سودان|انتقادهای حمدوک از آمریکا/ گزینه خارطوم برای محاکمه عمرالبشیر

سودان|انتقادهای حمدوک از آمریکا/ گزینه خارطوم برای محاکمه عمرالبشیر

نخست وزیر سودان، ایالات متحده آمریکا را متهم کرد، با نگهداشتن نام کشورش در فهرست حامیان گروه‌های تروریستی ، روند انتقال دموکراسی در سودان را مورد تهدید قرار داده‌ است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، به دنبال انفجار سفارتخانه‌های آمریکا در کنیا و تانزانیا و حمله به رزمناو کول در سواحل یمن توسط شبکه القاعده ، آمریکا دولت خارطوم را به نقش آفرینی در این انفجارها متهم کرد چرا که در آن زمان اسامه بن دلان رهبر این گروه تروریستی در سودان به سرمی‌برد. برهمین اساس، کاخ سفید در سال 1993 با قرار دادن نام سودان در فهرست کشورهای حامی گروه های تروریستی تحریم‌های شدیدی علیه این کشور اعمال کرد. با سرنگونی نظام عمرالبشیر مقامات خارطوم برای حذف نام سودان از فهرست حامیان تروریسم با مقامات واشنگتن وارد گفت وگو شدند و قرار شد، با پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان این انفجارها نام سودان از فهرست مزبور حذف شود. سودان 400 میلیون دلار غرامت پرداخت کرد و رضایت خانواده‌های قربانیان گرفت. با وجود این، نام سودان همچنان در فهرست حامیان تروریسم باقی مانده‌ است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

نخست وزیر سودان در گفت وگو با روزنامه انگلیسی فاینشیال تایمز اظهار داشت: تحریم‌های آمریکا اقتصاد سودان را فلج کرده‌است و هیچ ضمانتی برای استمرار روند دموکراسی تا انتخابات 2022  در کشور وجود ندارد.

عبدالله حمدوک بابیان اینکه سودان در جهان منزوی شده‌ است،  گفت: عمرالبشیر میزبانی رهبر شبکه القاعده را به عهده داشت و یک سال است که نظام او سرنگون شده  و این در حالی است که بیش از دو دهه است که از مرگ اسامه بن دلان در خارج از سودان می‌گذارد  لذا تعامل با خارطوم بدین شیوه بسیار ظالمانه است.

به نوشته روزنامه سودان تریبون ، وی تصریح کرد: مردم سودان هرگز تروریست نبودند و این نظام سابق بود که اقدامات تروریستی انجام می‌داد.

نخست وزیر سودان درباره باقی ماندن نام کشورش در فهرست حامیان تروریسم گفت: نگهداشتن نام سودان در این  فهرست، روند انتقال دموکراسی در کشور را تهدید می‌کند.  اکنون سودان در جهان منزوی شده و حذف نام این کشور از فهرست مزبور تغییرات زیادی ایجاد خواهد کرد.

حمدوک با رد هرگونه عادی سازی روابط با تل آویو درمقابل حذف نام سودان از فهرست حامیان تروریسم گفت: خارطوم می‌خواهد در این دو موضوع به طور جداگانه تعامل داشته باشد.

رسانه‌های آمریکایی  و صهیونیستی  طی چند هفته اخیر اخبار و گزارش‌هایی منتشر کردند،  مبنی بر اینکه  حذف نام سودان از فهرست حامیان گروه‌های تروریستی آمریکا، منوط به عادی سازی روابط خارطوم با تل آویو شده‌ است.

نخست وزیر سودان توافقات صلح با گروه‌های مسلح این کشور را مثبت خواند و اظهار داشت: این توافقات تاثیر مثبتی در اقتصاد سودان خواهد داشت چراکه بودجه ارتش از 80 درصد به 10 الی 15 درصد کاهش پیدا کرده‌ است زیرا سودان دیگر در اقتصاد جنگی به سر نمی‌برد.

محاکمه عمرالبشیر

حمدوک در بخش دیگری از این گفت وگو از مذاکرات خارطوم با دیوان بین‌المللی کیفری درباره امکان محاکمه عمرالبشیر در برابر قضات این دادگاه خبر داد و گفت: امکان دارد دادگاهی مختلط از قاضیان سودانی و بین‌المللی در سودان تشکیل شود.

وی تصریح کرد: گزینه خارطوم این است که دستگاه قضایی سودان متولی محاکمه عمرالبشیر شود.

دادگاه کیفری لاهه با صدور دو حکم  در سال‌های 2009 و 2010  دستور بازداشت عمرالبشیر به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت  در جریان جنگ دارفور ( غرب سودان ) را صادر کرد.

در جنگ دارفور طی سال‌های 2003 و 2005  بیش از 300 هزار نفر جان خود را از دست دادند و میلیون‌ها نفر آواره شدند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon