گزارش|دشواری‌های مشاغل سخت و زیان‌آور / حمایت از بازنشستگان مشاغل پرخطر

گزارش|دشواری‌های مشاغل سخت و زیان‌آور / حمایت از بازنشستگان مشاغل پرخطر

گروه استان‌ها - مشکلات تنفسی و فشارهای روحی و روانی، صدمه دیدن جسم و ایست قلبی و بسیاری از موارد دیگر از پیامدهای مشاغل سخت و زیان‌آور است که باعث ایجاد دشواری‌ها و پیچیدگی‌هایی برای فعالین در این عرصه شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مشکلات تنفسی و فشارهای روحی و روانی،  صدمه دیدن جسم و ایست قلبی و بسیاری از موارد دیگر از پیامدهای مشاغل سخت و زیان‌آور است که بنا به دلایل مختلف می‌تواند در افرادی که زیرمجموعه کار در این عرصه‌ها هستند خود را نشان دهد حتی به وفور مشاهده می‌شود که بعد از بازنشستگی فرد خود را نشان می‌دهد.

اشتغال در یک محیط غیراستاندارد با سر و صدای زیاد یا ایجاد یک شرایط نامناسب و استرس‌زا از مواردی است که مشاغل خطرزا بر پیشانی خود دارند و افرادی که وارد این عرصه‌ها می‌شوند به نوعی با جان و مال خود بازی می‌کنند و با تنش‌های جدی مواجه می‌شوند.

در حقیقت مشاغل سخت و زیان‌آور را می‌توان جزو محیط‌های غیراستاندارد نامید که بخشی صرفاً زیان‌آور نیستند اما با گذشت زمان و محیط کار غیراستاندارد به یک مشغله سخت تبدیل می‌شود که می‌توان با رعایت ملزومات خطرات را به حدأقل رساند و بخشی دیگر حتی با رعایت موارد مربوطه نیز همچنان در صدر مشاغل سخت قرار گرفته و زیان‌آور محسوب می‌شوند.

در این راستا اهمیت به بازنشستگی زودهنگام این دسته از افراد یک امر ضروری و اساسی است که باید با حمایت‌های همه‌جانبه از آنان بتوانیم بخشی از مشکلات را کاهش داده و در راستای بهبود وضعیت موجود گام‌های اساسی برداشته شود.

اما در میان این طیف مشاغل، شغل خبرنگاری نیز جزو مشاغل پرخطر محسوب می‌شود که افراد با ورود به این عرصه استرس و اضطراب ناشی از این کار را پذیرفته و علی‌رغم آگاهی از سختی کار در این عرصه فعالیت دارند.

828 پرونده بازنشستگی قبل از موعد مشاغل سخت در اردبیل تایید شد

در این باره قاسم رحیمی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل در جلسه بررسی پرونده‌های سخت و زیان‌آور در اردبیل اظهار داشت: کارشناسی و رسیدگی‌های لازم به پرونده‌های بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار قرار گرفته است.

وی بیان کرد: تاکنون 828 درخواست برای شناسایی مشاغل سخت و زیان‌آور در استان اردبیل ثبت و تشکیل یافته و در این زمینه کمیته تجدید نظر بررسی مشاغل سخت کارشناسی‌های لازم را انجام داده و بازنشستگی 573 نفر قبل از موعد مقرر تائید شده است.

رحیمی ادامه داد: با توجه به این که مشاغل سخت جزو مشاغلی هستند که تنشی غیرطبیعی را در افراد مشمول ایجاد می‌کند بنابراین این افراد بیش از دیگران در معرض بیماری‌های شغلی قرار می‌گیرند و در این زمینه در نظر گیری شرط سنی 20 سال متوالی و 25 سال متناوب اشتغال از مواردی است که در بازنشستگی آنان مبنای کار قرار گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: با توجه به این که مشاغل سخت و زیان‌آور بر اثر عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد تنشی بالاتر از وضعیت طبیعی دارند به همین دلیل تقاضای بازنشستگی برای این افراد بعد از انجام نظرات کارشناسانه و تخصصی در دستور کار است و پیگیری‌های لازم به صورت مستمر انجام می‌یابد.

رحیمی بیان کرد: در راستای نظارت همه‌جانبه بر بهبود محیط کاری و ایجاد امنیت و ایمنی درصدد هستیم با استفاده از ظرفیت بازرسان اقدامات لازم را در راستای ارائه تذکرات مبنای کار قرار داده و به اهداف خود در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.

مشاغل پرخطر طی 20 تا 25 سال می‌توانند درخواست بازنشستگی دهند

در این باره محمدحسن زدا معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی چندی اخیر در گفت‌وگو با رسانه‌ها این چنین اظهار داشت: افرادی که جزو مشاغل سخت و پرخطر محسوب می‌شود در 20 تا 25 سال می‌توانند درخواست بازنشستگی دهند و در این زمینه بررسی شغل سخت و زیان‌آور به صورت کارشناسانه در حال انجام است.

وی گفت: مشاغلی مانند خبرنگاری می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند و در این زمینه اگر در لیست حق بیمه اشتباهی پیش آید قابل بررسی مجدد و اصلاح است.

در حال حاضر نیاز است  که به سمتی حرکت کنیم که با بهسازی کارگاه‌ها افراد در محیط‌های سخت و زیان‌آور مشغول به کار نباشند و دیگر شغل سخت و زیان‌آور نیز نداشته باشیم و شرایط حمایتی از مشاغل سخت و زیان‌آوری که ذاتاً سخت هستند فراهم شود.

انتهای پیام/132/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon