شرکت‌های "دانش‌بنیان" چگونه می‌توانند محصولاتشان را در صداوسیما رایگان تبلیغ کنند؟!

شرکت‌های "دانش‌بنیان" چگونه می‌توانند محصولاتشان را در صداوسیما رایگان تبلیغ کنند؟!

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و سازمان صداوسیمای جمهوری‌اسلامی‌ایران، از مدتی قبل برای ترویج فعالیت‌های زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان توافقاتی داشته‌اند اما باید بررسی کرد که معیارهای معرفی محصولات دانش‌بنیان در صدا و سیما چیست؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سال 1394 تفاهم‌نامه‌ای با شماره 66799/11 بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان صدا و سیما به امضا رسید که بر مبنای آن قرار شد شبکه‌های صدا و سیما به فرهنگسازی و ترویج موضوع علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان بپردازند و انعکاس خوبی نسبت به اخبار دستاوردها، موفقیتها و پیشرفتهای کشور داشته باشند همچنین قرار شد چالشهای پیش روی فعالان حوزه اقتصاد دانش بنیان نیز تبیین شود.

از آن زمان اجرای سیاستهای کلی کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی و پاسخگویی به نیازهای فناورانه رسانه ملی در چارچوب اهداف و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، در دستور کار قرار گرفت.

صدا و سیما , شرکت های دانش بنیان ,

از جمله  اهداف اصلی این تفاهمنامه همکاری مشترک فرهنگ‌سازی و ترویج علم و فناوری در جامعه، از راه تولید برنامه‌های مشترک حمایت از محصولات و خدمات دانش بنیانِ ساخت داخل و در نظر گرفتن تخفیف فرهنگی در تبلیغ و معرفی کالاهای دانش بنیان ساخت داخل است.

در واقع این تفاهم‌نامه 8 بند کلی داشت که از جمله مفاد آن می‌توان به موضوعاتی چون تلاش برای فرهنگ‌سازی و ترویج علم و فناوری در جامعه از طریق تولید برنامه‌های تلویزیونی مشترک، تامین پایدار، باکیفیت و بهره‌ور محصولات و خدمات دانش‌بنیان مورد نیاز صدا و سیما؛ حمایت از از تجاری‌سازی و بومی‌سازی فناوری‌ها و نوآوری‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه رسانه، تجاری‌سازی طرح‌های کلان ملی فناوری، ایجاد ستادهای توسعه فناوری راهبردی، ارائه تسهیلات ارزان به بخش خصوصی برای تولید نمونه اولیه در قالب بومی‌سازی طرح‌های فناوری کلیدی مرتبط با حوزه رسانه و تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی با موضوع ترویج علم و فناوری و فرهنگ‌سازی و عرضه تجهیزات دانش‌بنیان داخلی اشاره کرد.

دانش‌بنیان‌ها چگونه می‌توانند از تسهیلات ناشی از این تفاهم‌نامه استفاده کنند؟

اما با گذشت چند سال از این تفاهم شاید هنوز برای برخی شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپها ابهاماتی وجود داشته باشد که چگونه می‌توانند از تسهیلات ناشی از این تفاهمنامه استفاده کنند.

به دنبال این ابهامات به تازگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد که قرار است زمان و برنامه‌های بیشتری به ترویج فعالیت‌های زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان، تخصیص یابد؛ برای حضور شرکتهای دانش‌بنیان در این برنامه‌ها قرار شد این شرکتها خودشان به‌صورت مستقیم به معاونت علمی نامه‌نگاری داشته باشند تا در صورت صلاحیت برای تولید برنامه‌های متنوع رسانه‌ای مانند خبر، گزارش خبری، برنامه‌های ترویجی و دیگر برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، معرفی شوند.

صدا و سیما , شرکت های دانش بنیان ,

اما این صلاحیت چگونه ارزیابی می‌شود؟ با توجه به فعالیت بیش از 5300 شرکت دانش بنیان در کشور، تعداد درخواستهای حضور این شرکتها در صدا و سیما بالاست و باید معیارهایی برای انتخاب آنها وجود داشته باشد.

این معیارهای انتخابی از جانب معاونت علمی ریاست جمهوری به این شرح اعلام شده است:

ــ محصول این شرکتها به کاهش وابستگی کشور به واردات در حوزه محصولات و فناوری‌های دانش‌بنیان کمک کند.

ــ این شرکتها در راستای تولید با کیفیت و ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای جوانان تحصیل‌کرده و نخبگان علمی همت گماشته باشند.

ــ این شرکتها در حوزه صادرات محصولات دانش‌بنیان فعالیت کرده باشند و محصولاتشان را به خارج از کشور صادر کرده باشند همچنین بر اساس توافق دوطرف، برنامه‌های ویژه برای رفع چالش‌ها و مشکلات صنایع و فعالیت‌های تولیدی کشور، با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در صداوسیما، تولید و پخش خواهد شد.

ــ ایجاد ارزش افزوده بالا مبتنی بر فناوری و نوآوری و جلوگیری از خام‌فروشی، نیز یکی دیگر از معیارهای حضور در برنامه‌های صداو سیما، برای فعالان فناور و دانش‌بنیان است.

شرکت‌های دانش‌بنیانی که متقاضی استفاده از این تسهیلات هستند، با ارسال نامه و نیز ارسال مستندات لازم نظیر کاتالوگ محصولات و رزومه شرکت، می‌توانند درخواست خود را به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ارسال کنند.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon