مدارس خشتی و گِلی استان گلستان برچیده شد
گروه استانها- رئیس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: خوشبختانه با اجرای برنامههای بازسازی و نوسازی هم اکنون هیچ مدرسه خشتی و گلی در استان نداریم و پرونده بخاری نفتی مدارس گلستان هم برای همیشه بسته شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، رئیس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: مجمع خیران بازوی آموزش و پرورش هستند و باید از ظرفیت آنان برای توسعه فضاهای آموزشی کشور بهره گرفت.
مهرالله رخشانیمهر افزود: بعد از سیل پارسال حضور خیران در گلستان برای بازسازی مدارس خسارت دیده بسیار خوب و چشمگیر بود. همچنین از محل حساب ذخیره ارزی و کمک خیران و ردیفهای خرید تجهیزات کمک های خوبی به استان شد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با بیان اینکه تعمیر و بازسازی مدارس خسارتدیده در مناطق سیلزده استان در کوتاهترین زمان ممکن انجام شد، گفت: 23 مدرسهای هم که نیاز به تخریب و بازسازی داشت، ساخت همه پروژهها شروع شده و برخیها نیز پیشرفت فیزیکی بالایی دارند و تا پایان امسال این مدارس هم تکمیل میشود.
وی درباره سرانه فضای آموزشی در استان بیان داشت: این سرانه در استان حدود 4.9 مترمربع و در کشور 5.2 مترمربع است. یکی از برنامههای استان باید رسیدن به میانگین کشوری تا مهرماه سال آینده باشد و در این زمینه هم سازمان کمکهای لازم را به استان اختصاص خواهدداد.
رخشانیمهر اضافه کرد: سال گذشته حدود 91 میلیارد تومان اعتبارات ملی به گلستان اختصاص دادیم در حالیکه در سال 96 این مبالغ حدود 21 میلیارد تومان بود. همچنین برای نخستین بار از ردیف تجهیزات مناطق محروم برای استان گلستان 3.5 میلیارد تومان اعتبار گذاشتیم. برای استانداردسازی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی نیز 5 میلیارد تومان اعتبار به این استان دادیم که میتوانند در زمینه تجهیزات هنرستانی هزینه کنند.
وی بیان داشت: از ابتدای امسال برای پروژههای مشارکتی استان گلستان 35 میلیارد تومان اعتبار اختصاص دادیم که در یکماه آینده به 50 میلیاردتومان افزایش خواهدیافت.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با بیان اینکه از ابتدای دولت دوازدهم تا کنون 180 میلیارد تومان اعتبار ملی برای امر مدرسهسازی به استان اختصاص داده شده است، گفت: خوشبختانه تمام مدارس خشتی و گلی و بخاریهای نفتی از مدارس استان گلستان جمع شده است.
وی با بیان اینکه مدرسه سازی فقط بنای یک ساختمان نیست بلکه کانون تربیت است، ادامه داد: به همین خاطر است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بخش مهمی به هویت بخشی به مدارس و معماری مدارس اختصاص داده است.
رخشانیمهر به اجرای طرح آجر به آجر و جلب مشارکت افراد بیشتری در امر مدرسهسازی اشاره کرد و گفت: این برنامه در راستای سند تحول طراحی شده و در پی این است تا شیوههای مشارکتی مردم را متناسب با اهداف پرورشی تغییر دهد و افراد بیشتری درگیر امر مدرسه سازی شوند. تا قبل از اجرای این طرح 30 هزار خیّر داشتیم که یکهزار و 500 میلیارد تومان برای امر مدرسهسازی مشارکت داشتند. اما در برنامه جدید به دنبال این هستیم که جمعیت بیشتری از مردم نسبت به امر مدرسه سازی حساس شوند.
وی افزود: تا بحال سیستم در نوسازی مدارس و ادارات آموزش و پرورش خیران به ما مراجعه میکردند و ما کمتر به سراغ آنان میرفتیم. چند روز است که سامانه برای طرح آجر به آجر طراحی و راهاندازی شده است که بیشتر از 40 هزار نفر حدود 770 میلیون تومان به امر ساخت مدرسه در کشور کمک کردند.
رخشانیمهر اظهارداشت: طبق تأکیدات وزیر آموزش و پرورش هدف ما حرکت به سمت 400 هزار و حتی 4 میلیون نفر است و امیدواریم استان گلستان نیز سقف 10 هزار نفر را پشت سر بگذارد.
25000 دانشآموز گلستانی از تحصیل بازماندهاند
استاندار گلستان نیز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به روند فعالیتهای بازسازی و نوسازی مدارس منطقه اظهار داشت: در استان 12 هزار و 300 کلاس درس داریم که 15 درصد آنها تخریبی و 25 درصد فرسوده است.
هادی حقشناس افزود: بنابر آمارهایی که نوسازی مدارس استان ارائه داده است حدود 4 هزار و 900 کلاس درس در استان نیاز به مقاومسازی دارد.
استاندار گلستان گفت: چند برنامه در بخش نوسازی مدارس باید در دستور کار قرار داشته باشد اولا اینکه فضاهای جدید برای رسیدن به میانگین کشوری ایجاد شود و همچین مدارس فرسوده و تخریبی هم مقاومسازی شود.
وی بیان داشت: برهمین اساس در استان باید 200 هزار مترمربع فضای آموزشی ایجاد شود تا عقب ماندگیهایی را که در سالهای گذشته ایجاد شده است، برطرف کنیم.
حق شناس ادامه داد: استان گلستان در کنکور امسال رتبههای خوبی داشت به ویژه در رشته تجربی که چند رتبه تک و دو رقمی داشتیم. این نشان میدهد در کنار اقدامات سختافرازی باید بحث ارتقای نرمافزاری هم فکر کرد.
وی با بیان اینکه اقوام مختلفی در استان سکونت دارند، گفت: تنوع قومیتی میتواند یک فرصت باشد اما اگر این موضوع مورد غفلت قرار بگیرد میتواند تبدیل به یک تهدید شود.
استاندار گلستان اظهارداشت: براساس آمارهای آموزش و پرورش 25 هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان داریم که اگر این عقب ماندگیها جبران نشود تعداد آنان افزایش خواهد یافت و مجبوریم برای مقابله با آسیبهای اجتماعی هزینه کنیم.
2131 نفر در طرح " آجر به آجر" مشارکت کردند
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان نیز در همین جلسه با بیان اینکه سرانه آموزشی در گلستان پایینتر از متوسط کشوری است، اظهارداشت: سرانه فضاهای آموزشی در استان حدود 4.9 مترمربع بوده در حالیکه این شاخص در کشور 5.21 مترمربع است.
یاسر لیوانی با بیان اینکه برنامه استان رسیدن به میانگین کشوری است، افزود: انتظار داریم برای تحقق این هدف اعتبارات استانی و ملی برای امر مدرسهسازی افزایش پیدا کند تا شاهد ساخت و ایمن سازی مدارس در استان باشیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان با بیان اینکه تا کنون 453 خیّر در امر مدرسهسازی در استان مشارکت داشتند، گفت: کل تعهدات خیران در استان 944 مورد بوده که 430 مدرسه و 514 مورد نیز اهدای زمین بوده است. همچنین کل مشارکت خیران از سال 77 تا کنون 186 میلیارد تومان بوده است.
لیوانی خاطرنشان کرد: بخشی از رشد تعهدات خیران به علت کمکی بود که نوسازی مدارس در اعتبارات ملی مشارکتی اختصاص داد؛ به نحوی که پس از پایان تعهدات خیرات دولت سهم خود را برای اتمام مدارس پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه تا دو سه سال قبل 35 درصد مدارس استان با کمک خیران ساخته شد، گفت: از ابتدای تأسیس استان تا کنون یکهزار و 415 مدرسه با 6 هزار و 444 کلاس درس با زیربنای 930 هزار مترمربع در استان ساخته شده 601 مدرسه با 2 هزار و 424 کلاس درس را خیران ساختهاند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اضافه کرد: در دو سال اخیر مشارکت خیران در امر مدرسهسازی به بالای 60 درصد رسیده است. هم اکنون نیز 68 پروژه با 356 کلاس درس با کمک خیران در دست ساخت قرار دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح آجر به آجر در استان گفت: در قالب تفاهمنامه، تعهد 45 خیّر کل 41 میلیارد تومان بود که 60 درصد تحقق پیدا کرده و مجموع خیران جزء نیز 5 هزار و 596 نفر بوده که 3 هزار و 465 نفر آنان فرهنگیان و کارکنان زیرمجموعه خود ما هستند. در سایتی هم که برای طرح آجر به آجر طراحی شده 2 هزار و 131 نفر در استان ثبت نام کردند که از نظر تعداد افراد گلستان رتبه هفتم اما از نظر مبلغ مشارکت رتبه سوم را دارد.
لیوانی افزود: برنامه ابلاغی به استان در طرح آجر به آجر مشارکت حداقل 10 هزار نفر بوده و تا کنون کل مبالغ جمع آوری شده 54 میلیون تومان است.
انتهای پیام/582/ی