ضرورت توسعه فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری برای احیای قنوات
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر توسعه کشت گیاهان دارویی گفت: فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری به منظور احیای قنوات باید توسعه یابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان خراسان جنوبی گفت: توسعه در استان خراسان جنوبی باید آبمحور باشد و پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری برای احیای قنوات استان توسعه یابند.
کاظم خاوازی با بیان اینکه در شرایط خاص کنونی، دولت از مرتعداران و عشایر کشور به عنوان قشر زحمتکش در تولید گوشت حمایت میکند افزود: توسعه گیاهان دارویی با توجه به شرایط اقلیمی و ماده مؤثره بالا در محصولات تولیدی این منطقه باید مورد توجه قرار گرفته و تقویت شود.
استاندار خراسان جنوبی: نهضت آبخیزداری باعث مهاجرت معکوس به روستاها شد
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به گسترش پروژههای آبخیزداری در این استان گفت: نهضت اجرای پروژههای آبخیزداری در استان خراسان جنوبی باعث مهاجرت معکوس روستاییان شده است.
محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی در این مراسم گفت: در سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجه در اعتبارات آبخیزداری بودیم که با توجه به بارندگی های دو سال اخیر، این سازهها باعث تقویت سفرههای آب زیرزمینی و احیای قناتها شدهاند.
معتمدیان با بیان اینکه این اقدامات باعث ادامه حیات و زندگی در روستاها میشود خواستار استمرار این اعتبارات در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری شد.
رئیس سازمان جنگلها: دستورالعمل بهرهبرداری از تاغزارها بزودی تهیه و ابلاغ میشود
مسعود منصور با بیان اینکه بیش از 96 درصد عرصههای استان را منابعطبیعی تشکیل میدهد، گفت: چهارده و نیم میلیون هکتار از عرصههای استان خراسان جنوبی را بیابان تشکیل میدهد که حدود دو نیم درصد آنرا کانونهای بحرانی تشکیل میدهند و برای توسعه بخشهای دیگر استان از جمله بخش کشاورزی باید به موضوع مقابله با بیابانزایی و مهار کانونهای بحرانی توجه ویژه شود.
رئیس سازمان جنگلها افزود: در حوزه بیابان تا کنون یک میلیون و 740 هزار هکتار عملیات مقابله با بیابانزایی اجرا شده است و 241 هزار هکتار جنگل بیابانی تاغزار در استان ایجاد شده است، که دستورالعمل بهرهبرداری از این جنگلها بزودی تهیه و ابلاغ میشود.
منصور با اشاره به اثربخشی اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در تقویت سفرههای آب زیرزمینی و کاهش فرسایش خاک گفت: مجموع ظرفیت مخازن سازههای آبخیزداری استان بالغ بر 78 میلیون مترمکعب است و با توجه به بارندگی ها در سال زراعی 98-99 به میزان 77 میلیون مترمکعب آب مهار شده است.
وی همچنین بر اهمیت تقویت آبخیزداری و آبخوانداری در استان تأکید کرد و اعلام آمادگی کرد که در صورت مشارکت استانداری، اعتبارات این بخش را افزایش دهد.
نماینده بهرهبرداران منابعطبیعی استان خراسان جنوبی: آبخیزداری در استان توسعه یابد
عظیم احراری نماینده بهرهبرداران منابعطبیعی استان نیز طی سخنانی در این مراسم خواستار توجه به مهار بیابانزایی و توسعه آبخیزداری در استان شد.
احراری با اشاره به اینکه حرکت ماسههای روان در بسیاری نقاط، حاصل تلاش یک ساله کشاورزان را تخریب و یا آسیب جدی زده است، گفت: ضمن قدردانی بابت اقدامات صورت گرفته در سالهای گذشته خواستار تداوم اعتبارات و اجرای طرحهای مقابله با بیابانزایی هستیم.
استمرار پروژههای آبخیزداری، بروزرسانی برخی دستورالعملها و قوانین، توجه به پروژهبینالمللی ترسیب کربن و تشکیل صندوق حمایت از منابعطبیعی از خواستههای دیگر نماینده بهرهبرداران منابعطبیعی بود.
بر اساس این گزارش، حسین خسروی رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی نیز از سخنرانان این مراسم بود و بر توسعه آبخیزداری در استان تأکید نمود.
وی با اشاره به اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در کاهش خطرات سیل در منطقه گفت: باید بودجه بیشتری به این حوزه اختصاص یابد و پروژهها گسترش یابند.
بیشتر بخوانید: