جلسه محاکمه محمد امامی|گردش دوستان دور دنیا با پول فرهنگیان/خروج بیش از هزار میلیارد از بانک سرمایه به بهانه تسهیلات

جلسه محاکمه محمد امامی|گردش دوستان دور دنیا با پول فرهنگیان/خروج بیش از هزار میلیارد از بانک سرمایه به بهانه تسهیلات

محمد امامی که با پول بانک سرمایه‌ به ثروت رسیده بود، تجربه بیش از ۱۰۰ سفر خارج از کشور دارد. او از محل وجوه بانک سرمایه یک آئودی برای پدرش، یک اسپورتیج برای همسر اولش و یک هیوندا ۲۰۱۴ برای خواهرش خریداری کرده است.

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ دومین جلسه رسیدگی به پرونده اتهامی محمد امامی از متهمان پرونده بزرگ بانک سرمایه و 33 متهم دیگر صبح امروز در دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی و به‌ریاست قاضی مسعودی‌مقام برگزار شد.

در ابتدای جلسه قاضی مسعودی‌مقام با یادآوری مواد 193 و 194 قانون آئین دادرسی کیفری از متهمین خواست مراقب اظهارات خود باشند و جز به راستی و ادب و نزاکت سخن نگویند. وی در ادامه با سفارش همگان به تقوای الهی از نماینده دادستان خواست تا ادامه کیفرخواست را قرائت کند. بخش نخست کیفرخواست در نخستین جلسه دادگاه قرائت شده بود.

در ادامه نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و گفت: اقدامات مجرمانه شبکه مرتبط با فساد در بانک سرمایه مشتمل بر اتهامات انتسابی 34 نفر از متهمان است که با محوریت محمد امامی و امیررضا فرزان‌راد از طریق نفوذ در مدیران بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان سهامدار عمده در بانک سرمایه نقشه‌های مجرمانه خود را در بستر بانک سرمایه و شرکت‌های وابسته به دو نهاد مزبور پیاده‌سازی کردند.

وی ادامه داد: این افراد از طریق پرداخت رشوه‌های کلان به مدیران و کارکنان دو نهاد مزبور و کارشناسان رسمی دادگستری بیش از هزار میلیارد تومان را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانت‌نامه‌های بانکی از طریق غیرقانونی و تودیع وثایق ناچیز از بانک سرمایه و شرکت‌های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان، خارج کردند.

نماینده دادستان گفت: متهمان در مقام تسویه تسهیلات با سررسید گذشته در پوشش انجام معاملات به تهاتر املاک با توسل به حربه گرانمایی اقدام کردند که این اقدامات حول چهار موضوع از جمله اخذ تسهیلات کلان در قالب عقد مشارکت مدنی مجموعاً مبلغ 225 میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: درباره تسهیلات اخذ شده توسط شرکت‌ها از طریق شرکت سرافرازان روشنفکر پیش‌فاکتور‌های صوری ارائه شده که مبنای قرارداد‌ها مشارکت و در نهایت اخذ تسهیلات شده است. همچنین اخذ ٢٦ فقره ضمانت‌نامه بانکی فاقد پشتوانه در مجموع به ارزش 590 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده که نامبردگان اخذ ضمانتنامه‌های بانکی از بانک سرمایه را در دستور کار خود قرار دادند و با تأسیس شرکت‌های کاغذی توسط اشخاصی با سمت مدیرعاملی موفق به اخذ ضمانت‌نامه‌ها با تبانی با بانک سرمایه شدند.

وی افزود: متهم امامی بخشی از وجوه حاصل از فروش کالا‌ها را نیز در شرکت‌های خود به طرق مختلف واریز می‌کرده و با هدف عدم کشف منشأ پول اقدام کرده است. همچنین فرآیند دریافت ضمانت‌ها توسط برخی شرکت‌ها به صورتی بوده که حتی اصول اولیه ضمانت‌نامه هم رعایت نمی‌شده و احراز هویت انجام نشده است.

نماینده دادستان ادامه داد: باتوجه به عدم وجود تأییدیه از جامعه حساب‌رسان از پرونده، صوری و غیرواقعی بودن وثایق مشخص می‌شود. ضمانت‌نامه‌های بانکی در کمتر از یک ماه و بعضاً چند روز بعد از افتتاح حساب از سوی شرکت‌ها توسط بانک مورد تصدیق قرار گرفته است. شرکت‌هایی که امامی با ‌آنها تسهیلات و ضمانت‌نامه گرفته است، کاغذی است و افرادی کارت‌خواب و بی‌بضاعت مدیران آن بودند.

وی ادامه داد: تسهیلاتی که باید در حوزه قرارداد‌های منعقده جهت امور بازرگانی و و گشایش اقتصادی و تولید صرف می‌شد، توسط متهم امامی و افراد شبکه او و با هدف از بین بردن منشأ پول، در حوزه سینما و نمایش خانگی و پرداخت به هنرمندان و سلبریتی‌ها و خرید املاک و آپارتمان صرف شده و بخشی از وجوه جهت سهولت در اقدامات مجرمانه به برخی اشخاص دارای نفوذ پرداخت شده است.

نماینده دادستان تأکید کرد: اقدامات مجرمانه در 7 محور مشخص است از جمله تحصیل مال از طریق نامشروع از طریق دریافت غیرقانونی مجموعاً به میزان 90 میلیارد تومان تسهیلات مشارکت مدنی از بانک سرمایه به نام شرکت‌های مختلف، تحصیل مال از طریق نامشروع از مجرای دریافت غیرقانونی 26 فقره ضمانت‌نامه بانکی فاقد پشتوانه به مبلغ 509 میلیارد و 600 میلیون تومان از بانک سرمایه برای پنج فقره شرکت‌های مختلف، تحصیل مال نامشروع به میزان 135 میلیارد تومان از بانک سرمایه، تحصیل مال نامشروع از مجرای دریافت غیرقانونی مجموعا 112 میلیارد و ٤٣٢ میلیون تومان از شرکت‌های سرمایه‌گذاری فرهنگیان متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان در پوشش قرارداد‌های حق‌العمل‌کاری، تحصیل مال از طریق نامشروع از مجرای دریافت غیرقانونی وجوه به میزان 41 میلیارد و 495 میلیون تومان در پوشش انعقاد قرارداد‌های حق‌العملکاری، تحصیل مال نامشروع از بانک سرمایه به میزان 126 میلیارد و 930 میلیون تومان در فرآیند دریافت املاک لواسان و چناران از بانک سرمایه و انتقال ملک خیابان شهید فیاضی از مجرای گران‌نمایی، اقدام مجرمانه متهمان در مقام تسویه مطالبات بانک سرمایه با توسل به گزارشات کارشناس خلاف واقع و جعل اسناد رسمی بوده است.

نماینده دادستان گفت: متهم ردیف اول محمد امامی، تهیه‌کننده فیلم و سریال متهم است به اینکه از طریق نفوذ در مدیران وقت بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت‌های وابسته به نهاد‌های مزبور و از مجرای پرداخت رشوه موفق شده است مبالغ قابل توجهی را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانت‌نامه و یا قرارداد حق‌العمل‌کاری از نهاد‌های مزبور برای شبکه منسوب به خود خارج کند.

وی ادامه داد: نفوذ محمد امامی در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهگیان به اندازه‌ای بوده که در نصب و عزل مدیران ارشد نقش مؤثری داشت و مجموعه بانک سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان و نهاد‌های وابسته به او در خلال سال‌های 92 تا 95 توسط شبکه وی مدیریت شده‌اند. حتی چارت سازمانی بانک سرمایه از سوی محمد امامی و امیررضا فرزان‌راد انجام می‌شد و جوابیه‌های باینک سرمایه به مراجع انتظامی و قضایی را این دو تنظیم می‌کردند که نشان از نفوذ وی دارد.

نماینده دادستان در ادامه تصریح کرد: شهاب‌الدین غندالی، یاسر ضیایی و مجید زاهدی از مدیران بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان در ازای ارائه خدمات به شبکه منتسب به محمد امامی املاک و خودروهای لوکس و وجوه قابل توجهی دریافت کرده‌اند.

وی درباره رقم‌های پرداختی از سوی محمد امامی به سه مدیر سابق بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: اموالی که شهاب‌الدین غندالی از محمد امامی دریافت کرده است شامل این موارد است: یکدستگاه آپارتمان در بام نیاوران به ارزش تقریبی 25 میلیارد تومان، یک دستگاه آپارتمان در خیابان یاسر نیاوران به ارزش تقریبی 8 میلیارد تومان، یکدستگاه آپارتمان در بلوار قصران به ارزش تقریبی 4 میلیارد تومان، خودروی تویوتای لکسوس به ارزش 900 میلیون تومان، که این از سوی امامی به نام فاطمه شامانی، همسر دوم متهم قندالی منتقل شده‌اند. علاوه بر این موارد خرید اثاثیه منزل و پرداخت وجوهاتی در قالب دلار و یورو به شهاب‌الدین قندالی و فاطمه شامانی و نیز تقبل هزینه مسافرت‌های خارج از کشور را به عهده گرفته است.

نماینده دادستان ادامه داد: بر اساس مستندات امامی طی سال‌های 89 تا 96 به تعداد صد مرتبه خروج از کشور به مقصد امارات، آمریکا، آلمان، ترکیه، یونان و ... را دارد. غندالی و همسر دومش فاطمه شامانی هم 50 بار خروج از کشور به مقاصد عراق، عربستان، امارات، فنلاند، عمان، چین، کره، آمریکا و ... داشته‌اند که در تعدادی از این سفرها محمد امامی هم همراه آنها بوده است.

وی افزود: انتقال مبالغ و نیز املاک و خودروها به قندالی و همسرش توسط یکی از متهمین پرونده به نام مهدی محمدی انجام می‌شده است. همچنین متهم محمد امامی مبلغ 200 میلیون تومان به برادر فاطمه شامانی برای حق انتشار 2 فیلم ساخته شده توسط شامانی پرداخت کرده است.

وی افزود: امامی همچنین در راستای خدمات مجید زاهدی معاون اعتبارات وقت بانک سرمایه، 2 دستگاه خودروی BMW X  و یک دستگاه آپارتمان در چیذر برای وی خریداری کرد. یاسر ضیایی هم بابت خدمات به امامی، از او خودروی BMW دریافت کرده است.

نماینده دادستان ادامه داد: امامی از محل وجوه تسهیلات دریافتی از بانک سرمایه اقدام به خرید خودرو و خانه برای نزدیکان خود کرده است. او در سال 1394 یک دستگاه خودروی آئودی برای پدرش احمد امامی، یک خودروی اسپورتیج برای همسر اولش مهسا پیراسته و یک خودروی هیوندا 2014 برای خواهرش سارا امامی خریداری کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon