خاکی صدیق: دانشگاهها از نظر آموزش الکترونیکی رتبهبندی میشوند/ ۸ اقدام وزارت علوم برای دانشگاهها در شرایط کرونا
معاون آموزشی وزارت علوم از رتبهبندی آموزش الکترونیکی در دانشگاهها خبرداد و گفت: مذاکرات این کار از سه ماه قبل با انجمن یادگیری الکترونیکی که یک انجمن علمی است آغاز و طرح نهایی شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در اولین کنفرانس ملی آسیبشناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران گفت: با شیوع ویروس کرونا و همهگیری آن در جهان بهخصوص کشور ایران، وضع روزمره زندگی و بههمراه آن آموزش تحت تأثیر این ویروس قرار گرفت.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود: ادامه آموزشهای دانشگاهی و عدم توقف آنها به سه راهکار احتیاج داشت که هر طور شده بتوانیم آموزشها را حتی بهمدت کوتاه ادامه دهیم. تحقق این امر بستگی به جایگزینی آموزش الکترونیکی و آموزش غیرحضوری، انعطافپذیری در قوانین آموزشی و واگذاری اختیارات به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی داشت.
معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: بهمنظور اجرای راهبردها 8 اقدام جانبی در هفت ماه گذشته صورت گرفت که از اولین اقدامهای آن میتوان به ایجاد یک قاب آموزش الکترونیکی برای انجام مشاوره، بررسی، ارزیابی و کمک به تصمیمسازی در حوزه معاونت آموزشی اشاره کرد که بهدنبال آن کارگروه یادگیری الکترونیکی تشکیل شد.
وی ادامه داد: دومین عامل راهبردی بهمنظور تحقق و ادامه پیدا کردن آموزش الکترونیکی، فرهنگسازی پیرامون ضرورت آموزشی الکترونیکی با توجه به مقاومتهایی بود که در سطح دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی در ابتدا از سوی برخی اعضای هیئت علمی و دانشجویان انجام میشد.
معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: سومین عامل راهبردی جهت تحقق آموزش الکترونیکی ترویج، آموزش و آشنایی با روشها، مزایا و چالشهای یادگیری الکترونیکی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بود که در این قسمت میتوان به صدها ساعت وبینار آموزشی، سخنرانی، دورههای آموزش الکترونیکی، تهیه و چاپ نشر الکترونیکی صدها جزوه دانشگاهی در مؤسسات آموزش عالی ویژه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارشناسان اشاره کرد.
خاکی صدیق ادامه داد: همچنین وبسایتهای تخصصی در وزارت عتف و بسیاری از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی با هدف ترویج و آموزش الکترونیکی راهاندازی شد.
وی گفت: چهارمین اقدام صورتگرفته در این امر، تجهیز سختافزاری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بود که علیرغم محدودیتهای بسیار شدید مالی در اواخر سال 98 و 99، تجهیز در حوزه فناوری اطلاعات و ارائه آموزشهای الکترونیکی تقریباً در همه دانشگاهها در اولویت قرار گرفت.
خاکی صدیق ادامه داد: پنجمین اقدام، تعامل با وزارت ارتباطات بهمنظور رایگان کردن خدمات اینترنتی در حوزه آموزشهای الکترونیکی دانشجویان و ارتقای کیفیت سرویسدهی با توجه به حجم فوقالعاده کاربران بود. نظارت و گردآوری اطلاعات درباره روند اجرا و فرایندهای آموزش الکترونیکی در کشور ششمین اقدام صورتگرفته از سوی وزارت علوم بود.
وی ادامه داد: حل مشکلات جامعه دانشگاهی و مؤسسات آموزش عالی کمبرخوردار از دیگر اقدامات وزارت علوم بود که انجام شد.
خاکی صدیق یکی از چالشهای آموزش الکترونیکی را ارزیابی عملکرد آنها عنوان کرد و گفت: وزارت علوم در این زمینه، رتبهبندی آموزش الکترونیکی را در دانشگاهها آغاز کرد و سه ماه قبل مذاکرات آن با انجمن یادگیری الکترونیکی که یک انجمن علمی است، انجام و طرح نهایی شد.
وی افزود: این طرح از سوی انجمن یادشده در دو تا سه هفته آینده به معاونت آموزشی وزارت علوم ارائه میشود و دانشگاهها را در چارچوب آن وارد حوزه رتبهبندی میکنیم. مفهوم این رتبهبندی، ارزیابی عملکرد دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در کل کشور برای شناسایی نقاط ضعف آنها در حوزه آموزش الکترونیکی است.
انتهای پیام/+