گزارش| کمبود مرغ و تخم‌مرغ در زنجان / آیا امیدی به حل کمبود مرغ در زنجان هست؟

گزارش| کمبود مرغ و تخم‌مرغ در زنجان / آیا امیدی به حل کمبود مرغ در زنجان هست؟

گروه استان‌ها - کارگروه تنظیم‌ بازار استان امروز با حضور مسئولان استانی و با حواشی زیادی در خصوص آشفته‌بازار قیمت و کمبود مرغ و تخم‌مرغ برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، فتح الله حقیقی صبح امروز در کارگروه ستاد تسهیل استان زنجان اظهار داشت: نظارت‌ها در بازار باید هدفمند، موثر و عملیاتی باشند و قیمت اجناس ضروری مانند مرغ و نان عادلانه تعیین شده و چند نرخی نباشند، در این صورت است که ما به وظیفه خود عمل کرده‌ایم.

وی با اشاره به وارداتی بودن نهاده‌های دامی افزود: هرچه به استان وارد می‌شود باید به شکل جدی کنترل و مدیریت شود و هیچ مسئولی جرات نکند که با پاسکاری و کم کاری خارج از انصاف عمل کند و قطعا با این مسائل برخورد قانونی می‌شود. اما گفتنی است که اصناف و مجموعه‌ها باید خود کنترلی داشته باشند و نیازمند ناظر نباشند.

استاندار زنجان تصریح کرد: مایحتاج اساسی مردم نظیر گوشت، میوه، برنج، روغن و حتی بحث توزیع سوخت و لاستیک باید عادلانه باشد و مسائل در دستگاه‌ها حل شود و به استانداری منتقل نشود. در نهایت باید سامانه‌ای برای انتقال و پالایش شکایت‌های مردم داشته باشیم که مسائل را کنترل کنیم.

وی با اشاره به بحث نهاده‌ها بیان کرد: از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان می‌خواهم نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی تنظیم کند با این مضمون که استان زنجان قیمت‌ مرغ را طبق مصوبه کشوری کنترل کرده است و استان‌های دیگر هم باید تابع آن باشند و زنجان در بحث نهاده‌ها نیز باید در اولویت قرار بگیرد.

وی افزود: موضوع تخم مرغ امروز باید حل شود و در مورد اقدامات قانونی دست مدیران کاملا باز است، مسئله تامین مرغ گرم استان باید حل شود و با کسانی که خارج از این عمل کنند برخورد جدی می‌شود.

در ادامه محمد علی صادقی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: استان زنجان در سال 98 بیش از 248 هزار تن محصولات دامی تولید کرده است که این عدد شامل 1/5 درصد از تولیدات دامی کشور است و در بحث گوشت سفید سال گذشته حدود 45 درصد مازاد نیاز استان تولید گوشت را داشتیم.

کاهش جوجه‌ریزی

وی با اشاره به افت شدید جوجه‌ریزی در استان گفت: با توجه به مدت مشابه سال گذشته حدود 18 درصد کاهش جوجه‌ریزی را داشته‌ایم و به علت کمبود و عدم دسترسی تولیدکننده به کنجاله سویا با کیفیت در بخش تولید شاهد کاهش 21 درصدی هستیم. در بحث سویا 42 درصد کمبود سویا و در بحث ذرت 68 درصد کمبود نسبت به نیاز داشته‌ایم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به چالش‌های پیش رو تصریح کرد: کیفیت پایین نهاده سویا و وجود ناخالصی، عدم تخصیص نهاده، کاهش شدید جوجه‌ریزی، افزایش قیمت کنجاله سویا، کاهش مصرف مرغ به علت کرونا و افزایش قیمت مرغ در استان‌های اطراف چالش‌های پیش‌روی جهاد هستند.

وی عنوان کرد: پیشنهاد ما برای این شرایط اصلاح قیمت مصوب مرغ، تولید مرغ  و تخصیص بیشتر نهاده‌ها با قرارداد مشخصی است با مرغداران و فروشندگان بسته خواهد شد.

در ادامه جواد تاراسی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان اظهار داشت: همه مصوبات این کارگروه فصل الخطاب فعالیت‌های ما خواهد بود و همگی عملی خواهند شد اما گفتنی است که چالش مرغ مسئله کشوری است و استان زنجان هم متاثر از این شرایط است.

وی افزود: ستاد پشتیبانی امور دام استان نسبت تامین مرغ یخ زده عملکرد خوبی داشته ولی باید تدبیری شود که در آینده نیازمند مرغ نباشیم و نیازمان را تامین کنیم  و در زمینه تولید تخم مرغ استان نیز هیچ مشکلی وجود ندارد.

رضا عسگری، فرماندار شهر زنجان در واکنش به صحبت‌های رئیس سازمان جهاد کشاورزی با انتقاد از کمبود تخم مرغ در بازار اظهار داشت: بنابر تصویب کارگروه تنظیم بازار قرار بود روزانه 10 تن تخم مرغ با نرخ مصوب در استان توزیع شود که تا به امروز این امر انجام نشده است و علاوه بر مشکل جدی در این زمینه در استان زنجان نسبت به دیگر استان‌ها قیمت تخم مرغ بالاتر است.

قاسم معینی مدیر پشتیبانی امور دام استان در خصوص مسئله توزیع تخم مرغ اظهار داشت: میزان تخم مرغی که تعهد شده بود روزانه برای استان تامین شود از طرف اتحادیه مرغداران تخم گذار تامین شد اما در روزهای گذشته توزیع کنندگان بخاطر تعطیلی حاضر به تحویل گرفتن تخم مرغ‌ها نشدند.

در ادامه در راستای رسیدگی به دستور کار دوم جلسه حمید حبیبی مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زنجان اظهار داشت: در استان زنجان 27 هزار خانوار روستانشین و حاشیه نشین هستند که از نعمت گاز طبیعی برخوردار نیستند و برای رفع نیاز آن‌ها نفت سفید سالانه تامین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امسال طبق اطلاعات سال سردی پیش‌بینی شده است گفت: به واسطه فراخوان‌ها و مجوزهایی که گرفتیم از اول شهریور اطلاعیه داده شد تا مردم برای دریافت نفت مراجعه کنند و تا به این لحظه عمده آن‌ها سهم خود را دریافت کرده‌اند.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زنجان افزود: گاز مایع هم که برای پخت و پز در این مناطق مرد استفاده قرار می‌گیرد تحت زیرساخت‌های الکترونیکی و با کارت بانکی تحویل داده می‌شود. امسال هشت درصد بیشتر از سال گذشته گاز مایع تولید شد اما همچنان نارضایتی در این حوزه وجود دارد که دلیل آن مشکلات توزیع است.

وی تصریح کرد: دور بودن برخی مناطق سبب شده است که در بحث حمل و نقل هزینه‌ها بیشتر از حدی که برای حمل و نقل در نظر گرفته‌ایم باشد که در نتیجه همین موضوع مجبور به افزایش قیمت شده‌ایم و با توجه به بازخوردها مردم از این موضوع رضایت دارند اما در این میان بازرسی سازمان صمت برای اینکه قیمت‌ها را خارج از نرخ مصوب می‌دانند اقدام به جریمه می‌کنند. خواهش ما این است که قیمت‌ها به‌شکل مصوب افزایش یابد تا بتوانیم مسئله حوزه توزیع را حل کنیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon