خوزستان| روایت تسنیم از بازار بی‌رونق و خلوت بهبهان/ هزینه‌های اولیه زندگی مهمترین دغدغه مردم است

خوزستان| روایت تسنیم از بازار بی‌رونق و خلوت بهبهان/ هزینه‌های اولیه زندگی مهمترین دغدغه مردم است

گروه استان‌ها- این روزها هر صفحه مجازی را باز کنید متوجه نابسامانی بازار می‌شوید؛ گرانی به حدی افسارگسیخته شده که مردم فقط به هزینه‌های اولیه زندگی قانع هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهبهان، هر جمع چند نفره‌ای را ببینید صحبت از قیمت‌های رعب‌آور می‌کند؛ از دلاری که کم‌کم قیمت آن به آسمان می‌رسد و دست‌نیافتنی شده تا بازار سکه‌ای که این روزها طلا شده و کسی فکر نزدیک‌شدن به آن را هم نمی‌کند.

از بازار طلا و سکه که گذر کنیم؛ تازه اول بازار بی‌رنگ و لعاب پوشاک است. بازاری که رنگ و لعاب خود را از خرید و فروش شهروندان به دست می‌آورد و امروز از رونق افتاده زیرا مردم معتقدند پوشاک از نیاز اول به احتیاجات آخر تبدیل شده و زیاد به آن اهمیت نمی‌دهند.

کوتاه‌نیامدن قیمت مسکن، کام مردم را بیشتر تلخ و قشر متوسط و ضعیف بهبهان را مجبور کرده برای دستیابی به نیازهای اولیه زندگی حتی از خانه‌دار شدن دست بکشند بلکه بتوانند زنده بمانند.

بازار بهبهان که روزگاری برای خودش برو و بیایی داشت؛ حالا خلوت تر از همیشه حتی بیش‌تر از روزهای اوج کروناست. راه افتادیم تا دلیل این نابسامانی را از خود مردم جویا شویم:

چرا این بازارها و قیمت‌هایش صاحب درس و حسابی ندارد؟

مهدی احمدی یکی از شهروندان بهبهانی است که تا از او سؤال پرسیده شد لب به انتقادات تندی کرد و گلایه‌های جالبی داشت. او در پاسخ به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بازار واقعا صاحب ندارد چون قیمت واحدی ندارد و هر کس هر قیمتی دوست داشته باشد عرضه می‌کند. یک جنس خانگی در 3 مغازه سه قیمت متفاوت دارد و هر فروشنده‌ای دلیل واهی خود را دارد.

وی افزود: با مسابقه دومیدانی دلار و سکه کمر مردم خم شده و هیچ‌کس پاسخگوی این وضعیت نیست و متاسفانه هر کس اعتراض کند تقصیر را گردن آمریکا می‌اندازند. بهبهان که قطب کشاورزی است چه دلیلی دارد مردم برای خرید نیاز مصرفی اعم از سبزیجات و میوه جات در مشکل باشند.

این شهروند بهبهانی با انتقاد صریح از این وضعیت بیان کرد: با چنین مواردی چرا خبری از برخورد قاطع نیست. متاسفانه شرایط چنان سخت شده که ما قشر کم درآمد در غذای فرزندانمان مانده‌ایم و واقعا تحت فشار هستیم.

ما تازه عروس‌ها کجا برویم؟!

"فرشته" نوعروسی است که این روزها در تاب و تاب خرید وسایل جهیزیه بوده و به‌شدت به قیمت‌های بالا معترض است. وی در این باره گفت: شوربختانه قیمت کالاهای خانگی به حدی گران است که نمی‌توان صفرهای آن را اندازه گرفت اما کالاهای ایرانی هم دست کمی از آن‌ها ندارند.

وی با بیان این که "برای خرید وسایل مجبور شده چندین وام بگیرد" ادامه داد: بازار کالاهای خانگی ثبات و صاحب خاصی ندارد. صبح که اصلا فروش ندارند تا قیمت دلار معین شود و بعد از ظهر هم لحظه به لحظه برای فروش جنسی قیمت می‌گیرند با وجودی که اجناس خرید قبلی است اما فروشندگان این موارد را لحاظ نمی‌کنند.

این بانوی بهبهانی عنوان کرد: حمایت از جوانان فقط لق لقه زبان است و در عمل می‌بینیم نه حمایت و نه تسهیلاتی به عروس و دامادها پرداخت می‌شود که واقعا کار را برای جوانان مشکل کرده است.

جوان جویای کار: هیچ‌کس مسئولیت نمی‌پذیرد

"علیرضا" یک جوان دستفروش و جویای کار است که با مقدار پولی که داشته جنس خرید و گوشه خیابان مشغول دستفروشی است. او درباره بازار بهبهان می‌گوید: من تحصیل کرده لیسانس اقتصاد هستم و ارتباط گرانی مرغ به قیمت 23000 تومان را با دلار نمی‌فهمم زیرا بهبهان همه اولیات کشت دام را با توجه به گستردگی کشاورزی دارد.

وی افزود: قیمت اجناس روز به روز بالا می‌رود و مسئولان نظارتی هم روز به روز بی خیال. قیمت یک لباس گرم در مقایسه با امسال بیش از 3.5 برابر افزایش داشته و شاید برخی خانواده‌ها از عهده تامین لباس گرم برای فرزندانشان برای فصل سرد سال جاری را نداشته باشند.

این جوان تحصیل کرده در ادامه بیان کرد: خیلی از این مشکلات با بازرسی و نظارت حل می‌شود و اصلا ربطی به افسارگسیختگی دلار ندارد چون یک مبحث ملی است. اما کالایی که در داخل تولید می‌شود و مواد اولیه را کشور در اختیار کارگاه‌ها قرار می‌دهد نباید اینگونه با کالاهای لوکس خارجی برابری کند.

علیرضا در ادامه با اشاره به آمار بی سابقه بیکاری در شهر و روستاهای اطراف بهبهان عنوان کرد: شهرستان بهبهان به لحاظ معادن و کشاورزی بخش عظیمی دارد و حرفی برای گفتن اما متاسفانه هیچ مسئولی به فکر توسعه کارآفرینی نیست و همه به‌دنبال جلسه و کاغذ بازی هستند.

وی ادامه داد: خط فقر 10 میلیونی به ما می‌فهماند بسیاری از مردم فقط زنده هستند و زندگی نمی‌کنند پس خواهش می‌کنیم مدیران اجرایی و نظارتی شهرستان با اقدامات و اجرای طرح‌های ابتکاری موجب زیان و ضرر بیشتر شهروندان و در نتیجه مهاجرت از بهبهان نشوند.

اتاق اصناف هم گله‌مند است

مجید زادپرور، رئیس اتاق اصناف بهبهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اصناف شرایط بسیار سختی را پشت سر می‌گذارند و در مقابل، گاهی تصمیماتی برای کمک به آن‌ها گرفته می‌شود که یا عملی نمی‌شوند یا به سختی عملی می‌شوند. چنانچه حمایتی مناسب از اصناف نشود، بسیاری از واحدهای صنفی تعطیل خواهند شد.

رئیس اتاق اصناف بهبهان بیان کرد: واحدهای صنفی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند و به سمت تعطیلی می‌روند. حداقل کار برای جبران ضرر واحدهای صنفی این است که مالیات نپردازند یا بیمه کارگر را دولت بدهد چون میزان خسارت وارده به اصناف بسیار زیاد است و متاسفانه دولت هم جبران این خسارت کاری نکرده است.

وی گفت: برخی واحدهای صنفی در 7 ماه اخیر نتوانستند اجاره محل خود را پرداخت کنند و برخی خویش‌فرما بوده و کارگر نداشتند. وام اعلام شده از سوی دولت هم به این واحدها تعلق نگرفته است. دولت حداقل باید به این واحدهای تولیدی وام بدهد که بتوانند از این بحران خود را نجات دهند اما تا الان اتفاقی نیفتاده و عملا هیچ کاری برای اصناف انجام نشده است.

رئیس اتاق اصناف با اشاره به این که تعطیلی‌ها سبب برگشت چک بازاریان شده عنوان کرد: صنوف توزیعی شهرستان اجناس مورد نیاز را از عمده فروشان خریداری کرده بودند و خود را برای فروش شب عید آماده می‌کردند که نه تنها فروشی نداشتند بلکه الان سر رسید چک‌ها و اقساط آنها نیز رسیده است و توانایی پرداخت آنها را ندارند و با چک‌های برگشتی خود مواجه هستند.

وی گفت: واحدهای فروش پوشاک، کیف و کفش، لوازم خانگی، لوازم یدکی از جمله صنوف توزیعی هستند که علاوه بر اینکه درآمدی در این مدت پس از شیوع کرونا نداشتند و سر رسید چک‌های آنها رسیده است اعتبارشان نیز زیر سؤال رفته و در واقع بحران چک‌های برگشتی و سونامی رکود و کسادی بازار برای اصناف در راه است.

تقصیر ما نیست/ داستان مرغ کشوری است!

مهدی عابدنژاد، رئیس اداره صمت بهبهان در پاسخ به چرایی افزایش قیمت مرغ در شهرستان تصریح کرد: قیمت مرغ نه تنها در بهبهان بلکه در کل کشور دچار نوسان شده و آن هم به‌دلیل افزایش نهاده‌های دامی است که باید جهاد کشاورزی به فکر علاج باشد چون اداره صمت نقش نظارتی را در این میان دارد.

رئیس اداره صمت شهرستان در واکنش به برخورد با محتکران و دلالان این بازار ادامه داد: تاکنون تعدادی در رابطه با فروش آزاد مرغ و نهاده‌های دامی در شهرستان شناسایی شده‌اند که پس از تکمیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شده‌اند و اجازه نخواهیم داد کسی با دلال‌بازی و فروش غیرمجاز در بازار آزاد سفره معیشت مردم را دچار اختلال کند.

گزارش از مهدی مستوی

انتهای پیام/341/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران