گزارش-کردستان|کرونا و حسرت روزهایی که بی‌همگان به سر شد

گزارش-کردستان|کرونا و حسرت روزهایی که بی‌همگان به سر شد

گروه استان‌ها-این‌روزها جدای از مباحث گرانی، بلاتکلیفی و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کووید ۱۹، پررنگ شدن تنهایی‌های دسته جمعی، دوری از عزیزان و حسرت روزهای رفته که دیگر بازنمی‌گردد، بیش از هر زمان دیگری آزاردهنده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، این ‌روزها تمامی مردمان دنیا با طاعون عصر معاصر روبه‌رو گشته و در چالشی همه‌گیر زندگی بشریت تحت تأثیر قرار گرفته است، چالشی که تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیستی، پزشکی و... را تحت شعاع قرار داده و بار دیگر زبونی و عجز علم را در مقابل ویروسی کوچک و عصیانگر به رخ ما کشید.

این روزها تجربه‌ای عجیب بر روزگار بشریت سایه انداخته و راه‌گریزی از آن نیست، تجربه‌ای که تراژدی دردناکی از مرگ در همسایگی زندگیمان را  رقم زده. خبرنگار تسنیم پای درد دل شهروندان سنندجی نشسته تا از زبان خودشان نسبت به تجربه این روزهای کرونایی بگویند.

روزهایی که حسرتشان به دلمان ماند

«فاطمه خالدی» شهروند سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه آرزویمان در نوروز، آغاز روزهایی همانند سال‌های پیش است، گفت: متأسفانه امسال با وقوع کرونا دیگر آمدن بهار، نوروز، شروع سال تحصیلی جدید، مسافرت و مهمانی‌ها و... معنای خود را از دست داد و جز حسرت چیزی برایمان باقی نگذاشت.

وی با ذکر اینکه شیوع کرونا ویروس بسیاری از شئون زندگی جمعی را تحت شعاع قرار داد، افزود: مراودات خانوادگی قطع شد و تفریحات جای خود را به تنهایی دادند و بدتر آنکه شاهد مرگ کسانی بودیم که حتی در باورمان نمی‌گنجد که دیگر در میانمان نیستند.

این شهروند سنندجی با ابراز ناراحتی از اینکه روال عادی زندگی در سالی که گذشت بهم خورد، ادامه داد: ما از دیدن عزیزانمان محروم شدیم و مجبوریم برای حفظ سلامت آنها هم که شده فاصله‌مان را حفظ و تنها به دیدار از پشت صفحه گوشی‌های همراه اکتفا کنیم.

آنچه کرونا با خود آورد تنهایی و گرانی بود

«سوران حبیبی» دیگر شهروند سنندجی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه تجربه این روزها به کام خانواده‌ها بسیار تلخ و ناخوشایند بود، اظهار کرد: کرونا ما را از دیدن خانواده، دوستان، آشنایان و تمام کسانی که حضورشان در زندگیمان روشنی‌بخش بود محروم کرد و به جای آن ما را به گوشه تنهایی کشاند.

وی افزود: این روزها با وقوع بحران کرونا مردم دچار آسیب‌های فراوانی شدند چراکه این اتفاق ناخوشایند با گرانی سرسام‌آوری همراه شده و سختی ایام را صد چندان کرده است.

این جوان کردستانی با ذکر اینکه کرونا تمام زندگی ما را تعطیل کرد، گفت: این در حالی است که هزینه‌ها تعطیلی‌بردار نیست و بسیاری از پدران و مادران را در تنگنای مالی قرار داده است.

دلم برای مادربزرگ و پدربزرگ‌های این روزهای کرونایی می‌سوزد

«سمانه محمدی» یکی دیگر از شهروندان سنندجی نیز بزرگترین غم خود را حال و روز پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی می‌داند که در این ایام کرونا دور از نوه و فرزندانشان سر می‌کنند. وی به خبرنگار تسنیم گفت: پیش از شیوع کرونا سبک زندگی ما به اندازه‌ کافی باعث شده بود که از والدینمان فاصله بگیریم، اما با این حال در هر فرصتی که پیش می‌آمد سری به آنها می‌زدیم و علاوه‌بر فرزندانمان، آنها نیز خوشحال می‌شدند.

وی افزود: پس از شیوع کرونا به دلیل اینکه اعلام شد سالمندان بیشتر در معرض خطرند تلاش کردیم که حدالامکان از رفت و آمدهای غیرضروری اجتناب کنیم.

این شهروند سنندجی با اذعان به اینکه این روزها علاوه بر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، فرزندانمان نیز تنها شده‌اند، تصریح کرد: بسیاری از افرادی که شاغل هستند، فرزندانشان را به والدینشان می‌سپارند و این باعث می‎شد که دیگر نگرانی نداشته باشند، امری که متأسفانه با وقوع کرونا دیگر میسر نیست.

کرونا درس‌های زیادی به ما داد

«فاطمه مرادی» دیگر شهروند سنندجی نیز با تأکید بر اینکه کرونا با تمام بدی‌هایش، درس‌های بزرگی به ما داد، در این خصوص توضیح داد: کرونا به ما یاد داد که بیشتر قدر بودن‌ها را بدانیم، یادمان داد که اصل اول پزشکی انسانیت بود و گاهاً فراموشش کرده بودیم، یاد داد که برای حفظ سلامتی خود و دیگران تلاش کنیم، بیادمان آورد که طبیعت را نابود کرده بودیم و در نهایت ما را با جمع‌های کوچک خانوادگیمان آشتی داد.

وی افزود: کرونا به ما یاد داد برای اینکه جهان بهتری داشته باشیم باید فاصله‌‌مان را با انسان‌های آلوده حفظ کنیم همانطور که به ما یاد داد برای محبت و عشق‌مان را پیش از آنکه دیر شود به عزیزانمان ابراز کنیم.

این شهروند سنندجی با ابراز تأسف از اینکه هر روز شاهد مرگ بسیاری از انسان‌هایی هستیم که حتی اسمشان را نمی‌دانیم، خاطرنشان کرد: این روزها مرگ جزئی از زندگی روتین ما شده و انگار به شنیدن تعداد فوتی‌ها عادت کرده‌ایم، چراکه دیگر واکنشی نسبت به این موضوع نداریم و تنها حسرتمان شده افسوس خوردن برای روزهای عادی زندگیمان که این روزها حتی نشانی از آن نیست.

نتوانستیم به سفر برویم

«حفصه جوانمردی» دیگر شهروند سنندجی نیز با اشاره به اینکه به تازگی ازدواج کرده، اظهار کرد: یکی از قرارهای من و همسرم در دوران نامزدی این بود که سفر برویم که متأسفانه با وقوع کرونا این امر مسکوت ماند.

وی افزود: همیشه دلم می‌خواست منطقه اورامان را ببینم و تمام برنامه‌ریزی ما برای بهار امسال بود که متأسفانه عملی نشد و همچنان مجبورم زیبایی‌های این منطقه را از طریق گوشی و عکس دنبال کنم.

این شهروند سنندجی دلیل علاقه خود به این منطقه را طبیعت بکر و دیدن رسم و رسوم منطقه دانست و گفت: در حال حاضر هیچ تصوری برای پایان روزهای کرونایی ندارم و این موضوع به شدت مرا غمگین می کند.

مراقب همدیگر باشید

این روزها در سخنان «فرزین رضاعی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مدام شاهد تکرار یک درخواست هستیم و آن هم این که «شهروندان روند فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، اجرای اصول بهداشتی و قرنطینگی را تا قطع زنجیره این ویروس مهلک رعایت کنند»

درخواستی که در صورت عدم توجه به آن، افزایش تعداد زیاد مبتلایان و مرگ بر اثر کرونا در استان را افزایش خواهد داد. امید آن می‌رود هر چه زوتر این مهمان ناخوانده عزم رفتن کرده و ما نیز خود را برای دوران پساکرونا و برای تک تک دقایقی که زندگی به ما ارزانی می‌کند، شاکر بوده و قدر آن را بیشتر بدانیم.

انتهای پیام/483/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران