیت سرانجام همه کسانی است که تا انتهای راه میروند.
این بانونی توانمند نه تنها با کار خود درآمد مطلوبی را برای خود ایجاد کرده بلکه اکنون برای 7 نفر به طور مستقیم در شهرستان دزفول اشتغالزایی کرده است.
تولید سرکه مارچوبه برای نخستین بار در کشور
خانم فرزام زاده با بیان اینکه عضو پارک علمی و فناوری استان خوزستان است، گفت: با توجه به خواص بینظیرمارچوبه از این گیاه 25 محصول تولید کردهایم و برای اولین بار توانستیم با همکاری همکارم(اکبرنادرلطیفی) در ایران سرکه مارچوبه تولید کنیم از دیگر تولیدات ما از گیاه مارچوبه از جمله ترشی،مربا، چای، دمنوش تولید کردهایم.
این بانوی کارآفرین در ادامه با بیان اینکه تمام مجوزها و سیب سلامت را دریافت کردهام به ویژگی محصولاتش اشاره کرد،عنوان کرد: 12 نوع ترشیجات و شوریجات درست میکنیم؛ چهار روز در هفته برای تولید محصولات تعیین کردهایم، همان روز مواد اولیه تولید را از میدان تره و بار تهیه خرد و شست و شوی داده و محصول را تولید کرده و آماده عرضه بازار میکنیم. از هرگونه اسانس و مواد نگهدار استفاده نمیکنیم.
اعطای تسهیلات اشتغالزایی توسط سپاه دزفول
وی با بیان اینکه سپاه دزفول در روند و توسعهکاری بسیار تاثیرگذار بود،گفت: علیرغم مشکلات زیادی که پیش آمد اما همچنان دست از تلاش برنداشتم و با اراده دو چندان به کار خود ادامه دادم؛ سال 95 سپاه دزفول به ما وام تسهیلات اشتغالزایی داد که توانستم وسایل اولیه را خریداری کنیم.
خانم فرزام زاده در ادامه بیان کرد: با افزایش مشتریها به توسعه کسب و کارم اقدام کردم. در این باره تقاضا زیاد بود. تصمیم گرفتم یک پارکینگ اجاره کنم. این پارکینگ حدود 50متری بود که با توجه به استقبال مردم یک مغازه جدید راه انداختم و با تمام توان از صبح تا شب کار میکردم.
حمایت مسئولان از کارآفرینان نیاز است.
این بانو کارآفرین با بیان اینکه توان تولید محصولات بیشتر و اشتغالزایی را داشته، گفت: از استانهای همجوار محصولات وارد شهرستان میشود این در صورتی است که شهرستان دزفول تمام صیفی جات را دار است و دزفول خودش قطب بزرگ کشاورزی است و مواد اولیه محصولات برخلاف دیگر استان در شهرستان دزفول انبوه است.
با توجه به این مزایا و پتانسیل که ما داریم برای توسعه و فضای بزرگ نیاز به حمایت مسئولان را میطلبد تا برای تعداد نفرات بیشتر بتوانیم اشتغالزایی کنیم چرا که بازار کار و فروش محصولات مشخص است و پتانسیل کار را داشته و همچنین روش کار را بلد هستیم و میتوانیم اشتغالزایی کنیم فقط نیاز به حمایت است.
مسئولان برای صادرات به روسیه کمک کنند
وی در ادامه به مشکلات کارآفرینی اشاره کرد، گفت: در روزهای اخیر سفارش 25تن خیارشور، فلفل و سیر به واسطه یکی از دوستان برای روسیه به من پیشنهاد داده شد اما به دلیل کمبود امکانات از جمله سردخانه و فضای محدود متاسفانه این پیشنهاد خوب را نتوانستیم قبول کنیم؛ اگر مسئولان حمایت کنند قطعا باتوجه به پتانسیل شهرستان و توانایی خودمان این امکان هست که محصولاتمان را صادر کنیم.
در ادامه خانم فرزام زاده این بانوی کارآفرین دزفولی میگوید: در تمام این سالها روی پای خودم ایستادم و خدا یار و یاورم بود، هر زمانی که ناامید میشدم و یا مشکلی برایم پیش میآمد توکلم بر خدا بود. حالا به جایی که میخواستم رسیدهام و باز هم تلاش میکنم تا کارم را گسترش بیشتری بدهم و بتوانم برای چند نفر دیگر شغل ایجاد کنم.
از زنان سرزمینم میخواهم که هیچ گاه ناامید نشوند و دنبال هدفشان بروند، از سختی نهراسند و بدانند که هیچ کاری و هیچ موفقیتی بدون سختی و تلخی به دست نمیآید فقط به خدا و توانایی خودشان تکیه کنند.
در ادامه کلیپی از فعالیت این بانوی کارآفرینی را مشاهده میکنید.
گفت و گو از فاطمه دقاقنژاد
انتهای پیام/337/ش