مالکان برای ارزیابی سالانه استاندارد آسانسور در استان کرمان همکاری نمیکنند
گروه استانها- مدیرکل استاندارد استان کرمان گفت: مالک ساختمان و آسانسور باید برای ارزیابی سالانه آسانسور اقدام کند که متاسفانه همکاری نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، اسماعیل عاقلی امشب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استاندارد از نظر لغوی به معنی نظم قاعده و قانون است اظهار داشت: تعیین ویژگیهایی برای ارزیابی کیفیت یک کالا را نیز استاندارد میگویند.
وی با اشاره به اینکه دو نوع استاندارد اجباری و تشویقی داریم افزود: استاندارد در سطوح مختلف کارخانهای یا فردی و انجمنی و صنفی، ملی و استانداردهای منطقهای و بینالمللی تعریف میشود.
مدیرکل استاندارد استان کرمان با بیان اینکه دولتها برای ایمنی و سلامت شهروندان خود استانداردها را تعیین و پیادهسازی میکنند گفت: هر کارخانه نیز برای بالابردن سطح کیفیت کالای تولیدی خود ویژگیهایی تعیین و اجرایی میکند که در نهایت به دریافت نشان استاندارد منجر میشود.
وی با اشاره به اینکه هر کارخانه باید یک مدیر کنترل کیفی برای استاندارد کالاها داشته باشد بیان کرد: اعتبار نشان استاندارد در هر کالایی سه سال است که با نظارت و بررسی تمدید میشود.
عاقلی با بیان اینکه هر ساله حداقل دو مورد بازرسی دورهای از خط تولید کارخانهها و واحدهای تولیدی انجام و نمونهبرداری از کالای تولید شده برداشته میشود افزود: تمام کالاها ملزم به دریافت نشان استاندارد نیستند.
وی با اشاره به اینکه معمولا کالاهایی از جمله صنایع غذایی که با سلامت و ایمنی مردم مرتبط هستند باید استاندارد اجباری را دریافت کنند عنوان کرد: حدود هزار فرآورده مشمول استاندارد اجباری هستند.
مدیرکل استاندارد استان کرمان با بیان اینکه مصرف کننده اگر از کالایی که نشان استاندارد دارد راضی نبود میتواند به اداره استاندارد شکایت کند گفت: اداره استاندارد کیفیت کالا را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه قانون استاندارد مربوط به سال 76 بود و اخیرا در سال 96 قانون بازنگری شده است بیان کرد: جرایم جدید بازدارنده بوده و جرایم سنگینی برای متخلفین در قانون پیش بینی شده است.
عاقلی افزود: زیر علامت استاندارد کد ده رقمی است که مصرف کنندگان میتوانند در صورت نیاز به تعیین اصالت هر نوع کالایی که مهر استاندارد دارد با ارسال این کد به سامانه 10001517 از زمان اعتبار پروانه و مشخصات دیگر کالا اطلاع پیدا کرده و از استاندارد بودن کالا اطمینان حاصل کنند.
وی با بیان اینکه استاندارد کالاهای وارداتی نیز رصد میشود و حدود هزار و 860 مورد کالای وارداتی مشمول استاندارد اجباری هستند که سلامت آنها ارزیابی میشود گفت: تلاش ما بر این است که کالاهای مشمول استاندارد اجباری را تحت کنترل و نظارت داشته باشیم و حتی نمونه برداری از برخی از کالاها از سطح بازار انجام میشود.
مدیرکل استاندارد استان کرمان با بیان اینکه در تمام شهرستانها اداره و نمایندگی اداره استاندارد نداریم و بههمین دلیل کنترل کار سختی است افزود: در حوزه خدمات در سالهای اخیر استاندارد اجباری تعیین شده است.
وی با اشاره به اینکه در خدمات گردشگری استاندارد نداریم ادامه داد: در سردخانهها، جایگاه های سوخت، آسانسورها و شهربازیها استاندارد اجباری داریم و کارکرد آنها کنترل میشود.
عاقلی با بیان اینکه مردم نیز میتوانند در بالابردن کیفیت کالاها موثر باشند و از خرید کالاهای بدون نشان استاندارد در هر سطحی خودداری کنند گفت: این همکاری مردم باعث میشود تولیدکنندگان نسبت به ارتقای کیفیت کالاهای خود اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه آسانسورها در دو مرحله گواهی ایمنی دریافت میکنند که اولین آن در مرحله نصب است افزود: راهاندازی آسانسور بدون گواهی نصب استاندارد خلاف قانون است و سالی یکبار نیز آسانسور باید مورد ارزیابی استاندارد قرار بگیرد.
مدیرکل استاندارد استان کرمان با بیان اینکه مالک ساختمان و آسانسور باید برای ارزیابی سالانه آسانسور اقدام کند که متاسفانه همکاری نمیشود گفت: بیشترین آسیب در این حوزه را در مراحل بعدی داریم.
وی با اشاره به اینکه مراکز عمومی مورد کنترل و نظارت استاندارد قرار میگیرد اما در ساختمانهای خصوصی نمیتوانیم اقدام کنیم و نیازمند همکاری مالکین است افزود: هزینه های استاندارد در این مرحله نسبت به مرحله نصب اولیه بسیار پایین است و امیدواریم مردم همکاری کنند.
انتهای پیام/511/ ز