ورود دادگستری هرمزگان به خام‌فروشی مواد معدنی/ توقیف ۲ کشتی حامل ۱۰۰ هزار تن سنگ آهن قاچاق

ورود دادگستری هرمزگان به خام‌فروشی مواد معدنی/ توقیف 2 کشتی حامل 100 هزار تن سنگ آهن قاچاق

گروه استان‌ها ـ رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: در روزهای اخیر دو کشتی حامل ۱۰۰ هزار تن سنگ آهن قاچاق با عیار ۶۲ و بالاتر در دریا و قبل از خروج از آب‌های کشور توقیف و دستور تخلیه محموله آنها صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، به نقل از دادگستری هرمزگان، علی صالحی ‌با اشاره به ‌سیاست‌های کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ‌سیاست‌های ابلاغی دستگاه قضا‌مبنی بر حمایت از تولید داخلی اظهار داشت:‌با ورود دستگاه قضایی و اقدامات پیچیده اطلاعاتی و عملیات‌ شبانه‌روزی و‌ بازدیدهای میدانی و انجام آزمایشات و بررسی‌هایی که راساً توسط دستگاه قضایی استان انجام شده است‌، در مجموع از ابتدای امسال تاکنون‌، 6 فقره پرونده در خصوص 6 فروند کشتی‌، مجموعاً به میزان 260 هزار تن سنگ آهن‌، تشکیل شد.

وی با بیان اینکه در روزهای اخیر ‌دو فروند کشتی حامل 100 هزار تن سنگ آهن با عیار 62 و بالاتر که قصد قاچاق سنگ آهن مذکور را داشتند‌، در دریا و قبل از خروج از آب‌های کشور توقیف و دستور تخلیه محموله آنها صادر شده است، افزود: خام‌فروشی ‌مشمول جرم قاچاق سازمان یافته میشود.

رئیس‌کل دادگستری هرمزگان تأکید کرد: خام‌فروشی حتی اگر در ظاهر هم با قوانین مخالفتی نداشته باشد‌، اقدامی پسندیده نیست و این در حالی است که صنایع و شرکت‌های بزرگ داخلی به شدت به مواد معدنی مذکور نیاز داشته و بعضاً‌، بخشی از خطوط تولید آنها به لحاظ کمبود مواد اولیه‌، دچار مشکل شده است.

صالحی تصریح کرد: طبق مقررات صادرات سنگ آهن ،کنسانتره و گندله آهن منوط به عدم نیاز تولیدکنندگان داخلی است که در پرونده‌های فوق اکثرا" این موضوع رعایت نشده ‌‌و در مواردی نیز در اظهار عیار سنگ‌ها تخلفاتی صورت گرفته است.

وی یادآور شد: اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه قضایی، علاوه بر رونق تولید و اشتغال صنایع فولاد و ذوب آهن، سبب رونق صنایع مصرف کننده فولاد نیز می‌شود و با صادرات محصولات نهایی ‌ارز‌آوری این صنعت نیز ارتقاء می‌یابد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان خاطر نشان کرد:‌ این اقدام دارای جنبه‌های مختلفی از جمله ‌مبارزه با قاچاق‌، مبارزه با خام‌فروشی غیرقانونی‌، حمایت از تولید داخلی‌، حمایت از اشتغال و مبارزه با فساد و رانت‌خواری بوده که اقدامات جدیدی نیز در حوزه حقوق عامه و پیشگیری از وقع جرم در این راستا در حال پیگیری است و نتایج آن متعاقبا ً به محضر ملت شریف ایران اعلام خواهد شد.

به گزارش تسنیم، مدتی است که به علت عرضه نامناسب مواد اولیه به صنایع پایین دست، خوراک کارخانه‌هایی نظیر تولید میله‌گرد و سایر موارد مشابه تأمین نشده و قیمت این اقلام مورد نیاز مردم در ساخت‌وساز به شدت و به طرز غیرمنطقی افزایش یافته است که از آنجایی که معادن و کارخانه‌های متعددی برای تبدیل سنگ‌آهن در کشور وجود دارند به گفته کارشناسان این مشکل می‌بایست به این شکل رخ ندهد اما به نظر می‌رسد کاهش عرضه مواد اولیه در داخل  کشور و صادرات به شکل خام فروشی و قاچاق، این معضل را تشدید کرده است.

انتهای پیام/861/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon