روایت تسنیم از اشتغال‌زایی کارآفرین هرمزگانی برای جوانان / تولید سرکه چوب با استفاده از ضایعات نخل

روایت تسنیم از اشتغال‌زایی کارآفرین هرمزگانی برای جوانان / تولید سرکه چوب با استفاده از ضایعات نخل

گروه استان‌ها-کارآفرین هرمزگانی با اشاره به اینکه طرح تبدیلی ضایعات خرما در کشور دومین طرح و در خاورمیانه هفتمین است، گفت: با خرید ضایعات چوب، تنه، برگ خرما و مرکبات از کشاورزان و استفاده از صنعت فرآوری، کود ارگانیک کمپوست و سرکه چوب تولید می‌کنم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، شرایط آب وهوایی در استان هرمزگان به گونه‌ای است که انواع مختلفی از خرما در نخلستان‌های این استان رشد می‌کنند به همین دلیل هر ساله 150 هزار تن خرما در روستاهای کوچک و بزرگ از زمین‌هایی که مساحت کل آن بیش از 37 هزار هکتار است برداشت می‌شود.

علاوه بر تولید خرما و صادرات آن در داخل و خارج کشور، گام نهادن در عرصه فرآوری از دیگر محصولات درخت نخل علاوه بر اشتغال‌زایی، موجب رونق صنعت فراوری در کشور می‌شود.

استفاده از شاخ و برگ این درخت و کاربرد آن در صنایع تبدیلی باعث شده تا برخی کارآفرینان با ورود به حیطه صنایع تبدیلی و احداث کارگاه‌های کوچک و بزرگ از ضایعات خرما برای تولید کود ارگانیک کمپوست و سرکه چوب استفاده کنند.

غلامرضا انباز، کارآفرین هرمزگانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه در زمینه تولید و صادرات خرما فعالیت دارد، اظهار کرد: متاسفانه از ضایعات خرما در صنعت فرآوری و تولید استفاده نمی‌شود، در حالی که ضایعات  نخل کاربردهای فراوانی دارند که با فرآوری آن می‌توان موادی که با قیمت بالایی از خارج کشور وارد می‌شود را کاهش داد.

کارآفرین هرمزگانی بیان کرد: من ضایعات چوب، تنه، برگ خرما و مرکبات را از کشاورزان خریدار می‌کنم و با استفاده از صنعت فرآوری از آنها کود ارگانیک کمپوست و سرکه چوب و مواد اولیه کاغد و نوپان تولید می‌کنم.

انباز با بیان اینکه این طرح در کشور دومین طرح و در خاورمیانه هفتمین طرح است، ادامه داد: با راه‌اندازی این کارخانه در فاز اول سی نفر به طور مستقیم و هزاران نفر که همان کشاورزان زحمتکش هستند به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شده‌اند.

وی با بیان اینکه طرح فرآوری ضایعات درخت نخل با همکاری شرکت نقش آهوی زرین و تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان و مرکز رشد دانشگاه هرمزگان در حال انجام است اظهار کرد: تاکنون توانسته‌ایم سرکه چوب برای مصارف کشاورزی که نسبت به کودهای شیمیای صرفه اقتصادی دارد را تولید کنیم.

کارآفرین هرمزگانی ادامه داد: این سرکه چوب که از ضایعات خرما با دانش امروزی فرآوری شده قابلیت‌های زیادی دارد که از جمله آنها می‌توان به تقویت رشد بوته ها، دفع حشراتی مانند مگس سفید، شته، تریپس، کنترل و درمان بیماری‌های ریشه‌ای، جلوگیری از بوته میری و کنترل و درمان بیماری‌های قارچی اشاره کرد.

انباز با اشاره به اینکه سرکه چوب، به عنوان کاتالیست موجب رشد آنزیم‌های مختلف، افزایش فتوسنتز و در نتیجه افزایش جذب مواد مغذی می‌شود، گفت: از آنجا که سرکه چوب حاوی مقادیر کمی از مواد قابل انتشار مانند الکل‌ها، کتون‌ها، آلدهیدها است به راحتی جذب گیاه می‌شود و همچنین با حل کردن مواد شیمیایی در خود باعث جذب ساده‌تر مواد شیمیایی می‌شود.

وی با بیان اینکه باید از کارآفرینانی که طرح‌های قابل قبولی در رابطه با صنایع تبدیلی و فرآوری دارند حمایت شود خاطرنشان کرد: استفاده از ضایعاتی که در نخلستان‌های کشور خودمان وجود دارد برای تولید موادی که قابل دسترس نیست یا تولید آنها به صورت شیمیایی هزینه‌های زیادی دارد، می‌تواند بسیاری از موانع تولید مرغوب محصولات کشاورزی را بردارد.

انتهای پیام/872/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon