روحانی: ۱۰ سال تحریم تسلیحاتی علیه ایران یکشنبه آینده برداشته خواهد شد

روحانی: 10 سال تحریم تسلیحاتی علیه ایران یکشنبه آینده برداشته خواهد شد

رییس‌جمهور گفت: ۱۰ سال تحریم ظالمانه تسلیحاتی علیه ایران در یکشنبه هفته آینده در ۲۷ مهرماه رفع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت، ضمن تسلیت به‌مناسبت فرارسیدن ایام  شهادت حضرت امام رضا(ع) و حضرت امام حسن مجتبی(ع) گفت: از همه مردم متدین و فهیم و عاشق خاندان رسالت که در دوران عزاداری اربعین استانداردها را رعایت کردند و سفر به عراق برای راهپیمایی اربعین انجام نشد و عزاداریهایشان هم در چارچوب پروتکل‌ها انجام شد، سپاسگزارم.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی از مردم خواست در ایام پایانی ماه صفر همچنان دستورات بهداشتی را رعایت کنند.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه با بیان اینکه "ما سه امتحان بزرگ در سال‌های اخیر داشتیم"، اظهار داشت: یکی جنگ تحمیلی اقتصادی که از سال 97 ادامه دارد، دیگری سیل سال 98 در 25 استان که آزمایش دیگری برای مردم بود و سومین مورد هم، کرونا که از پایان سال 98 با آن درگیر هستیم این سه آزمایش بزرگ برای مسئولین و مردم بود و مردم ما در همه این آزمون‌ها سربلند بیرون آمدند.

روحانی با اشاره به پایان تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان از 27 مهر ماه، خاطرنشان کرد: درباره هفته آینده به ملت ایران این تبریک را می‌گویم که یکشنبه هفته آینده 10 سال تحریم ظالمانه تسلیحاتی رفع خواهد شد. در 27 مهر ماه دیگر تحریم تسلیحاتی نداریم و ما 4 سال بر سر این مسئله با آمریکا جنگیدیم و آمریکا به «این در و آن در» می‌زد تا روز 27 مهرماه اتفاق نیفتد ولی این روز اتفاق می‌افتد و این به‌علت ایستادگی مردم و تلاش مسئولین است.

وی اضافه کرد: آمریکا موفق نشد و آن‌هایی که می‌گویند "برجام برای ما چه کرده است؟"، بدانند که این یکی از کارهای برجام است و تحریم تسلیحاتی را برداشت. از یکشنبه می‌توانیم اسلحه‌مان را به هر کسی که می‌خواهیم بفروشیم و از هرکس هم که می‌خواهیم اسلحه بخریم، این یکی از اقدامات دولت تدبیر و امید است؛ البته صبر و حوصله نیاز است تا به نکات مدنظر برسیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: البته این وسط شرّی به‌نام حاکمان جدید کاخ سفید پیدا شد؛ ببینید چه بلایی بر سر افغانستان  آمده است و کاخ‌سفیدنشینان می‌گفتند "امنیت افغانستان را تأمین می‌کنیم"، و ببینید افغانستان چه شرایط بسیار خطرناکی دارد. آن‌ها ادعا می‌کردند که "به منطقه آمدیم تا داعش را از بین ببریم" ولی مردم فداکار عراق و سوریه و عزیزان رزماندگان ما کنار آن‌ها جنگیدند و داعش را برکنار کردند.

روحانی گفت: آمریکا بگوید؛ در 4 سال گذشته در سیاست خارجه یک پیروزی به‌دست آورده است؟ در همه کارها و در برابر ملت سوریه و فلسطین شکست خورده است و موفقیت ندارد. فردی که مدیر یک جمع کوچک است هم با لحن بی‌ادبانه از آن کلمات نسبت به ملت عزیز ایران استفاده نمی‌کند. معلوم است که ملت ایران آن‌ها را عصبانی کرده و  به زانو در آورده است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: مردم عزیز ما همواره از پیشوایان دینی خود درس‌های مهمی برای زندگی فردی و جمعی خود آموخته و می‌آموزند باید نسبت به زندگی پیامبر گرامی اسلام(ص) بیش از آن‌چه انجام شده، کار شود و دقت و درس‌آموزی کنیم زندگی پیامبر اسلام(ص) که بالاترین شخصیت تاریخ انسانی است و قبل و بعد از او کسی با آن مقام نیامده و نخواهد آمد ایشان اشرف مخلوقات، اخلاقش پیام و زندگی او الگو بود و پیامبر اکرم(ص) در قران با همین صفات توصیف شده و او الگو و نمونه‌ای برای همه ما است.

روحانی اضافه کرد: این پیامبرِ الگو و نمونه، هم جنگ و هم صلح داشت، این مرد نمونه هم عملیات تهاجمی و هم عملیات تدافعی داشت. روزهایی بود که این پیامبر پیروز در جنگ‌هایی پیروز و روزهایی هم دچار شکست شد. این پیامبر حکومت را بر مبنای قانون، پیام و پیمان اداره کرد. ایشان پیامبری بود که وقتی با مردم مکه صلح کرد، قرآن کریم آن را «فتح مبین» نامید و بزرگترین پیروزی‌های پیامبر(ص) در سایه آن صلح بود.

وی گفت: آن‌جایی که توان و نیروی کافی برای جنگ بود، پیامبر(ص) فرمان جنگ می‌داد و آن‌جا که تعداد و ابزار دشمن بیشتر بود، فرمان دفاع می‌داد، ایشان در جنگ احزاب و خندق در پناه قدرت ایمان و خندق در برابر دشمنان ایستادگی کرد. تمام کفار و اهل کتاب در مدینه احساس امنیت می‌کردند و هیج جایی در جزیزة‌العرب را بر مدینه ترجیح نمی‌دادند. امنیت مردم در هر دین و مسلکی که بودند، در کنار حکومت پیامبر(ص) حراست و حفاظت می‌شد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه رسول خدا(ص) سنت‌های نادرست، تبخترها، غرورهای نابجا و آن‌چه متأسفانه در جامعه‌ی آن‌روز نسبت به زنان و جوانان روا می‌شد که حتی به خود اجازه می‌دادند دختران را زنده به گور کنند را از بین برد، ادامه داد: پیامبر(ص) به زنان عظمتی همسان مردان داد و این کار کوچکی نیست. جامعه‌ای که دختر را ننگ می‌دانست، با تعالیم اسلام و پیابمر، تولد دختر  را رحمت می‌نامید و احترام دختران و پسران مساوی و حقوق آن‌ها عادلانه شد.

روحانی اظهار داشت: جوانان در دوران پیامبر گرامی اسلام (ص) مقام یافتند و ایشان «اسامه» که جوانی بود را به فرماندهی بزرگترین لشکر خود منصوب کرد و به اصحاب خود فرمود که در برابر این فرمانده جوان باید تسلیم باشید.  ایشان در جامعه اعتدال را آورد و می‌بینیم که قرآن کریم امت ما را «امت وسط» نامید. عنوانی که قرآن مجید برای مردم مسلمان زمان پیامبر(ص) و امت اسلام می‌پسندد، اعتدال است و می‌گوید این امت،  امت میانه و وسط است و نه افراط می‌کند و نه تفریط. ایشان سنن نوین انسانی را در جامعه مستقر کرد و علم پیش از آن به‌عنوان ننگ بود و بزرگِ قبیله برای اینکه چیزی بنویسد، پیش‌خدمت داشت و خواندن و نوشتن را برای خود ننگ می‌دانست ولی پیامبر اسلام علم و تزکیه را اساس فضیلت قرار داد.

وی عنوان کرد: ایشان بهداشت و نظافت را به‌عنوان الگوی مهمی برای مردم تثبیت کرد و جامعه اروپا بعد از قرن‌ها به حمام نرفتن افتخار می‌کرد و «لویی چهاردهم» می‌گفت یکسال است که بدنم آب ندیده و به این‌ها افتخار می‌کرد ولی پیامبر اکرم(ص) آن روز نظافت و شستن حداقل پنج نوبت دست و صورت را برای نمازهای پنج‌گانه و در شرایطی غسل را برای مردم واجب و در همه حال نظافت را به عنوان یک اصل برای مردم تبیین کرد. ایشان با مردم مشورت می‌کرد و هیچ‌کار مهمی را بدون مشورت با مردم انجام نداد.

رئیس‌جمهور گفت: این پیامبر با عظمت که او هم پیامبر و حاکم است و بالاترین شأن را دارد، به فرموده‌ی قرآن، حق ندارد ذره‌ای از قانون تخطی کند، خداوند در قرآن به پیامبر(ص) فرمود که اگر از خط مستقیم هدایت تخطی کنی و منحرف شوی و مسیر حق را ترک کنی، دو برابر در دنیا و دو برابر آخرت عذاب می‌شوی. از پیامبر تا کوچک‌ترین فرد جامعه؛ همه باید بر مبنای قانون حرکت کنند.

روحانی اظهار داشت: هیچ‌کس توفیق نیافت که در سلام کردن بر پیامبر سبقت بگیرد و پیامبر به مردم سلام می‌کرد و همه می‌خواستند بر ایشان سلام کنند ولی او بر آن‌ها سبقت می‌گرفت؛ ایشان در برابر مردم تواضع و فروتنی داشت.

وی خاطر نشان کرد: باید تاریخ زندگی پیامبر(ص) را از نو بخوانیم و تدریس کنیم و ابعاد این زندگی را مدنظر قرار دهیم. برخی فقط یک بُعد زندگی ایشان را مدنظر قرار می‌دهند؛ مگر می‌شود در یک مکتب یک بخش را قبول کرد و نسبت به یک بخش بی‌تفاوت بود. همه‌ی این مفاهیم ایستادگی، صلح، برادری، قاطعیت، رحمت و نرمش در برابر دیگران مجموعه اسلام است. باید مجموعه اسلام را از زندگی پیامبر(ص) بیاموزیم؛ به‌ویژه این ایام که معطر به نام مبارک و روزهای پایانی زندگی ایشان است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: باید از زندگانی ائمه اظهار(ع) هم درس بگیریم، باید از امام حسن مجتبی(ع) بیاموزیم و ایشان امام صلح بود و امامی بود که با ایجاد وحدت برای حفظ اساس اسلام گام برداشت. وقتی برخی از اصحاب ایشان با زبان معترضانه گفتند که "چرا صلح کردی و این پیمان را امضا کردی؟"، ایشان فرمود شما 20 نفر که همه‌ی جامعه اسلامی نیستید؛ من به مسجد رفتم و برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع جامعه صلح می‌خواهند و وقتی مردم این را می‌خواهند صلح را انتخاب می‌کنم. این راه امام مجتبی(ع) است و به ما می‌آموزد که به روز جنگ، مرد جنگ باشیم و به روز صلح، مرد صلح. اگر در روز صلح، جنگیدیم و اگر در روز جنگ، صلح کردیم، هر دو اشتباه است.

روحانی بیان کرد: امام رضا(ع) هم بر مبنای تدبیر عمل کرد و طبق تدبیر ولایت‌عهدی را ولو با اکراه پذیرفت ولی فرمود "من در هیچ امری دخالت نمی‌کنم" و حضور او در خراسان تحول عظیمی در اسلام ایجاد کرد. تنها نیشابور با آن‌همه قلمدان‌ها به استقبال ایشان نیامد بلکه از اهواز و هرجایی که ایشان رفت، مردم به استقبال ایشان می‌آمدند تا پیام حضرت را بیاموزند؛ این به‌خاطر علم، رفتار، اخلاق، تدبیر و عقلانیتی بود که ایشان به ما آموخت. ایشان فرمود عبادت فقط به زیادیِ نماز و روزه نیست و اصل عبادت، تفکر و اندیشیدن در امور خدا و امور جامعه است.  بزرگانی که این ایام نام‌شان بیشتر برده می‌شود و در عزای آن‌ها اندوهگین هستیم، باید درس‌های زندگی را از آن‌ها بیاموزیم.

وی در ادامه اظهار داشت: در این ایام تلاش زیادی کردیم تا اقتصاد ما مسیر دیجیتال را بپیماید و در یک بخش از این، در شرایط کرونایی امروز که تا تا حد توان باید تماس‌های حضوری را به مجازی تبدیل کنیم، این هفته سامانه‌ای را افتتاح کردیم که همه مدارک تحصیلی دانشگاهی تحصیل‌کنندگان در آن ثبت شده است. این سامانه اطلاعات تحصیلی از سال 92 به بعد را داراست و به تدریح تکمیل می‌شود و دیگر نیاز نیست که برای امور اداری، کپی مدرک برده شود.

رئیس‌جمهور افزود: سامانه جامع تجارت ان‌شالله در 99/9/9 افتتاح می‌شود و من سال‌ها به‌دنبال آن بودم تا از روزی که ثبت سفارش انجام می‌شود وقتی اجناس در مغازه به فروش می‌رسد در آن ثبت می‌شود. باید گمرکات و انبارهای سراسر کشور زیر سلطه این سامانه قرار بگیرد و اقدامات بانک مرکزی باید در چارچوب این سامانه قرار بگیرد. ما همه دستگاه‌هایی که باید در این‌مدت تلاش می‌کردند را مرور کردیم و امروز برای کسانی که تلاش کردند تقدیرنامه ارسال می‌شود و از آن‌هایی که عقب هستند هم سوال می‌شود.

روحانی گفت: کسی فکر نکند که این مسئله اختیاری است؛ دولت الکترونیک وظیفه بزرگ برای همه ماست. آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در این سامانه‌های مجازی فعال است و کسب و کار و رفاه مردم و آن‌چه مربوط به خدمات برای مردم است باید به داخل این سامانه‌ها بیاید. دیگر نباید برای آب، برق و گاز به صورت جداگانه یک کاغذ بیاید  و بلکه همه در یک سامانه جامع جمع می‌شود و آن‌چه مردم باید پرداخت کنند، برای شفافیت و آزامش و راحتی مردم به‌صورت یک‌جا می‌شود.

وی عنوان کرد: روز دوشنبه افتتاح مهمی داشتیم که با سایر افتتاح‌ها متفاوت بود؛ همه‌ی کاری که در یکسال و نیم اخیر برای سیل فروردین 98 انجام شده، افتتاح شده و این از افتخارات دولت است که در سیل بی‌نظیر سال 98 که 25 استان ما را گرفتار خود کرد، تمام خانه‌ها ساخته شده و مراکز تجاری، جاده‌ها و ابنیه تخریب شده، ساخته شده و 66 هزار دستگاه از منازل مردم از نو ساخته شده و حدود 99 هزار دستگاه هم ترمیم و به مردم تحویل داده شده است. 15 هزار کیلومتر جاده اصلی، فرعی و روستایی در این‌مدت تکمیل شده و این کار بزرگ و مهمی است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: با سایر کشورها و کشورهای پیشرفته مقایسه کنید که وقتی بلاهای طبیعی می‌آید، چقدر طول می‌کشد که مردم را به خانه برگردانند و در کشورما مردم به خانه‌ی مستحکم‌تر و جای امن‌تر رفتند در زلزله کرمان دیدیم خانه‌هایی که بنیاد مسکن ساخته بود، دست نخورد  ولی ساختمان‌های دیگر تخریب شد خانه‌ای بهتر برای مردم ساخته شده و البته مردم ما زحمت کشیدند و همه دستگاه‌ها وارد شدند.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: مردم عزیز ما امروز در فشار اقتصادی هستند و من به مردم اطمینان می‌دهم و عرض می‌کنم که دولت همه توان خود را برای تأمین ارز و کالای مورد نیاز جامعه بکار برده و خواهد برد و لحظه‌ای از درد و مشکل و مصائب مردم غافل نیست و هرچه در توان داشتیم، عمل کردیم. در برابر کرونا هر چه توان داشتیم عمل کردیم و کادر درمان، مردم، مدیران، نیروهای مسلح، بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های دانش‌بنیان هر چه توانستیم انجام دادیم و می‌دهیم و به نوکری و خدمت برای مردم افتخار می‌کنیم.

وی ادامه داد: از وزرا، مسئولین و کسانی که بار سنگین مسئولیت را بر دوش دارند می‌خواهم که با قدرت و توان و استمداد از روح پیامبر اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) این بار را به مقصد برسانیم و مشکل مردم را کاهش دهیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت فقط شعار نمی‌دهد، به بیان چند آمار پرداخت و گفت: امسال گندمی که از کشاورزان خریدیم نسبت به پارسال  7 درصد افزایش دارد؛ پس امروز در تولید گندم نسبت به پارسال یک قدم حلو هستیم. در تولید، بسیاری از زمینه‌ها خصوصا در بخش صنعت رشد داریم و در این ماه گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال، در تولید 11 و در فروش 14 درصد رشد داشتیم. ما در 6 ماهه نخست امسال در بخش صنعت 6.4 درصد و در فروش رشد 8 درصدی داریم. در بخش فولاد در بخش‌های مختلف از 3 الی 9 درصد در این 6 ماه اخیر تولید اضافه داشتیم. پس ما فقط سخن نمی‌گوییم و در مقام عمل هم تلاش می‌شود.

روحانی بیان کرد: صادرات غیرنفتی ما شهریورماه نسبت به مرداد 25 درصد افزایش یافته و امیدواریم در شش‌ماهه دوم ان‌شاالله شرایط از لحاظ اقتصادی بهتر خواهد شد و تلاش‌ها به نتیجه خواهد رسید.

وی تصریح کرد: آن‌ها که می‌گویند مردم خسته شده‌اند و می‌خواهند کشور را رها کنند و بروند، بدانند که تقاضای سرمایه‌گذاری در کشور ما در شش‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه، 37 درصد رشد داشته و پروانه بهره‌برداری هم نسبت به پارسال 8 درصد رشد دارد درست است که مردم احساس مشکلات و فشار می‌کنند ولی به این آمار هم توجه کنند که دولت در سال جهش تولید تلاش می‌کند.

رئیس‌جمهور در پایان با بیان اینکه موفقیت ما در تولید، صادرات غیرنفتی و در مبارزه با کرونا در گرو دست‌به‌دست هم دادن است، اظهار داشت: اگر در ماجرای کرونا مقرراتی می‌گذاریم که محدودیت‌هایی را اضافه می‌کند، مردم ما بدانند که فقط به‌خاطر سلامت آن‌هاست و ما می‌خواهیم مردم در سلامت بمانند و نمی‌خواهیم کسی اذیت شود این محدودیت‌ها از لوازم سلامت مردم و جامعه است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon