گزارش| چه فاکتورهایی در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مؤثرند؟

گزارش| چه فاکتورهایی در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مؤثرند؟

زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا امسال همانند سال‌های گذشته نخواهد بود و به سبب برخی مقتضیات و فاکتورهای منحصر به فرد ناشی از پاندمی کرونا ممکن است تا چند هفته و حتی ماه طول بکشد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- با توجه به آنکه شمار زیادی از رأی‌دهندگان در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا امسال به صورت پستی رأی خواهند داد احتمال اندکی وجود دارد که نتیجه انتخابات همان شب رأی‌گیری مشخص شود. 

  در سال‌های گذشته روال به این صورت بود که نتیجه انتخابات همان شب رأی‌گیری- که امسال سوم نوامبر خواهد بود- اعلام می‌شد.  رأی‌گیری در ایالت‌های مختلف، در زمان‌های متفاوت به پایان می‌رسد. نخستین حوزه‌هایی که رأی‌گیری در آنها تعطیل می‌شود ایالت‌های ساحل شرقی است که ساعت 19:00 به وقت محلی (معادل با 00:00 به وقت گرینویچ) خاتمه رأی‌گیری را اعلام می‌کنند. 

در آمریکا روسای جمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب نمی‌شوند، بلکه اگر تعداد رأی آنها در یک ایالت بالاتر باشد، تمامی آرای الکترال (برگزینندگان) آن ایالت به آنها تعلق می‌گیرد. تعداد آرای الکترال در هر ایالت، از قبل و به تناسب جمعیت آن ایالت مشخص شده است. هر نامزد در صورتی که 270 رأی الکترال به دست آورد به عنوان رئیس‌جمهور راهی کاخ سفید خواهد شد. 

در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 ساعت 07:30 صبح به وقت گرینویچ، بعد از آنکه مشخص شد ترامپ آرای الکترال در ایالت ویسکانسین را به دست آورده نتیجه انتخابات به نفع دونالد ترامپ اعلام شد. 

چرا رأی‌گیری پستی می‌تواند اعلام نتیجه را به تأخیر بیندازد؟ 

در دوره‌های قبلی انتخابات، رأی‌گیری‌های پستی فقط به قشر خاصی از شهروندان مانند افراد مسن بالای 65 سال یا افرادی که خارج از ایالت محل سکونتشان حضور داشتند محدود می‌شد. اما در انتخابات سال جاری، به دلیل گسترش ظرفیت رأی‌دهی پستی و شیوع کرونا اکثر ایالت‌ها این نوع رأی‌دهی را مجاز کرده‌اند. 

در انتخابات سال 2016، یک چهارم رأی‌‌دهندگان به صورت پستی رأی دادند. 

در انتخابات امسال پیش‌بینی می‌شود 80 میلیون نفر از واجدان شرایط رأی از این روش برای رأی دادن استفاده کنند. این رقم دو برابر انتخابات 4 سال پیش است. 

انتخابات 2020 آمریکا , انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ,

 

گستردگی رأی‌دهی پستی در ایالت‌های آمریکا. ایالت‌هایی که با رنگ سبز مشخص شده‌اند آنهایی هستند که رأی پستی در آنها نیازمند ارائه دلیل است. ایالت‌های نارنجی آنهایی هستند که رأی‌دهی پستی در انها بدون هر دلیلی آزاد است و ایالت‌های آبی آنهایی هستند که انتخاباتشان کاملا پستی است. 

یکی از دلایلی که ممکن است نتیجه انتخابات با تأخیر اعلام شود کارشکنی‌هایی است که ترامپ در رأی‌گیری پستی انجام می‌دهد. اداره پست آمریکا که مسئولیت تحویل رأی‌های پستی را به عهده دارد با مشکلات بودجه‌ای شدید مواجه است و ترامپ جلوی تأمین بودجه برای ان را گرفته است. 

بنابراین، این نگرانی مطرح شده که آیا اداره پست قادر خواهد بود حجم بالای آرا مأخوذه را مدیریت کند یا خیر. از طرف دیگر، شمارش رأی‌های پستی هم معمولا نیازمند زمان بیشتری است.

قوانین ایالت‌ها درباره شمارش آرای پستی هم با هم فرق دارد. اکثر ایالت‌ها تنها آن دسته از رأی‌‌های پستی که در روز انتخابات دریافت می‌شوند را می‌پذیرند. اما قانون برخی از ایالت‌ها مانند کالیفرنیا این است که چنانچه رأی‌های پستی تا روز انتخابات ارسال شده باشند (حتی اگر هفته‌ها بعدتر به مراکز شمارش برسند) قابل قبول هستند. سه ایالت خاکستری (یا چرخشی) پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین اجازه شمارش آرا تا روز انتخابات را نمی‌دهند.

شمارش برگه‌های رأی پستی هم به خودی خود کار دشوارتر و وقت‌گیرتری است زیرا هر برگه رأی باید امضا داشته باشد و امضای روی آن با امضای دیگری که روی کارت ثبت‌نام فرد رأی‌دهنده ثبت‌شده مطابقت داشته باشد. بعضی از ایالت‌ها مانند فلوریدا قبل از روز انتخابات روند شمارش آرا را آغاز خواهند کرد. 

در انتخابات سال 2016، شمارش آرای نهایی بیش از یک ماه طول کشید. در آن انتخابات، هیلاری کلینتون سه میلیون برگه رأی بیشتر از دونالد ترامپ داشت اما این ترامپ بود که توانست با به دست آوردن 270 رأی الکترال به عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور ایالات متحده وارد کاخ سفید شود. 

مدل‌سازی زمان اعلام آرا

روزنامه واشنگتن‌پست اخیراً برای مشخص کردن اینکه اعلام نتیجه انتخابات در آمریکا ممکن است چقدر طول بکشد برگزاری انتخابات مقدماتی در این کشور را الگو قرار داده است. به نوشته این روزنامه، تا تاریخ 17 مارس 2020، نزدیک به نیمی از ایالت‌های آمریکا (24 ایالت) اقدام به برگزاری انتخابات مقدماتی کرده بودند. در پنج ایالت، روش رأی‌گیری پستی روش غالب برای رأی‌دهی به شمار می‌رفت. تحلیل‌ها نشان می‌دهد اعلام نتیجه این ایالت‌ها به طور متوسط 6.4 روز طول کشیده است. در 19 ایالت دیگری که شهروندان در آنها به صورت حضوری رأی داده بودند نتایج به طور متوسط 15 ساعت بعد اعلام شد. 

بعد از 17 مارس که شیوع ویروس کرونا مقام‌های آمریکا را مجبور به اعمال تغییرات مهم در نظام رأی‌دهی کرد، در 23 ایالت آمریکا هنوز انتخابات‌های مقدماتی در جریان بود. اعلام نتایج در این ایالت‌ها به طور متوسط 4 روز طول کشید. تقریباً در هیچ‌کدام از این انتخابات‌ها رأی‌گیری حضوری برگزار نشد. 

در ایالت نیویورک، 94 درصد از آرا ظرف چند ساعت بعد از اتمام رأی‌گیری شمارش شد، اما شمارش 6 درصد پایانی آرا بیش از 10 روز وقت گرفت. به همین دلیل ممکن است که مشخص شدن نتیجه این دور از انتخابات آمریکا نزدیک به یک هفته طول بکشد، البته به شرطی که هر دو نامزد انتخابات، نتیجه را بپذیرند. 

اگر یکی از کاندیدها نتیجه را نپذیرد چه می‌شود؟

 دونالد ترامپ در ماه‌های گذشته بارها سلامت انتخابات پستی را زیر سوال برده و گفته که ممکن است به تقلب منجر شود. در صورتی که هر کدام از کاندیدها اعلام کنند که از نتیجه راضی نیستند باید درخواست بازشمارش آرا را بدهند. در سال 2018، در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره برای ایالت فلوریدا آرا بازشمارش شد. 

این در صورتی است که ماجرا به همین‌جا ختم شود. ترامپ گفته که اختلاف بر سر آرا ممکن است به دیوان عالی ایالات متحده بکشد. این اتفاق مسبوق به سابقه است. در انتخابات سال 2000، رقابت میان ال‌گور، نامزد حزب دموکرات و جورج دبلیو بوش بر سر رأی‌های ایالت فلوریدا به دیوان عالی کشید و 36 روز بعد این دادگاه به نفع جورج بوش رأی داد و او را رئیس‌جمهور اعلام کرد. 

در انتخابات امسال ممکن است بهانه‌های حقوقی زیادی مطرح شوند: از نیاز به همراه داشتن سندهای هویتی برای رأی‌گیری پستی تا اینکه آیا تغییرات اعمال‌شده در روش‌های رأی‌گیری در دوران کرونا قانونی بوده‌اند یا خیر. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت