پروژه تونل بهشت‌آباد برای کشاورزی چهارمحال و بختیاری مخرب است

پروژه تونل بهشت‌آباد برای کشاورزی چهارمحال و بختیاری مخرب است

گروه استان‌ها - رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: پروژه تونل بهشت‌آباد مجوز زیست‌محیطی ندارد و اثرات مخربی در کشاورزی استان دارد که تجربه تونل سوم کوهرنگ نشان داده سیاست‌های به کارگیری شد مانند لاینینگ برای حداقل تخریب، اثر خاصی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، عطا الله ابراهیمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به اولویت‌های مدیریت جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: در بخش امور اراضی اجرای قانون رفع تداخلات اراضی ملی و اراضی مردم، اجرای کاداستر کشاورزی، حفظ یکپارچگی اراضی برای تولید و تداوم امنیت غذایی، و در بخش تولیدات دامی، حفظ ذخایر ژنتیکی که در طول قرن‌ها تکامل یافته و از ظرفیت‌های استان در زمینه پایداری تولیدات دامی است، اصلاح نژاد دامی و بومی به منظور افزایش تولید و بهره‌وری دام‌ها، ترکیب ژنتیک دام‌های پربازده و پروژه توسعه گاوداری‌های شیرگوشتی، تجمیع واحدهای دامپروری و دامداری و پیگیری مجتمع‌های دامپروری نیمه‌تمام از سیاست‌های اصلی است.

وی افزود: در بخش تولیدات زراعی، توسعه کشت دانه‌های روغنی مثل کلزا که تاکنون حدود 800 هکتار دانه‌های روغنی کلزا کشت شده است، افزایش بهره‌وری آب و خاک و اصلاح الگوی کشت، اصلاح بذور و مبارزه با آفات و بیماری‌ها به منظور بهره‌وری محصولات زراعی در اولویت برنامه‌های جهاد کشاورزی استان است.

رئیس جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: توسعه بیشتر باغات و کشت‌های متراکم که در حال حاضر حدود 30 هزار هکتار کشت گلخانه‌ای داریم و همچنین با توجه به شیب 34 درصدی و فراوانی اراضی استان، توسعه باغ‌ها در اراضی شیب‌دار در دستور کار قرار دارد و الان حدود 42 هزار هکتار از باغ‌های استان اراضی شیب‌دار است که در حال حاضر توسعه این اراضی تقاضامحور است اما رویکرد جدید، مکان‌یابی و استعدادیابی مناسب برای اراضی شیب‌دار است و در شهرستان‌های کیار، کوهرنگ، اردل و جنوب شهرستان بروجن ظرفیت مطلوبی برای این امر وجود دارد.

ابراهیمی خاطرنشان کرد:  تولید بادام یکی از مزیت‌های بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری است اما خام‌ به فروش می‌رود که در راستای فرآروی آن شهرک بادام راه‌اندازی می‌شود همچنین انجمن بادام استان در اتاق بازرگانی‌ صنایع، معادن و  کشاورزی استان تشکیل شده است.

وی با اشاره به اهمیت حفظ خاک به عنوان بستر کشت، تصریح کرد: تاکنون در حفظ آب و خاک به حفظ آب توجه شده اما اگر خاک وجود نداشته باشد کشاورزی امکان‌پذیر نیست و تجهیز و نوسازی اراضی زیرمخازن آبی مانند سد بیدکان، بازسازی، نوسازی و احیا قنوات و احداث و بهسازی کانال‌های آبرسانی و انهار سنتی در دستورکار این سازمان قرار دارد.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تشریح کرد: توسعه سردخانه‌ها که یکی از ظرفیت‌های بسیار مطلوب استان به لحاظ دمای پایین است تاکنون مغفول مانده است که انجام می‌شود. همچنین تکمیل زنجیره تولید در بخش زراعی و دامی، فرآوری هلو با کمک بخش خصوصی، پرورش ماهی در قفس، توسعه شرکت شهرک‌های کشاورزی در راستای سرمایه‌گذاری مردم و سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی با طی مدت زمان کوتاه و جلوگیری از سرمایه‌گذاری پراکنده از دیگر سیاست‌های جهادکشاورزی استان است.

وی با بیان اینکه هرم سنی کشاورزان استان بالا است، تاکید کرد: در تلاش هستیم با استفاده از توان جوانان تحصیل‌کرده در  رشته‌های مرتبط با کشاورزی هرم سنی را کاهش و کشاورزی نوین را با تعامل مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی توسعه دهیم.

ابراهیمی تشکیل استارت‌آپ‌ها با رویکرد بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی و فناوری جدید را از دیگر رویکردهای سازمان جهاد کشاورزی در چهارمحال و بختیاری دانست و مطرح کرد: سال گذشته 480 میلیارد تومان تسهیلات از بانک‌های عامل استان به کشاورزان اعطا شد.

وی، چابک‌سازی سازمان، توسعه کشت گیاهان دارویی با استفاده از ذخایر ژنتیکی موجود در استان  را از اهداف مهم برشمرد و گفت: ترویج و ارتباط نزدیک‌تر با کشاورزان با مشارکت مردمی تاثیر فراوانی در توسعه کشاورزی دارد که مورد توجه است.

ابراهیمی با بیان اینکه امسال در استان بیش از یک میلیون و 480 هزار و 700 تن تولید محصول کشاورزی، باغی و دام و طیور و شیلات داشتیم، اضافه کرد: 938 هزار تن تولیدات بخش کشاورزی و 189 هزار تن محصولات باغی استان است. همچنین تولیدات بخش دام و طیور 321 هزار تن و محصولات شیلات بیش از 22 هزار تن بوده است.

وی ادامه داد: حدود 6 هزار تن تولید قارچ دکمه‌ای و 3 هزار و 455 تن محصولات گلخانه‌ای و صیفی و سبزیجات داریم که مجموع گردش مالی بخش کشاورزی استان 24 هزار میلیارد تومان است.

رئیس جهادکشاورزی استان تولید گوشت قرمز را 20 هزار تن و مرغ را 25 هزار تن اعلام کرد و گفت: امسال بیش از 3 هزار تن تخم‌مرغ، 258 هزار تن شیر و هزار و 244 تن عسل در استان تولید شد که در مجموع 309 هزار تن در واحدهای صنعتی و تولیدات دام و طیور بوده است. همچنین در بخش آبزیان 405 مزرعه پرورش ماهی داریم و علاوه بر آن پرورش ماهی در قفس نیز ترویج شده است.

ابراهیمی با بیان اینکه در تولید بادام در کشور رتبه نخست را داریم، یادآور شد: 178 هزار تن تولید گندم، 250 هزار تن علوفه، 185 هزار تن سیب‌زمینی، 20 هزار تن حبوبات، 68 هزار تن سیب‌درختی، 40 هزار تن هلو و 50 هزار تن انگور داشتیم.

وی در مورد احداث تونل بهشت‌آباد بیان کرد: این پروژه مجوز زیست‌محیطی ندارد و اثرات مخربی در کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری دارد چراکه از زیر چهار آبخوان استان عبور می‌کند و تجربه تونل سوم کوهرنگ نشان داده سیاست‌های به کارگیری شد مانند لاینینگ برای حداقل تخریب، اثر خاصی ندارد و باید از طریق اصلاح الگوی مصرف و انتقال آب با لوله اقدام شود. این طرح در حال حاضر متوقف است و اطلاع‌رسانی به کشاورزان در مورد تبعات ناخوشایند این تونل و دفاع از حق خود به آن‌ها ارائه می‌شود.

انتهای پیام/7540/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران