تدوین اطلس غذایی استان اصفهان آغاز شد

تدوین اطلس غذایی استان اصفهان آغاز شد

گروه استان‌ها- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: به منظور حفظ آداب و رسوم بومی هر منطقه و همچنین رواج گردشگری غذایی در استان در حال تدوین اطلس غذایی استان اصفهان هستیم.

فریدون اللهیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار داشت: غذا و خوراک هر منطقه، ارتباط مستقیمی با فرهنگ و اقلیم آن منطقه دارد و به نوعی یکی از شاخصه‌های بومی هر شهر و روستایی است. به همین دلیل اداره‌کل میراث فرهنگی مصمم شد اطلسی غذایی از خوراک‌های طبخ شده در استان اصفهان تهیه و تدوین کند و به نوعی به حفظ این بخش از فرهنگ جامعه کمک کند.

وی افزود: تهیه و ارائه این اطلس به دلیل اینکه ارتباطاتی با راه و رسم زندگی هر منطقه دارد، می‌تواند به ترویج گردشگری در استان نیز کمک کند. گردشگرانی که از خارج از ایران به استان اصفهان سفر می‌کنند از کمبود تنوع در فهرست غذای هتل‌ها گلایه می‌‌کنند و این شرایط را برای کشوری که به تنوع غذایی معروف است، مناسب نمی‌دانند بنابراین هتل‌داران می‌توانند از دستورات پخت و نحوه سرو غذا در این اطلس بهره ببرند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه این اطلس غذایی به معرفی انواع غذاها، آداب طبخ، آداب سفره آرایی و آداب خوردن غذاها می‌پردازد گفت: کار تهیه و تدوین این اطلس توسط تیمی متشکل از پژوهشگران حوزه تاریخ، بهداشت و درمان، ادبیات، هنر و علوم اجتماعی انجام می‌شود که غذاهای 24 شهرستان استان اصفهان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در سال‌های قبل در موعد برگزاری جشنواره و اجلاس بین‌المللی میراث ناملموس، تولید چنین اطلسی پیشنهاد شد و حتی نمایشگاهی با موضوع غذاهای سنتی استان نیز برگزار شد اما آن چیزی که در این اطلس مورد بحث واقع شده بسیار فراتر از آن نمایشگاه است.

اللهیاری اضافه کرد: متاسفانه با تغییر نسل‌ها و آداب و رسوم، طرز تهیه بسیاری از غذاهای سنتی و بومی استان فراموش شده یا در حال فراموشی است. با تدوین این اطلس سعی داریم این بخش از فرهنگ بومی خود را زنده نگه داریم و همچنین به رونق گردشگری در استان نیز کمک کنیم.

انتهای پیام/174/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon