زاخارووا: روسیه و ایران از همه فرصت‌ها برای توسعه همکاری‌ها استفاده می‌کنند

زاخارووا: روسیه و ایران از همه فرصت‌ها برای توسعه همکاری‌ها استفاده می‌کنند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به اینکه، محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران، از ابتدا به توافق هسته‌ای ارتباطی نداشت، گفت: با انقضای آنها، مسکو و تهران، طبق منافع متقابل، همکاری‌های نظامی-فنی خود را گسترش خواهند داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه، عصر پنج شنبه در کنفرانس مطبوعاتی تأکید کرد که محدودیت‌های مربوط به ارسال تسلیحات نظامی به ایران، هیچ ارتباطی به روند حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای این کشور نداشت و این مسئله، از همان ابتدا برای همه طرف‌های درگیر در مذاکرات روشن بود.

این دیپلمات روس در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «همانطور که همه می‌دانید، شورای امنیت سازمان ملل متحد، در سال 2015 هیچ تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال نکرد. مقامات تهران داوطلبانه موافقت کردند تا محدودیت‌های زیادی برای خود در نظر بگیرند و این امر صرفاً به منظور نشان دادن اهداف غیرنظامی و به نتیجه مثبت رسیدن مذاکرات مربوط به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای حل و فصل اوضاع پیرامون برنامه هسته‌ای ایران بود. در همان زمان هم برای همه طرف‌های درگیر از همان ابتدا روشن بود که این محدودیت‌ها هیچ ارتباطی با توافق  هسته‌ای با جمهوری اسلامی ندارد و اعتبار مفاد مربوط به آنها نیز دیگر منقضی شده است.»

زاخارووا با اشاره به این واقعیت که ایران در بسیاری از زمینه‌های همکاری، شریک قابل اعتمادی برای روسیه است، تأکید کرد: «ما بر این عقیده هستیم که تمامی فرصت‌هایی که در رابطه با انقضای مفاد قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص همکاری‌های نظامی-فنی با ایران بوجود می‌آید، به طور مناسب و به موقع، بر اساس اصل منافع متقابل و در جهت منافع دو ملت ایران و روسیه، مورد استفاده قرار خواهند گرفت و هیچ محدودیتی در این رابطه وجود ندارد.»

لازم به یادآوری است که محدودیت‌های اعمال شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل در خصوص واردات تسلیحات نظامی به ایران، طبق مفاد توافقنامه هسته‌ای، در تاریخ 18 اکتبر سال 2020 (27 مهر ماه) منقضی می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی یادآور شد که اظهارات مایکل پامپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در رابطه با انتخاب شدن روسیه به عنوان عضو جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل، صرفاً نشان دهنده رویکردهای غیرسازنده و غیرمنطقی مقامات واشنگتن است.

زاخارووا افزود، مقامات آمریکایی با چنین اظهاراتی، بار دیگر "عدم تمایل خود برای اقدام در جهت رعایت حقوق بشر و مطابق با روحیه همکاری برابر و جستجوی راه حل‌های سازنده در جهت منافع همه کشورها، بدون استثنا، را ثابت کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت