شرایط ادامه اشتراک با صندوق بازنشستگی در حالت بازخرید و مرخصی بدون حقوق فرهنگیان

شرایط ادامه اشتراک با صندوق بازنشستگی در حالت بازخرید و مرخصی بدون حقوق فرهنگیان

وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل ادامه اشتراک فرهنگیان در حالت‌های بازخرید خدمات، استعفا، اخراج و مرخی بدون حقوق با صندوق بازنشستگی کشوری را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در دستورالعملی درباره  ادامه اشتراک در حالت‌های بازخرید خدمات، استعفا، اخراج و مرخی بدون حقوق شرایط صندوق بازنشستگی کشوری را اعلام کرد.

الهیار ترکمن در این دستورالعمل نوشته است: تصویر نامه مورخ 12 شهریور 99 صندوق بازنشستگی کشوری به همراه دستورالعمل نحوه اجرایی بند الف ماده 6 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب 10 بهمن 95 درباره ادامه اشتراک در حالت‌های بازخرید خدمت، استعفاء، اخراج و مرخصی بدون حقوق به پیوست ارسال می‌شود. خواهشمند است دستور فرمایید هنگام صدور احکام کارگزینی مرخصی بدون حقوق بازخرید خدمت اخراج استعفا یا انتقال برای کارکنان تابع مراتب به نحو مقتضی به ذینفع اطلاع‌رسانی شود تا از ظرفیت‌های قانونی موجود برای حفظ رابطه اشتراکی خود با صندوق بازنشستگی کشوری استفاده کند.

دستورالعمل نحوه اجرای بند الف ماده 6 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب 10 بهمن  95 در صندوق بازنشستگی کشوری

در اجرای بند الف ماده 6 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور کارمندان دستگاه‌های اجرایی مشترک صندوق بازنشستگی کشوری که از دستگاه اجرایی متبوع خود بازخرید خدمت، مستعفی یا اخراج می‌شوند، از مرخصی بدون حقوق استفاده می‌کنند یا به دستگاه اجرایی دیگری منتقل می‌شوند می‌توانند در صورت تمایل و با ارائه تقاضای کتبی مشروط به عدم دریافت یا انتقال تمام یا قسمتی از کسور بازنشستگی پرداختی، یا عقد قرارداد و یا رعایت مفاد این دستورالعمل به شرح بندهای زیر بدون محدودیت زمانی همچنان به اشتراک خود در صندوق ادامه دهند.

بخش اول: ادامه اشتراک در حالت‌های بازخرید خدمت، استعفا، اخراج مرخصی بدون حقوق

1. این قبیل کارکنان می‌توانند شخصاً یا از طریق وکیل قانونی تقاضای کتبی حفظ رابطه و ادامه اشتراک در این صندوق را حداکثر تا سه ماه از تاریخ صدور حکم کارگزینی مربوطه به مدیریت این صندوق در استان محل اقامت ارائه کنند تا پس از ملاحظه و بررسی پرونده استخدامی توسط مدیریت اجرایی صندوق و عقد قرارداد ادامه اشتراک، کسور بازنشستگی متعلقه اعم از سهم خود و کارفرما را با رعایت موارد زیر به حساب صندوق واریز کنند.

الف. مراجعه حضوری متقاضی یا وکیل قانونی او به مدیریت این صندوق در استان محل اقامت و ثبت تقاضای کتبی ادامه اشتراک با ارائه:

تصویر اولین حکم استخدامی که به واسطه آن مشترک صندوق شده.

تصویر تمام صفحات شناسنامه.

تصویر کارت ملی متفاضی"در صورت مراجعه وکیل، ارائه اصل و تصویر وکالتنامه که مؤید اجازه عقد قرارداد خویش فرمایی باشد و تصویر تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی موکل و وکیل".

تصویر حکم کارگزینی بازخرید خدمت، استعفا، اخراج و مرخصی بدون حقوق.

تصویر آخرین حکم قانون حقوقی زمان اشتغال تمام وقت که حاوی حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور بازنشستگی باشد.

ب. مبنای محاسبه کسر پرداختی مشمولین این دستورالعمل، حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول برداشت کسور در آخرین حکم کارگزینی در حالت اشتغال تمام وقت در دستگاه اجرایی محل خدمت با رعایت مبلغ حداقل و حداکثر حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول برداشت کسور بازنشستگی کارکنان دولت است که  از سئی هیئت وزیران ابلاغ می‌شود.

مبلغ کسور قابل پرداخت کتباً از سوی مدیریت صندوق به متقاضی یا وکیل وی به نشانی اعلامی ابلاغ می‌شود.

پ. نرخ کسور بازنشستگی سهم کارمند و کارفرماکه تماماً توسط مشترک موضوع این دستورالعمل پرداخت می‌شود مطابق مقررات مورد عمل برای سایر مشترکین صندوق تعیین می‌شود.

ت. میزان کسور بازنشستگی اعم از سهم کارمند و کارفرما در ابتدای هر سال متناسب با میزان افزایش سالانه حقوق مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری که از سوی هیئت وزیران تعیین می‌شود با رعایت مبلغ حداقل و حداکثر حقوق موضوع جزء "ب" همین بند افزایش می‌یابد و کتبی یا سیستمی به مشترک به نشانی و شماره تماس اعلامی از سوی او ابلاغ می‌شود.

ث. اولین ماه افزایش موضوع جزء "ت" این دستورالعمل علاوه کسور بازنشستگی به حساب صندوق واریز می‌شود.

ج. چنانچه تقاضای ادامه اشتراک ظرف مدت مذکور در بند (1) ارائه شود، ادامه اشتراک با پرداخت کسور معوقه از تاریخ اجرای حکم خواهد بود "فاصله زمانی بین تاریخ اجرای حکم و تاریخ صدور حکم نباید بیش از یک سال باشد" در غیر این صورت ادامه اشتراک از تاریخ ثبت تقاضای کتبی متقاضی در مدیریت این صندوق و استان محل اقامت خواهد بود و در مورد اخیر فاصله زمانی اجرای حکم تا تاریخ ثبت تقاضا جزو سابقه اشتراک در صندوق منظور نمی‌شود.

چ. متقاضیان ادامه اشتراک در صندوق متعهد و مکلف‌اند که کسور بازنشستگی هر ماه را حداکثر تا پایان ماه بعد به شماره حساب بانکی صندوق که در مدت قرارداد تعیین شده واریز کنند. تأخیر در پرداخت کسور متعلقه مشمول جریمه دیرکرد طبق ضوابط صندوق می‌شود.

ح. در صورتی که پرداخت کسور بازنشستگی حداکثر تا 6 ماه متوقف شود مشترک می‌تواند با پرداخت یکجای کسور معوقه با احتساب خسارت دیرکرد به میزان نیم در هزار به ازای هر روز تاخیر، همچنان به اشتراک خود در صندوق ادامه دهد. توقف پرداخت به مدت بیش از 6 ماه موجب انفساخ قرارداد شده و ادامه اشتراک مجدد از تاریخ تقاضای کتبی جدید و با ارائه و ثبت تقاضای مجدد به مدیریت صندوق در استان محل اقامت و عقد قرارداد جدید مطابق مقررات این دستورالعمل خواهد بود. در حالت اخیر مدت توقف و عدم پرداخت کسور جزو سوابق اشتراک در صندوق محسوب نمی‌شود.

2. به منظور آگاهی کارکنان از امکان حفظ و ادامه اشتراک در صندوق در حالت‌های استخدامی موضوع این دستورالعمل دستگاه اجرایی باید عبارت "  در صورت تمایل افراد به ادامه اشتراک در صندوق بازنشستگی کشوری موضوع بند الف ماده 6 قانون احکام دائمی برنامه‌های  توسعه و عقد قرارداد خویش فرمایی باید به مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری در استان مراجعه کند" را حسب مورد در متن شرح احکام کارگزینی مرخصی بدون حقوق، استعفا، اخراج یا بازخرید خدمت کارمند درج کند.

3. کارکنان دستگاه‌های اجرایی مشترک صندوق که از ابتدای سال 84 تا پایان سال 89 بازخرید خدمت شده و نیز کارکنانی که از ابتدای سال 90 بازخرید خدمت، اخراج و یا مستعفی شده‌اند، می‌توانند به ترتیب در اجرای بند الف ماده 137 قانون برنامه چهارم توسعه و ماده 30 قانون برنامه پنجم توسعه با مراجعه به مدیریت اجرایی صندوق در استان محل اقامت در چارچوب مفاد این دستورالعمل از تاریخ ثبت تقاضای کتبی با پرداخت کسور متعلقه به اشتراک خود در صندوق ادامه دهند.

4. کارمندان شاغل در دستگاه‌های اجرایی مشترک این صندوق که به موجب قوانین و مقررات مربوط به دستگاه اجرایی دیگر منتقل می‌شوند و دستگاه اجرایی محل انتقال آنان "دستگاه مقصد" مکلف است کسور بازنشستگی آنان اعم از سهم کارمند و کارفرما مقرری ماه اول را براساس مقررات مورد عمل صندوق کسر و به حساب صندوق واریز کند. بازنشستگی، از کارافتادگی و برقرای حقوق وظیفه وراث در مورد مشمولین این بند با رعایت مقررات عمومی بازنشستگی و وظیفه مورد عمل صندوق در قانون استخدام کشوری و قانون مدیریت خدمات کشوری و اصلاحات بعدی آنهاست.

بخش سوم: بازنشستگی

5. متقاضیان ادامه اشتراک در صندوق که رابطه استخدامی آنان با دستگاه مجموعه به دلیل بازخرید خدمت، استعفا، و اخراج قطع شده و اشتراک خود در صندوق را با پرداخت کامل کسور متعلقه در چارچوب مفاد این دستورالعمل و قرارداد منعقده حفظ کرده‌اند می‌توانند با رعایت شرایط زیر حسب مورد از حقوق بازنشستگی، از کار افتادگی و وظیفه وراث برخوردار شوند:

الف. مشترک طرف قرارداد می‌تواند در صورت دارا بودن حداقل 30 سال سابقه پرداخت کسور یا دارا بودن حداقل 65 سال سن با حداقل 25 سال سابقه پرداخت کسور درخواست بازنشستگی کند و صندوق مکلف به قبول آن است. افزایش شرط سنی و سابقه خدمت لازم برای بازنشستگی کارکنان دولت از سوی قانونگذار در مورد مشمولین این دستورالعمل هم اجرا خواهد شد.

بازنشستگی متقاضیانی که با داشتن شرایط عمومی بازنشستگی اقدام به عقد قرارداد خویش فرمایی می‌کنند منوط به پرداخت حداقل یک ماه کسور بازنشستگی در چارچوب این دستورالعمل است.

ب. حقوق وظیفه از کار افتادگی با معرفی صندوق و پس از تایید مراتب از کار افتادگی کلی مشترک از سوی کمیسیون پزشکی وزارت بهداشت و تایید کمیته فنی بیمه‌ای و نیز حقوق وظیفه ورثه در صورت فوت مشترک به تناسب مدت پرداخت کسور با رعایت مقررات عمومی مورد عمل صندوق درخصوص از کارافتادگی و فوت عادی محاسبه و برقرار می‌شود.

پ. حقوق بازنشستگی و وظیفه از کار افتادگی و وظیفه وراث مطابق قوانین و مقررات عمومی مورد عمل صندوق درباره روش محاسبه حقوق بازنشستگی در قانون استخدام کشوری و اصلاحات بعدی آن و با رعایت ماده 76 قانون مدیریت خدمات کشوری محاسبه می‌شود.

ت. ورثه مشمول دریافت حقوق وظیفه مشترکین موضوع این دستورالعمل و سهم هر یک از آنان وسایر شرایط مقرر با رعایت مواد 86 و 87 قانون استخدام کشوری و سایر قوانین و مقررات موضوعه مورد عمل صندوق است.

ث. برقراری حقوق وظیفه فوت از کارافتادگی مشمولین این دستورالعمل مشروط بر آن است که فرد مشترک حداقل در دو سال منتهی به فوت یا از کار افتادگی کسور بازنشستگی متعلقه را بدون انقطاع پرداخت کرده باشد. در غیر اینصورت حقوق وظیفه بر مبنای مبلغ مشمول کسور در دو سال منتهی به آخرین ماه پرداخت کسور " در حالت اشتغال یا خویش فرمایی موضوع این دستورالعمل" محاسبه می‌شود و ایام عدم پرداخت کسور در احتساب مدت موثر در تعیین حقوق وظیفه محاسبه نمی‌شود.

6. کارکنانی که در طول اجرای بند الف ماده 137 قانون برنامه چهارم توسعه و نیز ماده 30 قانون برنامه پنجم توسعه و بعد از اول فروردین 96 در اجرای بند الف قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه در حالت مرخصی بدون حقوق در چارچوب این دستورالعمل و با عقد قرارداد خویش فرمایی و پرداخت کامل کسور بازنشستگی در اشتراک صندوق باقی می‌مانند در مدت مذکور از لحاظ پرداخت کسور و تاخیر دیر کرد تابع مقررات این دستورالعمل بوده و پس از خاتمه مرخصی و با انتصاب مجدد به ادامه اشتغال و نیز در مواردی که قبل از اشتغال مجدد بازنشسته، از کار افتاده یا فوت شوند از لحاظ برقراری حقوق بازنشستگی و وظیفه تابع قوانین استخدامی مربوط و مقررات عمومی بازنشستگی و وظیفه مورد عمل صندوق هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon