ترکش کرونا بر پیکر صادرات خراسان رضوی / صادرکنندگان منتظر تزریق تسهیلات هستند
گروه استانها- کرونا همچنان فعالان اقتصادی را آزار میدهد و نیاز است که بخش دولتی به صورت جدیتر پای کار بیاید و تسهیلات اعطا کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، کرونا به غیر از آسیبهای جسمی و روحی که به جامعه وارد کرده در حوزه اقتصاد نیست خسارتهای زیادی را به بخش تولید وارد کرده است.
دولت با پرداخت تسهیلاتی به برخی تولیدیها مقداری از دغدغههای آنها را کاهش داده اما برخی مشکلات در حوزههایی مانند صادرات همچنان باقی مانده است.
یکی از کارخانهداران گناباد در همین زمینه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: شرایط کرونا و بسته شدن مرزها سبب شد که نتوانیم به برخی تعهدات خود عمل کنیم و صادرات ما تحت تاثیر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: عدم صادرات محصول سبب شده که سیستم تولید بدهکار کار شوم و نتوانیم رقابت را ادامه دهیم.
یکی از دیگر از تولیدکنندگان گناباد در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: صادرات تا آخر اردیبهشتماه کاملا مسدود و از اردیبهشت به بعد به صورت محدود انجام میشود اما با توجه به وضعیت اخیر شیوع ویروس کرونا مجدد محدودیتهای جدیدی در بحث صادرات به وجود میآید.
وی ادامه داد: یکی از اصلیترین مسائلی که صادرات را محدود کرده، کاهش ترددها در مرزهای مشترک و حتی مسدود شدن برخی از این مرزهاست که قاعدتا با طولانی شدن فرایند، میتواند بر صادرات اثر منفی بگذارد.
کاهش 35 درصدی صادرات از گناباد
هادی ایزدی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا موجب کاهش 35 درصدی حجم و 42 درصدی ارزش صادرات کالا از این شهرستان شده است.
وی افزود: طی نیمه نخست امسال دو هزار و 281 تن کالای صنعتی به ارزش 904 هزار و 660 دلار شامل سنگ نما، ظروف مقوایی، ظروف چینی، فرآوردههای لبنی، زعفران بستهبندیشده، پودر موسیر، نمک، پودرهای معدنی از گناباد به 10 کشور هدف صادر شد.
رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت گناباد عنوان کرد: توزیع اقلام بهداشتی شامل هشت هزار و 800 عدد ماسک، 18 هزار و 700 عدد دستکش لاتکس و هزار و 600 لیتر محلول الکل بین 243 دستگاه اجرایی و واحدهای صنعتی و معدنی و گروههای هدف با نرخ مصوب از اقدامات برای کاهش تبعات شیوع ویروس همه گیر کرونا در گناباد طی این مدت است.
ایزدی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی و صنوف طی چند ماه گذشته در مجموع 12 میلیارد و 252 میلیون ریال به آسیب دیدگان کرونا کمک کردند و با هدف جلب کمکهای نقدی و غیرنقدی این بخش پویش مهرورزی تشکیل شد.
وی ادامه داد: 17 واحد صنعتی و معدنی برای استفاده از تسهیلات تولید و اشتغال، نوسازی و رونق تولید به مبلغ یک هزار و 700 میلیارد ریال در حال تکمیل مدارک هستند که از این میزان 393 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده و یا در دست اقدام است.
انتهای پیام/281/ش