بیش از ۱۳هزار بسته معیشتی بین نیازمندان استان چهارمحال و بختیاری توزیع شد
گروه استانها - مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه "در دوران بحران کرونا، ۳۵۰ هزار ماسک در کارگاههای تولید ماسک تولید شده است" گفت: ۱۳ هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی بین افراد نیازمند در سطح استان توزیع شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، حجت الاسلام و المسلمین حسن امیری ظهر امروز در نشست خبری، ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا که با نثار جان خود برای دفاع از وطن خویش کوشیدند، شهدا را بزرگترین واقفان تاریخ نامید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افزود: از 24 مهر تا 3 آبان دهه وقف نامیده شده است که اولین روز آن مختص کارکرد رسانه در فرهنگسازی وقف و امور خیریه است.
امیری ادامه داد: در استان حدود 1700موقوفه و 3700رقبه وجود دارد که 37 درصد از موقوفات مربوط به خیریه، 33درصد مسائل اجتماعی، 28درصد مسائل مذهبی و 5درصد مربوط به حوزه های علمیه است. در این بین 63درصد به مساجد،17درصد حسینیهها، 0.4درصد حوزههای علمیه، 0.6درصد مجموعههای قرآنی و 19 درصد باقی مانده به سایر موقافات باز میگردد.
وی تصریح کرد: 101 امامزاده در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد که بیشتر این امامزادگان در شهرستان لردگان واقع شدهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بیان کرد: در سال 98 مجموعه اوقاف درآمد بسیار خوبی در بحث موقوفات و رقبات داشت که در سال 99 با شیوع کرونا حدود 66 درصد از درآمدها کاسته شد و 47درصد درآمد موقوفات منفی شد، این بیماری موجب تعطیل شدن مغازهها، مراکز تجاری و مجموعههای تفریحی در جوار امامزادگان شد که میتوان گفت بیش از هزار نفر در این جریان آسیب دیدند.
امیری اضافه کرد: با وجود مشکلات فراوان و شیوع ویروس کرونا سعی شده است به طور جهادی کار پیش برود و با وجود مشکلات عدیده، در بحث عمرانی کار را متوقف نکردیم، حدود 70پروژه در 35 امامزاده استان با صرف هزینهای بالغ بر 38 میلیارد ریال در دستور اجرا است و یا تکمیل شده است.
وی در خصوص وقفهای جدید در سطح استان بیان داشت: از دهه وقف سال گذشته تاکنون حدود 37 وقف جدید به ارزش 131 میلیارد ریال داشتیم.
امیری با بیان اینکه 15 مرکز افق فعال در جوار امامزادگان با موضوعات فرهنگی، اجتماعی و مذهبی فعالیت دارند، تصریح کرد: انجمن یاوران علم و فناوری تشکیل شده است که همچنین با حضور در مجموعه نخبگان پارک علم و فناوری و هیئات علمی به منظور پشتیبانی از فعالیتهای دانشبنیان صورت میگیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گفت: برای اولین بار در سطح استان در راستای ترویج فرهنگ فاطمی و عفاف و حجاب، طرح مشارکتی وقف برای حضرت زهرا ایجاد شده است که مردم میتوانند به صورت مشارکتی مبالغی را حتی اندک، وقف کنند و در این طرح سهیم شوند.
وی افزود: توزیع 1000بسته لوازم التحریر در بین دانشآموزان نیازمند، اعزام 105 مبلّغ در ایام کرونا، نصب 30دستگاه ضدعفونیکننده دست در امامزادهها، احداث 4 کارگاه تولید ماسک، تولید 350هزار ماسک، 5 هزار گان و 10 هزار دستکش، توزیع 30 لیتر آب ژاول برای ضدعفونی بقاع متبرکه، توزیع 13 هزار و 500 بسته معیشتی، ذبح 120راس گوسفند و توزیع 60 هزار غذای گرم در بین مردم از جمله اقدامات در دوران بحران کرونا بود.
امیری افزود: طرح شمیم حسینی با کمک 30 میلیون تومانی به هیئات مذهبی در محرم و طرح صیافت الهی در ماه مبارک رمضان و ایجاد طرح شمیم خدمت با هدف آموزش و اشتغالزایی خانگی شغلهایی همچون گوهر تراشی در جوار بقاع متبرکه، اهداء 10کمک هزینه خرید جهیزیه، آزاد سازی 50زندانی جرائم غیر عمد و صدور 100 سند در بحث موقوفات از دیگر اقدامات در یکسال اخیر بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همچنین از تجهیز امامزادگان به QR Code و تجهیز 16 بقعه متبرکه استان به سایت خبر داد و گفت: در دوران بحران کرونا مسابقات قرآنی با وجود شرایط سختی که وجود داشت همچون طرح تشویقی حفظ زیر 10جزء قرآن کریم برگزار شد.
امیری اظهار کرد: زیرساخت بقاع متبرکه استان در زمینه زائر سراها و مجموعههای تفریحی مناسب نیست که در تلاش هستیم بحث توریسم مذهبی این اماکن را ارتقا دهیم تا فرهنگ زیارت شیعه و اشتغالزایی مردم در سطح استان پیشرفت کند.
وی ادامه داد: 57 هکتار از بهترین اراضی موقوفی را از دست متصرفان پس گرفتهایم و به صورت جدی در پی پس گرفتن حقوق واقفان از متصرفان هستیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان در پایان خاطرنشان کرد: ویروس کرونا فانی بودن دنیا را به ما ثابت کرد و چه خوب است با انجام وقف، ثوابی برای آخرت خویش اندوخته باشیم.
انتهای پیام/7540/س