دلایل طالبان برای مبنا قرار دادن توافق قطر/ با تیم منسوب به دولت مذاکره نمیکنیم
طالبان در مطلبی ضمن تشریح دلایلش برای مبنا قرار گرفتن توافقنامه قطر در مذاکرات بینالافغانی تاکید کرد که با تیم منسوب به دولت افغانستان مذاکره نمیکند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، طالبان با انتشار مطلبی در وبسایت رسمی این گروه نوشت که توافقنامه قطر منجر به پایان اشغال افغانستان خواهد شد، برقراری نظام اسلامی را تسهیل کرده، زمینهساز مذاکرات بینالافغانی گردیده و از دخالت خارجیها در افغانستان نیز جلوگیری میکند و به این دلیل طالبان برای مبنا قرار گرفتن آن در مذاکرات بینالافغانی تاکید دارد.
مطلب میافزاید: طالبان هرگونه نظام و قانونی که زیر چتر اشغال بوجود آمده را نامشروع میداند و خواستار برقراری نظام اسلامی است.
طالبان تصریح کرد: آمریکاییها در توافقنامه قطر تعهد کردهاند که در مورد آینده افغانستان از جمله مذاکرات بینالافغانی و موضوعات ملی افغانستان مداخله نمیکنند و همه خارجیها از هر گونه مداخلههای سیاسی و نظامی در ایجاد، ساختار و تشکیل دولت اسلامی آینده منع شدهاند.
در ادامه این مطلب آمده است: طالبان با کابل عنوان یک دولت یا نظام مذاکره نمیکند، بلکه با جهتهای افغان مذاکره میکند که هر جهت تنها از حزب، گروه و شخصیت خود نمایندگی میکند و محور مذاکرات نیز بحث درباره تشریح کیفیت تنفیذ قوانین شرعی در نظام آینده اسلامی، سازوکار حقوق شهروندان و نگرانیهای اشتراککنندگان مذاکرات در مورد ساختار و قوانین دولت آینده میباشد.
طالبان با اشاره به تاکید دولت افغانستان بر مبنا قرار گرفتن قرآن و سنت در مذاکرات نیز گفت: کابل میخواهد از این طریق حیثیت مستقلی برای خود داده و زمینه مداخله نیروهای خارجی به عنوان تضمین عملی شدن توافقات صورت گرفته در مذاکرات را فراهم کند.
این گروه همچنین تصریح کرد: «طالبان لازم میداند که قوانین ساخته شده زیر چتر اشغال، بیدینیهای رواج شده به نام پیشرفت و دیگر دستاوردهای نزده ساله متصادم با شریعت اسلامی، به میز مذاکراتی آورده نشود و براساس رهنمودهای مقدس قرآن و سنت رد شود.»
طالبان افزود که دولت افغانستان از تیم مذاکرهکننده جهتهای افغان استفاده ابزاری میکند و از آمریکا خواست تا مطابق با توافقنامه قطر موانع موجود بر سر راه تیم جهتهای افغان را رفع کند؛ زیرا در توافق قطر قرار شده که مذاکرات متشکل از جهتهای افغان بوده و اعضای آن نیز صلاحیتهای فردی/حزبی داشته باشند و کابل نیز به عنوان یک عضو در آن شریک باشد.
طالبان همچنین به تیم مذاکرهکننده دولت پیشنهاد داد که از چارچوب دولتی بیرون باشد، از دستورکارهای "فرمایشی" خودداری کند و اگر نگرانی، پیشنهاد و یا نظری درباره دولت آینده داشته باشند، بر روی آن بحث شود.
طالبان در ادامه نیز میگوید که در تیم مذاکراتی طرف مقابل خلاء وجود اشخاص و احزاب مطرح دیده میشود که باید پُر شود.
بیانیه در این باره تصریح میکند: طالبان برای تقسیم قدرت بین دو طرف به مذاکرات نرفته و اکنون که برخی اشخاص مطرح مثلاً اعضای خانواده احمد شاه مسعود و برهانالدینربانی و دیگر اشخاص مطرح در سطح کشور از تیم مذاکراتی بیرون هستند و هشدار میدهند که نتایج این مذاکرات برای ما قبول پذیرش نیست، اینگونه افراد باید در تیم مذاکراتی شامل شوند.
انتهای پیام/.