جدال بایدن و ترامپ در مرحله نهایی رقابت‌های انتخاباتی آمریکا؛ تشدید رقابت در ایالت‌های خاکستری

جدال بایدن و ترامپ در مرحله نهایی رقابت‌های انتخاباتی آمریکا؛ تشدید رقابت در ایالت‌های خاکستری

با وارد شدن به مرحله نهایی رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا، نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه، در هنگامه بحران سیاسی و کرونا در این کشور، به رقابت در ایالت‌های خاکستری شدت بخشیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کمتر از 20 روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی است. شیوع ویروس کرونا باعث شده است که فضای انتخاباتی امسال تا حدودی متفاوت از انتخابات قبلی باشد. اما وجه اشتراک این انتخابات یا قبلی‌ها این است که کاندیداها به شدت به هم می تازند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا در مناظره اول انتخاباتی خود با جو بایدن، نامزد حزب دموکرات عملکرد مطلوبی را نداشت. دست کم نظرسنجی‌ها نتایج خوبی را برای او رقم نزدند. ابتلای ترامپ به کرونا وضعیت نامزد حزب جمهوریخواه را بدتر کرد و باعث شد او در نظرسنجی‌ها نزول بیشتری داشته باشد. افزایش تعداد توییت‌های ترامپ طی روزهای اخیر نشان می‌دهد که از او عقب افتادن در نظرسنجی‌ها دستپاچه شده است.

الان که تقریبا رقابت‌ها به مرحله نهایی و حساس خود وارد شده است، دو طرف سعی می‌کنند در ایالت‌های خاکستری یا رقابتی با هم مواجهه کنند؛ جایی که ترامپ در آنجا هم روی کاغذ شانس خوبی ندارد.

اما یکی از ابعاد انتخابات پیش رو، دریافت تعداد قابل توجهی از آرا از طریق پستی است. طبق برآوردها احتمالا در این دور از انتخابات بیش از 80 میلیون نفر به صورت پستی رای خواهند داد و این به نوبه خود رکوردی جدید در ادوار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های آمریکا تا به این لحظه بیش از 12 میلیون نفر آرای خود را در رای‌گیری زودهنگام ارسال کرده‌اند و این رقم هم رکورد جدیدی در این زمینه است. نکته‌ای که وجود دارد این است که رئیس جمهور فعلی آمریکا در خصوص آرای پستی ابراز تردید کرده است، مبنی بر اینکه انتخابات خدشه‌دار شده و تقلب صورت گیرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

احتمال وقوع تاخیر در اعلام آرای پستی، زمینه را برای وقوع تنش سیاسی در آمریکا مستعد کرده است. حتی برخی معتقدند که در صورت باخت ترامپ در انتخابات، طرفداران افراطی و مسلح او در خیابان‌ها درگیری به راه خواهند انداخت. خبرگزاری تسنیم پیشتر در خصوص آماده شدن گروه‌های شبه‌نظامی برای ناآرامی‌ها در این کشور گزارشی را منتشر کرده است که می‌توانید آن را در اینجا بخوانید.

روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه اف‌بی‌آی، پلیس فدرال آمریکا علاوه بر خنثی کردن تلاش  برای ربودن فرماندار میشیگان، تلاش برای ربودن فرماندار ویرجینیا را نیز خنثی کرده است. با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا، اخباری از این دست در آمریکا منتشر می‌شوند که زنگ خطر را برای نخبگان سیاسی در این کشور به صدا در آورده است.

همزمان با این وضعیت، و پس از درگذشت یکی از اعضای تیم 9 نفره دادگاه عالی آمریکا، تامپ «امی برت»، نامزد مورد نظر خود برای احراز صندلی خالی شده در دادگاه عالی را به سنا معرفی کرده است. تغییر ترکیب دادگاه عالی آمریکا در این زمان از آن جهت مهم است که این نهاد در صورت وقوع اختلاف و درگیری در زمینه نتایج انتخابات، حرف آخر و تعیین کننده را می‌زند. به همین دلیل ترامپ تلاش می‌کند این دادگاه را به پشتوانه‌ای برای خود در صورت وقوع شرایط بحرانی آماده کند.

مواضع کاندیداهای ریاست جمهوری در آمریکا نیز حاکی از این است که هیچ یک از نامزدها آمادگی یا تمایل به پذیرش شکست در انتخابات را ندارند. ترامپ از شانس کم بایدن برای پیروزی سخن گفته و به صراحت از احتمال وقوع تقلب سخن گفته است. بایدن هم می‌گوید «هر چه بیشتر از ریاست جمهوری ترامپ می‌گذرد او بی‌پرواتر می‌شود. شکر خدا، ما فقط سه هفته وقت داریم [تا از این وضعیت خلاص شویم].»

همزمان با رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا، شیوع و نوع عملکرد دولت این کشور نیز بر دغدغه‌های مردم افزوده است. ترکیب این دو ملغمه‌ای را ایجاد کرده است که ابهام و تردید را پیش روی آمریکا قرار داده است. حضور بدون ماسک ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی با وجود ابتلا به کرونا، تقریبا یکی از نماد وضعیت سیاسی در آمریکاست.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان