علت کارشکنی در استفاده از "ظرفیت گسترده طب سنتی برای درمان بیماران کرونایی" چیست؟!

علت کارشکنی در استفاده از "ظرفیت گسترده طب سنتی برای درمان بیماران کرونایی" چیست؟!

یک پزشک متخصص طب سنتی با بیان این‌‌که عدم استفاده از ظرفیت‌‌های طب سنتی در درمان کرونا برخاسته از منافع مافیای دارو یا ناآگاهی است، گفت: متأسفانه مسئولان فعلی وزارت بهداشت به توانمندی‌های گسترده طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان کرونا اعتنایی ندارند!

دکتر حسن اکبری در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم درباره چرایی عدم استفاده از ظرفیت‌های گسترده بالقوه و بالفعل طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان کرونا اظهار کرد: در طب سنتی و رایج، به این مسئله اشاره شده است که برخی از داروهای گیاهی و غذاها، می‌‌تواند باعث ارتقای عملکرد سیستم ایمنی بدن شود.

وی افزود: در زمان حاضر گفته می‌‌شود که ویروس کرونا داروی اختصاصی مؤثر و ارزان و همچنین به‌علت تغییرات مداوم ژنتیکی ویروس، واکسن تأییدشده ندارد؛ در حالی که در نظام سلامت از تأثیر داروهای گیاهی و مواد غذایی بر ارتقای سیستم ایمنی استفاده نمی‌‌شود، که به‌دلیل مشکلات مدیریتی در نظام سلامت فعلی است و شاید منافع مافیای دارو در کار است یا شاید برخاسته از ناآگاهی علمی است.

دکتر اکبری با ارائه مثالی ادامه داد: طبق مقالات علمی، برخی مواد غذایی مانند زنجبیل و دارچین اگر استفاده شوند باعث ارتقای عملکرد سیستم ایمنی می‌‌شوند؛ در مقابل مصرف گوشت‌‌هایی مانند گوشت گاو یا مرغ صنعتی، نان بدون سبوس و روغن‌‌های نباتی جامد و سرخ‌کردنی، باعث ایجاد اختلال و ضعف در عملکرد سیستم ایمنی می‌‌شوند و در طب سنتی، جایگزین دارند مثلاً به‌جای گوشت گاو و مرغ صنعتی می‌‌توان از گوشت شتر یا گوسفند استفاده کرد اما این نکات به مردم گفته نمی‌‌شود و از ظرفیت طب سنتی در کشور به‌‌خوبی استفاده نمی‌‌شود.

وی تصریح کرد: گوشت شتر به‌دلیل داشتن موادی مانند منگنز، روی، ید، آهن و فسفر می‌‌تواند باعث ارتقای سیستم ایمنی شود همچنین "ایمونوگلوبولین‌‌های" موجود در شیر شتر باعث تقویت سیستم ایمنی می‌‌شود. "ال‌کارنیتین" موجود در گوشت گوسفند نیز حدود سه برابر گوشت گاو است؛ نان سبوس‌‌دار به‌دلیل داشتن ویتامین‌‌های گروه B مانند تیامین و ریبوفلاوین در بهبود عملکرد سیستم ایمنی تأثیر دارد و جگر سیاه گوسفندی حاوی بسیاری از ویتامین‌‌هایی است که به‌عنوان "کوآنزیم" می‌‌توانند در تقویت سیستم ایمنی مؤثر باشند و مصرف هفته‌‌ای 10 گرم از آن تأثیرات فوق‌العاده‌‌ای روی عملکرد سلول‌‌های ایمنی بدن دارد.

این متخصص و پژوهشگر طب سنتی با تأکید بر لزوم انجام کارهای پژوهشی در حوزه طب سنتی متذکر شد: باید امکانات دانشگاهی به متخصصین طب سنتی داده شود تا بتوانند تأثیر مواد غذایی مورد ادعا را بر بیماری‌‌ها بررسی کنند تا همه افراد بتوانند از منافع طب سنتی منتفع شوند.

چرا آمار فوتی‌های کشورهای غربی بالاست؟

وی خاطرنشان کرد: در حوزه درمان کرونا، طب نوین مورد حمایت و تأکید از سوی برخی مسئولان کشور است در حالی‌‌ که اگر این طب، به‌تنهایی در درمان کرونا اثربخش بود، الآن باید کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا که دانشمندان زیادی در این طب دارند، میزان مرگ‌ومیرشان کاهش می‌‌یافت در حالی‌‌ که چنین اتفاقی رخ نداده است؛ متأسفانه مسئولان فعلی وزارت بهداشت به توانمندی‌های گسترده بالقوه و بالفعل طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان کرونا اعتنایی ندارند.

این متخصص آسیب‌‌شناسی گفت: نباید به‌بهانه افرادی که ادعاهای اشتباه و غیرعلمی دارند و خود را به طب سنتی منتسب می‌‌کنند، بخش علمی طب سنتی و توانمندی‌های گسترده آن زیر سؤال برود.

دکتر اکبری با بیان این‌‌‌که مصرف آویشن و عسل در بهبودی بیماران مبتلا به کرونا مؤثر است، گفت: با وجود این‌‌که این تأثیر ثابت شده است، از آن حمایت نشده و بیشتر از مصرف داروهای شیمیایی حمایت شده است؛ در ابتدای شیوع کرونا، مصرف "هیدروکسی کلروکین" توصیه شد اما سپس در آمریکا گفته شد که این دارو مفید نیست! نباید نظام سلامت تنها مقالات سایر کشورها را علمی بداند و توجه به طب سنتی مغفول بماند و با طب سنتی سلیقه‌‌ای برخورد شود.

این متخصص و پژوهشگر طب سنتی در پاسخ به این سؤال که چقدر از توان و ظرفیت متخصصین طب سنتی در درمان بیماران کرونایی در بیمارستان‌‌ها استفاده می‌‌شود، تصریح کرد: در ابتدای شیوع بیماری، از تعدادی از متخصصین این حوزه در بیمارستان‌‌ها دعوت به‌عمل آمد؛ من از جمله کسانی بودم که به بیمارستان رفتم و از آن‌‌ها خواهش کردم یک بخش را به‌طور کامل در اختیار ما قرار دهند تا ما با روش خود بیماران را درمان کنیم اما با این پیشنهاد مخالفت کردند؛ راهکار این بود که یک مرکز درمانی را در اختیار متخصصین طب سنتی در حوزه کرونا قرار دهند و رئیس یکی از دانشکده‌‌های طب سنتی را به‌عنوان مدیر آن مجموعه انتخاب کنند و برخی از افراد مبتلا به کرونا را نیز با تمایل خود به‌طور آزادانه انتخاب کنند که در آن بخش درمان شوند و سپس یک مطالعه علمی صورت می‌‌گرفت تا متوجه تأثیر روش‌‌های طب سنتی بر درمان کرونا شویم اما جلوی اجرای این را هم گرفتند! متأسفانه بعضی از مسئولان وزارت بهداشت به‌جای حمایت همه‌جانبه، اقدام به تخریب طب سنتی کردند که با توجه به شکست طب غربی در مبارزه با کرونا در آمریکا و انگلیس و ادعای طب سنتی مبنی بر درمان کرونا، باید در آینده نزدیک پاسخگو باشند.

وی با انتقاد نسبت به تغذیه غلط بیماران کرونایی در بیمارستان‌‌ها و عدم توجه به مبانی طب سنتی یادآور شد: باید به بیمارانی که به کرونا مبتلا و بستری هستند، رژیم غذایی متناسب با وضعیت آن‌‌ها داده شود؛ در حالی‌‌که در بیمارستان‌‌ها شاهد این هستیم که به بیماران کرونایی برنج سفید، قارچ، ماست یا ماهی می‌‌دهند که در شرایط بیماری به تضعیف سیستم ایمنی دامن می‌‌زند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon