بانک‌های استان لرستان در پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی بیشتر دقت کنند

بانک‌های استان لرستان در پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی بیشتر دقت کنند

گروه استان‌ها- نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی باید بیشتر دقت کنند گفت: در پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی مواردی انحراف وجود دارد و همین امر سبب وضعیت فعلی و نرخ بالای بیکاری در استان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی امروز در دیدار با اعضای شورای عالی بانک‌های لرستان که در دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد اظهارداشت:با استفاده از دانش و تجربه مدیران بانک‌های استان می‌توان راه‌های رشد اقتصادی و ارتقا فرهنگی رقم زد و باید گفت بوم سرزمین لرستان اینگونه است که بدون  ارتقا فرهنگی رشد اقتصادی نیز رقم نخواهد خورد.

وی افزود: اینکه افرادی بیت المال را دریافت کنند و  پرداخت نکنند و یا در جهت منافع شخصی به کار بگیرند نشان دهنده این است که این افراد از جهت فرهنگی آمادگی لازم و قابلیت را برای این کار ندارد در همین راستا رشد اقتصادی و توسعه بدون ارتقا فرهنگی میسر نیست.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره نقش بانک‌ها در چرخه اقتصادی کشور عنوان کرد: بانک‌ها در چرخه اقتصادی، جهش تولید و رونق تولید نقش بسیار زیادی دارند، در مقاطعی که رشد اقتصادی خوبی داشته‌ایم بانک‌ها در این رشد نقش تاثیر گذاری داشته‌اند.

وی بیان کرد: اینکه نرخ بیکاری استان با وجود اینکه سهمیه سرمایه در گردش استان  را در اختیار تولید کنندگان قرار داده‌ایم ولی هنوز به حد متوسط نرخ بیکاری نرسیده‌ایم جای بررسی دارد که در همین راستا هیئت‌های اندیشه‌ورزی در بخش‌های اقتصادی با حضور چهره‌های دانشگاهی و اجرایی در دفتر نماینده ولی فقیه در استان  فعال شده است.

حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی در رابطه با عملیات بانکی بدون ربا گفت:  عملیات بانکی بدون ربا که در مجلس شورای اسلامی مصوب و به تایید شورای نگهبان رسید در میدان عمل مانند بسیاری از قوانین نیازمند بازنگری و متمم داشت که به طول انجامید و همین امر سبب نارضایتی مردم نسبت به سیستم بانکی درپرداخت تسهیلات شده است، به هر حال انتظار می‌رفت سیستم بانکی بدون ربا از تولید و سرمایه گذار حمایت و به خانواده‌های محروم و کم درآمد توجه بیشتری داشته باشد.

وی تصریح کرد: در سیستم بانکی باید کار کنیم که پول  در اختیار بانک سبب سود نشود بلکه پول را به تولید کننده و تاجر بدهند و سود از تولید و تجارت به دست بیاید، اینکه پول به سود تعلق بگیرد تولید کنندگان نیز ترجیح می‌دهند سود پول‌های خود را از بانک بگیرند.

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه  رقابت بین بانک‌ها برای  افزایش نرخ سود بیشتر  مخرب اقتصاد است خاطرنشان کرد: مجموعه ادارات، سازمانها و بانک‌ها باید به گونه‌ای عمل کنند که سودی که نصیب مردم می‌شود حاصل تولید و تجارت باشد نه حاصل پولی که در بانک است.

وی اظهار داشت: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اشتغال زایی باید بیشتر دقت کنند  چراکه در مواردی انحراف وجود دارد و همین امر سبب وضعیت فعلی و نرخ بالای بیکاری در استان شده است  در همین راستا دقت نظر و اهلیت شخص گیرنده تسهیلات بسیار اهمیت دارد.

حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی با بیان اینکه گاهی تسهیلات پرداختی بانکه‌ا متناسب با نیاز طرح و پروژه نیست افزود: در مواردی تسهیلات اعطایی  از طرف بانک‌ها  متناسب با نیاز واقعی طرح یا پروژه نیست و سرمایه‌ای که بانک می‌دهد برای اتمام طرح کافی نیست در همین راستا بسیاری از پروژه‌ها نیمه تمام باقی می‌ماند.

نماینده ولی فقیه در لرستان عنوان کرد: انتظار داریم واحدهایی که توسط بانک‌ها تملیک شده است به سرعت در راستای جهش و رونق تولید با اولویت مالک اولیه واگذار شود و همچنین گاهی عدم نظارت کافی از طرف بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی گاهی  سبب انحراف تسهیلات می‌شود که انتظار داریم نظارت‌ها بیشتر شود چرا که این امر هدر دادن بیت المال است.

وی بیان کرد:سال گذشته بیش از 230 میلیارد تسهیلات اشتغال زایی روستایی ارزان قیمت پرداخت شده ولی متاسفانه معیاری برای سنجش این امر که پرداخت این مبلغ تسهیلات چه نقشی در اشتغال داشته است قابل محاسبه نیست و همچنین بخشی از تسهیلات به واسطه توصیه و سفارش‌ها پرداخت می‌شود که این امر قابل قبول نیست در همین راستا حوزه بازرسی و اعتبارات بانک‌ها بایدبا دقت بیشتری  به این موضوعات رسیدگی کنند.

حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی گفت:بانک‌ها باید بررسی کنند چگونه است تسهیلات  اشتغال در اختیار مردم قرار داده می‌شود ولی آثار آن را در زندگی جوانان مشاهده نمی‌کنیم.

انتهای پیام/645/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon