متوسط سرانه پسماند تولیدی در تهران ۷۶۴ گرم در روز است

متوسط سرانه پسماند تولیدی در تهران 764 گرم در روز است

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: متوسط سرانه پسماند تولیدی در تهران ۷۶۴ گرم در روز است که این اطلاعات هم برای نخستین بار با تکیه بر پژوهش علمی به دست آمده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمدحسین بوچانی با اشاره به آخرین وضعیت تدوین طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران و ضرورت انجام آن، اظهار کرد: واقعیت این است آنچه امروز در شهرهای ما جریان دارد جمع آوری پسماند است نه مدیریت پسماند. تفاوت این دو موضوع هم در این است که در رویکرد مدیریت پسماند جذب مشارکت مردم و تلاش برای کم کردن تولید زباله حرف اول را می‌زند؛ این همان شیوه‌ای است که شهرداری در این دوره از مدیریت شهری پیگیری می‌کند.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با تأکید بر اینکه طبق قانون تمام شهرداری‌ها موظف به تهیه طرح جامع پسماند و بعد از آن، برنامه‌های عملیاتی هستند تصریح کرد: متاسفانه در شهر تهران آخرین بار در سال 1372 طرح جامع پسماند تهیه شد و بعد از آن به معنای واقعی کلمه چنین طرحی متناسب با شرایط نداشتیم. البته شورای شهر حدود 12 سال بعد مصوبه‌ای داشته که بیشتر در حد جلسات باقی ماند و هیچ گاه پیگیری نشد.

وی ادامه داد: در سال پایانی مدیریت شهری پیشین قرار بود که مطالعات روی طرح جامع پسماند انجام و پروژه به مشاور خارجی سپرده شود، اما به واسطه نوسانات ارز، قیمت قرارداد از هشت تا 20 میلیارد تومان متغیر اعلام و به همین دلیل به طور کل موضوع منتفی شد.

بوچانی عنوان کرد: در این دوره از مدیریت شهری موضوع طرح جامع پسماند به طور جدی پیگیری شد و در تاریخ 26 آذر 1397 بعد از انتشار فراخوان و طبق تشریفات اداری موجود از میان حدود هشت شرکت بعد از ارزیابی فنی، سه شرکت انتخاب شدند و با حضور اعضای شورای شهر در نهایت یک شرکت مشاور با قراردادی به ارزش چهار میلیارد و 300 میلیون تومان برنده شد. اعلام این رقم در حالی بود که یکی دیگر از شرکت‌های مشاور رقم 10 میلیارد تومان را پیشنهاد داد که پذیرفته نشد.

وی با بیان اینکه شرکت پذیرفته شده تاکنون طرح جامع 20 شهر را تدوین و تنظیم کرده ، تأکید کرد: کل قرارداد این طرح را در سامانه شفافیت منتشر کرده‌ایم؛ شرح خدماتی که توسط شرکت پذیرفته شده انجام می‌شود، 3/5 برابر شرح وظایف مصوب وزارت کشور است چرا که وارد بحث‌های عملیاتی و اجرایی شده است.

بوچانی درباره نظام تعیین قیمت، عنوان کرد: پس از انتشار فراخوان، تعیین قیمت براساس شرح خدمات و استانداردهای سازمان برنامه و بودجه صورت می‌گیرد و بعد از ارزیابی فنی با مشارکت اساتید دانشگاه، صلاحیت شرکت‌ها در حضور نهادهای نظارتی بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از نقاط قوت این طرح آنالیز و تحلیل زباله‌های تهران بعد از 27 سال است، گفت: همین مطالعات به ما نشان داد که متوسط سرانه پسماند تولیدی در تهران 764 گرم در روز است که این اطلاعات هم برای نخستین بار با تکیه بر پژوهش علمی به دست آمده است. هزینه همین بخش در طرح‌های مطالعاتی فقط حدود یک و نیم میلیارد تومان است.

بوچانی با بیان اینکه تمام آنالیزها طبق اساسنامه باید به تأیید مشاور خارجی هم برسد و هزینه نیز در همین قرارداد گنجانده شده، افزود: در حال حاضر 13 گروه حداقل 10 نفره در این طرح مشارکت دارند و تا آخر آذرماه امسال نیز اجرای مطالعات و پژوهش طرح به پایان می‌رسد.

وی در پایان یادآور شد: یکی از مهم ترین اقدامات این دوره از مدیریت شهری، طرح جامع مدیریت پسماند است که ما را به یک چشم انداز 20 ساله و بعد از آن به یک راهبرد 13 گانه عملیاتی خواهد رساند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon