کرملین: استقرار ناظرین نظامی روسیه در قره باغ، به خواست طرفین بستگی دارد

کرملین: استقرار ناظرین نظامی روسیه در قره باغ، به خواست طرفین بستگی دارد

سخنگوی کرملین، امکان استقرار نیروهای حافظ صلح یا ناظرین نظامی در منطقه قره باغ را منوط به درخواست باکو و ایروان دانست و سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفت: فعلا مکانیزمی برای کنترل آتش بس در منطقه فعال نشده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "دیمیتری پسکوف" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری فدراسیون روسیه اعلام کرد کهاستقرار نیروهای حافظ صلح یا ناظرین نظامی در منطقه قره باغ کوهستانی، فقط با موافقت دو طرف آذربایجانی و ارمنستانی، امکان پذیر خواهد بود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

پسکوف روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران، در تفسیر سخنان "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه درباره احتمال چنین اقدامی، گفت: «سئوال اصلی در این خصوص این است که طرف‌های درگیر، یعنی جمهوری آذربایجان و ارمنستان، چگونه به آن نگاه کنند. هرگونه استقرار صلحبانان، ناظر یا سایر تشکلات، فقط با رضایت طرفین امکان پذیر است و تاکنون طرفین مناقشه قره باغ،تاکنون چنین درخواستی نداده‌اند

سخنگوی کاخ کرملین به این سئوال که آیا طرف روسی توانسته است اطلاعاتی که قبلاً درباره تخریب یکی از تأسیسات نظامی در خاک ارمنستان به دست آمده، را تأیید کند؟، پاسخ نداد و تنها یادآور شد که این مسائل باید به از مقامات نظامی پرسیده شود.

سرگئی لاوروف پیش از این اعلام کرد که مسکو امکان استقرار ناظرین نظامی روسی برای نظارت بر رژیم آتش بس در منطقه قره باغ را رد نمی‌کند.

ضمن اینکه، "ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که در حال حاضر، کاری در زمینه هماهنگی مکانیسم کنترل آتش بس در قره باغ کوهستانی در جریان نیست.

زاخارووا گفت: «پیام اصلی ما این است که لازم است تا فوراً نشستی در سطح مقامات نظامی سازماندهی شود تا در خصوص سازوکاری برای نظارت بر آتش بس توافق شود، برگزار شود. تا آنجا که می دانیم، فعلاً چنین کارهایی انجام نشده، ولی  امیدواریم که هرچه سریعتر چنین سازوکاری راه اندازی شود.»

به گفته وی، طرف روسی بر این عقیده است که حل و فصل سیاسی مناقشه قره باغ  ممکن و ضروری است و پیشنهادهایی در این زمینه از سوی روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در حال بررسی و همچنان روی میز مذاکره باقی مانده است که محتوای آنها شامل: آزادسازی تدریجی مناطق مورد مناقشه، ضمن رعایت ضمانت‌های امنیتی و اطمینان از برقراری ارتباط مطمئن بین ارمنستان و منطقه قره باغ کوهستانی، قبل از تعیین وضعیت نهایی این منطقه است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان