برنامه اجرایی توسعه مناطق لرستان تدوین می‌شود

برنامه اجرایی توسعه مناطق لرستان تدوین می‌شود

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مربوطه و با محوریت فرمانداران برنامه اجرایی توسعه منطقه لرستان تدوین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، عیسی منصوری امشب در دیدار جمعی از معاونان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نماینده ولی‌فقیه در لرستان که در بیت نماینده ولی‌فقیه در استان انجام گرفت، با بیان اینکه تخصیص‌های خاصی برای لرستان داریم اظهارداشت: یک برنامه در کشور در حال اجراست که مهمترین مولفه آن این است که ما در هر استان رشته فعالیت‌هایی که دارای تاثیر بیشتری بر اشتغال و اقتصاد استان دارند در اولویت کاری قرار دهیم و بر توسعه آن توجه کنیم.

وی افزود: در کل کشور یک برنامه تحت عنوان «اشتغال روستایی و عشایری» داریم و در لرستان به دلیل اینکه بخش عمده جمعیت استان روستایی است سهم خاص و متفاوتی برای آن در نظر گرفته شده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: در بحث «اشتغال روستایی و عشایری» 250 میلیارد تومان به لرستان اختصاص دادیم که پرداخت شده است اما به دلیل شرایط خاص در گام اول 100 میلیارد تومان و سپس 150 میلیارد تومان جمعا به این رقم اضافه کردیم که 50 میلیارد تومان اختصاصا بعد از سیل اتفاق افتاد و اغلب این اعتبار در قالب تسهیلات کم بهره چهار، شش و 10 درصد است.

وی بیان کرد: یک برنامه تحت عنوان «توسعه مشاغل خانگی» در دست اجرا داریم که بخشی از آن وام است و بخش قابل توجهی از این برنامه را ظرف یک تا دو سال اخیر شروع کردیم که از همان ابتدا توسعه مشاغل خانگی استان لرستان بخشی از این برنامه بود. این برنامه دیگر وام نیست بلکه شامل آموزش، اتصال بازار، ارتقاء مهارت، تکنولوژی و ... می‌شود.

منصوری با اشاره به بازدید اخیر خود از شهرستان‌های مختلف لرستان گفت: خوشبختانه در بازدیدی که انجام شد هم سهم مشاغل روستایی در اقتصادشان بالا است و هم برنامه‌هایی که اجرا شد هم از جنس سنتی و هم مدرن است.

وی تصریح کرد: برنامه‌ای تحت عنوان «یارانه دستمزد» داریم که در این برنامه هر فردی که جدیدا شاغل می‌شود 30 درصد دستمزد آن را مستقیم به کار فرما پرداخت می‌کنیم به گونه‌ای که هزینه اشتغال برای کارفرما کاهش پیدا کند البته در این برنامه ابتدا مطمئن می‌شویم که فرد دستمزد کامل دریافت می‌کند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های دیگر این است که هر فرد فارغ التحصیل دانشگاهی جذب کارگاهی شود که در این برنامه نیز ما بیمه سهم کارفرما را که حدود 23 درصد دستمزد می‌شود را  پرداخت می‌کنیم که این برنامه‌ها به صورت مشخص و ویژه در استان به اجرا در آمده‌ است.

وی اظهارداشت: مدیر کل تعاون، کار و اجتماعی لرستان مطرح کرد که در محدودیت مربوط به تخصیص منابع به دام را برداریم که این اتفاق افتاد و چون اینکه سهم کشاورزی در اقتصاد منطقه بالاست در بخش کشاورزی که محدودیت سقف داشتیم، برای لرستان برداشته شد.

منصوری با بیان اینکه نوع دیگری از تسهیلات برای کسب و کارهای خرد و کوچک است افزود: در این بخش از طریق صندوق کار آفرینی امید سپرده گذاری انجام دادیم و برای واحدهایی که در روستا نیستند و مشمول آن تسهیلات روستایی نمی‌شوند و از آن تسهیلات استفاده می‌کنند حداکثر سود کارمزد 10 درصد است.

وی با اشاره به بازدید خود از شهرستان‌های کوهدشت، رومشکان، پلدختر و معمولان عنوان کرد: در بازدید از این شهرستان‌ها مطرح کردم که روال تسهیلات سر جای خود باقی است و اگر بخش خصوصی پای کار بیاید ما به او تسهیلات می‌دهیم و اینکه در بحث کمک بلاعوض، کمک کنیم باز سرجای خود باقی است اما اینها قطره‌هایی است که هنوز به هم وصل نشده و جریان خوبی از اقتصاد را هنوز به تحول جدی ایجاد نکرده است وگرنه منابع از جنس تسهیلات در منطقه کم نیامده است.

 معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: واقعا در لرستان کارهای متفاوتی اعم از گلخانه، الکل سازی و... انجام شده است اما به نظر ما اینها کافی نیست؛  جنس اقتصاد منطقه اینطور نیست که ما صنعتی ایجاد کنیم و بگوییم مسئله حل شده است بنابراین کارخانه زدن مشکل و وام دادن مشکل را حل نمی‌کند.

منصوری تصریح کرد: به لحاظ فرهنگی، سابقه تمدنی منطقه و اقلیم منطقه این استان، جنس ورود ما به منطقه نیز باید متفاوت باشد.

وی خاطرنشان کرد: در بحث اشتغال فراگیر طرحی به نام «تکاپو» داریم که مربوط به توسعه کسب و کار و اشتغال است که در این برنامه از قبل روی  ظرفیت‌های لرستان مطالعه شده و به سه منطقه تقسیم شده است تا براساس ویژگی‌های اقتصادی در چه رشته‌هایی تمرکز کنیم تا اتفاقاتی بیفتد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: در منطقه رومشکان پنج کیلومتر به منبع آب فاصله داریم اما کشاورز دسترسی کافی به آب ندارند در حالی که اقتصاد آنجا بسیار مبتنی بر کشاورزی است.

وی افزود: در بحث آب اگر کشاورزان به صورت جمعی مشارکت کنند ما هم کمک می‌کنیم تا امکان دسترسی به آب و آبرسانی فراهم شود و این یعنی اقتصاد و اشتغال رونق گرفته است. در پلدختر به دلیل از بین رفتن دستگاه‌های پمپ، کشاورزان اکنون آب ندارند و نیاز به لایروبی دارد پس اگر کشاورزان مشارکت کنند امکان ایجاد ایستگاه مشترک پمپاژ آب وجود دارد. ما در گام اول کمک کنیم این کار راه بیفتد ولی چون کشاورزان خودشان مالیکت دارند و در بخشی هزینه کرده‌اند خود آن را مدیریت کنند.

منصوری با اشاره به اینکه در دو منطقه پلدختر و رومشکان به دلیل موقعیت جغرافیایی امکان توسعه صنعت حمل و نقل وجود دارد عنوان کرد: در رومشکان بخش زیادی از مردم راننده‌اند و در پلدختر نیز کنار جاده هستند اما ما هیچ شرکت حمل و نقلی در آنجا نداریم.

وی با اشاره به ایجاد آزاد راه پل زال بیان کرد: با ایجاد این جاده مردم را از مسیر قدیمی پلدختر که جاده اصلی است بی نصیب کردیم  و از آنجا که عبور و مرور در بزرگ راه جدید ایجاد شد  دو هزار خانوار بی‌نصیب شدند و ما در مورد آنها احساس مسئولیت نکردیم در حالی که این بخشی از آن پروژه راه باید باشد، ما نمی‌توانیم بگوییم ما راه جدید زده‌ایم پس این مردم هر بلایی سرشان می‌آید برای ما مهم نیست.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: برای افراد مذکور پیشنهاد دادیم الگویی اجرا شود تا معیشت آنها تامین شود تا هم از کنار جاده استفاده کنیم و هم مراکز خدمات رفاهی توسط مردم ایجاد شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان لرستان بیان کرد: هرچه در استان طرح بدهید و به وام نیاز داشته باشد ما وام را تامین می‌کنیم، توصیه می‌شود لیست طرح‌هایی که مشکل داشته‌اند و تاکنون نتوانسته‌اند وام دریافت کنند نیز به صورت جداگانه ارائه شود.

منصوری گفت: با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مربوطه و با محوریت فرماندار ظرف دو هفته برنامه تدوین شود، بعد دو هفته نیز با حضور فرماندار، نماینده مجلس، امام جمعه و با مشارکت دستگاه‌ها و بخش خصوصی در تهران جلسه‌ای برگزار می‌شود تا برنامه مدونی تدوین شود.

وی تصریح کرد: قاعده بر این است که برنامه مذکور از قبل به دست ما برسد و سپس برنامه‌ها مرتب شده با حل مسئله مطرح می‌شود تا به برنامه اجرایی توسعه منطقه تبدیل شود یعنی هر کسی پس از آن بخواهد کنترل کند مشخص باشد که بر اساس چه قاعده‌ای پیش می‌رویم.

 معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: تاکنون از 150  میلیارد تومان مازادی که پیش از این مطرح شد نزدیک 70 میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است و کوشش می‌کنیم مابقی آن را نیز اختصاص دهیم، در این زمینه به خاطر تاخیر در ابلاغ و توقف صندوق توسعه ملی تاخیر شد که در ادامه این کار چون اخیرا ابلاغ شده امیدواریم بتوانیم در خدمت دوستان باشیم.

وی اظهارداشت: در کنار همه برنامه‌هایی که بود سهم ویژه برای استان لرستان و همه شهرستان‌ها داریم به طوری که ما یک هماهنگی با سایر معاونین و نهادها خواهیم داشت و این قول را می‌دهم آنجایی که بخش خصوصی نیاز به تامین منابع مالی و تسهیلات داشته باشد کمک کنیم. به هر حال وزارت کار اکنون به دلیل محوریتی که دارد، نقش آفرین ویژه است و بانک‌ها هم در این قضیه هماهنگ هستند.

منصوری افزود: حوزه وظیفه ما این نیست که فولاد بزنیم چون فولاد اشتغال ایجاد نمی‌کند و اکنون مسئله مردم اشتغال و معیشت است، دوستان از ما ایجاد شرکت‌های بزرگ می‌خواهند اگر مسئله اشتغال است، نمایندگان دقت کنند اینکه گفته شود بلافاصله پتروشیمی بزن به نظر بنده این فرد دغدغه اشتغال ندارد  بلکه دغدغه چیز دیگری دارند بنابراین اکنون نوع ورود ما در این شرایط کشور اشتغال و معیشت مردم است و نوع طرح‌هایی که تمایل داریم کار کنیم نیز از این جنس است که برای این کار هم روش‌های تامین مالی نیز داریم که لزوما فقط وام نباشد.

وی عنوان کرد: پس از دو هفته به ازای هر شهرستان برنامه یک صفحه‌ای همراه با زمان بندی و منابع ارائه می‌دهیم که چه چیزی در دستور کار داریم.

انتهای پیام/642/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon