گزارش| روزگار ناخوش واحدهای صنعتی راکد در اردبیل / وقتی بانکها مانع بازگشت کارخانهها به چرخه تولید میشوند
گروه استانها - با توجه به شعار سال با عنوان «جهش تولید»، راهاندازی مجدد واحدهای صنعتی راکد و رفع موانع پیش روی آنها خیز بسیار موثری در تحقق شعار سال، رونق صادرات و افزایش اشتغال پایدار خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، با توجه به شعار سال با عنوان «جهش تولید»، راهاندازی مجدد واحدهای صنعتی راکد و رفع موانع پیش روی آنها خیز بسیار موثری در تحقق شعار سال، رونق صادرات و افزایش اشتغال پایدار خواهد بود که در این میان تحریمهای بیرحمانه، بیماری کرونا، کمبود نقدینگی، نوسانات ارز، بروکراسی اداری، نرخ مواد اولیه، سود بالای بانکها، نبود بازار و صادرات از عواملی به شمار میروند که در تلاشند تا در نبردی ناعادلانه چرخ صنعت و تولید را از حرکت بازدارند.
در سالی که به جهش تولید مزین شده اجرای برنامههای حمایتی و اقدامهای کارشناسی شده، سعی بر آن داشته تا این نتیجه را به نفع صنعت کشور تغییر دهد اما هنوز هم برخی از مشکلات و موانع بر سر راه وجود دارد که نیازمند اتخاذ تصمیمات اساسی و همهجانبه توسط مسئولین و همکاری با بخش خصوصی است.
این شرایط در حالی رقم میخورد که استان اردبیل در بخش صنعت و تولید آنچنان توسعهیافته نیست اما حرکتهای حائز اهمیتی در سالیان اخیر در این زمینه انجام یافته که در استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده واحدهای صنعتی و تولیدی راکد نقش شایانی دارد و میتواند خروجیهای قابل توجهی را به دنبال داشته باشد.
جای سئوال اینجاست که با توجه به این که اردبیل ظرفیتهای بالقوهای در تمامی حوزهها دارد چرا معضل بیکاری در این استان یک مشکل اساسی محسوب میشود؟ در حالی که با توسعه شهرکهای صنعتی و نیز راهاندازی واحدهای راکد میتوان این مشکل را حل کرد و برای صنعتیسازی استان گامهای اساسی برداشت.
در حالی که طبق اذعان مسئولین مبنی بر اشتغالزایی و فعالسازی واحدهای راکد و تولیدی در استان اردبیل هر سال برنامههای اساسی در دستور کار است اما هنوز این اقدامات کافی نبوده و نیاز است تصمیمات مناسبی در راستای حفظ اشتغال اتخاذ شود.
کارشناسان مسائل اقتصادی بر این باورند که عامل اصلی رونق تولید به ویژه فعال شدن واحدهای تولیدی راکد بانکها هستند و مهمترین دلیل رکود فعالیت خود را موضوع مشکل نقدینگی است که تنها با پرداخت تسهیلات بانکی رفع شدنی است که نیازمند حمایت از سرمایهگذاری و تولید و اشتغال در استان است.
به گفته کارشناسان بدون حمایت بانکها شرایط بازگشت کارخانهها به چرخه تولید امکانپذیر نیست و در این زمینه باید با کنارگذاشتن قوانین دست و پاگیر و بروکراسیهای اداری باید همراهمی با فعالان اقتصادی مبنای کار باشد.
فعالسازی واحدهای تولیدی راکد اولویت اساسی برای حفظ اشتغال است
در این باره اکبر بهنامجو استاندار اردبیل نیز فعالسازی واحدهای تولیدی راکد را یک اولویت اساسی برای حفظ اشتغال عنوان کرد و گفت: در این زمینه فعالسازی واحدهای تولیدی راکد با مشکلات اساسی سرمایه در گردش و بدهیهای بانکی مواجه است که در این زمینه به دنبال تثبیت اشتغالهای موجود در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به این که بررسی و رفع مشکلات و موانع واحدهای تولیدی اولویت اساسی است بیان کرد: در این زمینه به دنبال تأمین سرمایه در گردش، تقسیط بدهیهای بانکی و رفع مشکلات مربوطه هستیم که این مسئله برای ما به عنوان یک اولویت اساسی حائز اهمیت است.
استاندار اردبیل بیان کرد: نیاز است تا در راستای تأمین سرمایه در گردش، تقسط بدهیهای بانکی و رفع مشکلات در راستای برطرفسازی شهرکهای صنعتی و محیط زیست اقدامات اساسی مبنای کار قرار گیرد تا بتوانیم مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کنیم.
بهنامجو اظهار کرد: این مسئله به دستگاههای اجرایی استان ابلاغ شده که باید روند فعالسازی واحدهای تولیدی راکد با جذب سرمایهگذاران به عنوان اولویت اساسی مبنای کار قرار گیرد و اقدامات لازم در این زمینه به شکل مناسب و اساسی انجام یابد.
19 هزار فرصت شغلی در بخش صنعت و تولید اردبیل فراهم میشود
رامین صادقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز در این باره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: سال آینده ایجاد فرصت اشتغال برای 19 هزار نفر در بخش صنعت و تولید استان فراهم میآید که در این زمینه صدور یک هزار و 47 پروانه بهرهبرداری برای 839 واحد تولیدی محقق شده است.
وی بیان کرد: 298 واحد صنعتی استان در حال حاضر در رکود و تعطیلی به سر میبرند و در این زمینه بازگردانی واحدهای تعطیل به چرخه فعالیت محقق شده و 37 واحد در این زمینه موفق عمل کردهاند و 50 واحد تولیدی راکد به چرخه تولید بازگشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اظهار کرد: اجرای 123 طرح صنعتی با اشتغالزایی برای نیروی جوان و بیکار اولویت اساسی است و در این زمینه فعالسازی 350 واحد صنعتی با پیشرفت 50 درصدی در مرحله عملیاتی قرار دارد.
صادقی ادامه داد: اشتغال 23 هزار و 700 نفر در بخش صنعت استان یک اولویت اساسی است و در این زمینه به دنبال توسعه شهرکهای صنعتی به عنوان اولویت اساسی مطرح است و باید در راستای ایجاد زیرساختها در شهرکها و نواحی صنعتی برنامهریزیهای لازم انجام یابد.
وی اظهار کرد: اهمیت به حل مشکلات موجود در این زمینه و ارائه راهکارهای اساسی برای واحدهای صنعتی با هدف تأمین نقدینگی به بانکهای عامل معرفی شدهاند و در این زمینه تمهیدات لازم برای پرداخت 200 میلیارد تومان برای طرحهای صنعتی استان محقق شده است.
صادقی بیان کرد: هیچ واحد تولیدی از چرخه فعالیت خارج نشده و در این زمینه 37 واحد راکد به چرخه بازگشته و 200 واحد صنعتی از پروانه بهرهبرداری بهرهمند میشوند که امیدواریم برنامههای لازم در راستای تحقق شعار سال محقق شود.
و اما کلام آخر این که برنامهریزیهای لازم در راستای فعالسازی و نیز حفظ اشتغال پایدار در استان اردبیل یک نیاز مبرم و اساسی است که در این زمینه حمایت همهجانبه مسئولین و به ویژه بانکهای عامل باید مورد توجه واقع شود تا شاهد خروجیهای قابل قبولی در این زمینه باشیم.
گزارش از زهرا رضازاده
انتهای پیام/132/ش