واکنش مدیرکل گمرک باشماق به ابهامات قاچاق دارو به عراق/ رتبه نخست گمرک مرزی باشماق در رویه ترانزیت

واکنش مدیرکل گمرک باشماق به ابهامات قاچاق دارو به عراق/ رتبه نخست گمرک مرزی باشماق در رویه ترانزیت

مدیر کل گمرک مرزی باشماق به ابهامات قاچاق دارو به بخش عربی عراق واکنش نشان داد.

فرید حق پناه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به ابهامات مطرح شده از سوی طرف عراقی در خصوص قاچاق دارو ارز مرزهای غربی کشور گفت: صادرات دارو بر اساس بخشنامه‌ها و مصوبات بالادستی ممنوع بوده و بنابراین هیچ گونه دارویی از مرزهای رسمی صادر نشده است. از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که اقلامی مانند دارو به صورت گسترده تحت رویه قانونی ترانزیت عمدتا از طریق مرزهای غربی کشور به عراق یا اقلیم کردستان ارسال میشود. 

به گفته مدیر کل گمرک مرزی باشماق در غرب کشور،  با توجه به شیوع کرونا در نیمه نخست سال جاری حجم ترانزیت و صادرات رسمی اقلام مختلف کالایی از به عراق از گمرک باشماق جهش قابل توجهی داشته است.

وی افزود، در سال 98 گمرک باشماق رتبه دوم ترانزیت کالا و در شش ماهه نخست امسال نیز این گمرک رتبه نخست ترانزیت کشور را کسب کرده است. همین موضوع اهمیت ویژه این گمرک مرزی در تثبیت تبادلات تجاری را نشان میدهد.

حق پناه ادامه داد، علاوه بر این در 6 ماهه نخست سال جاری با توجه به مسدود بودن بسیاری از مرزهای رسمی کشور حجم صادرات از این گمرک به اقلیم کردستان عراق افزایش قابل توجهی داشته است. نزدیکی باشماق به سلیمانیه عراق یکی از دلایل توجه جدی تجار و بازرگانان به این گمرک بوده است.

مدیر کل گمرک باشماق گفت: از8  مرز رسمی و غیر رسمی با  اقلیم کردستان عراق  3 مرز باشماق، پیران شهر و پرویز خان در ایام کرونا فعال بودند که از این طریق و با افزایش صادرات ارز آوری قابل قبولی در کشور صورت گرفت.

نکته جالب توجه اینکه، حدد 90 درصد از محصولات صادراتی از این گمرک متعلق به استان کردستان نبوده و این موضوع نشان میدهد، گمرک باشماق به یک مرز تجاری مطمئن برای تجار سراسر کشور برای صادرات  اقلام مختلف به عراق به تبدیل شده است.

این مقام مسئول تاکید کرد، در حال حاضر ابهامات ایجاد شده در خصوص قاچاق دارو به عراق از سوی مقامات رسمی  کشور در سلیمانیه در حال پیگیری بوده اما به طور کلی به نظر میرسد برخی اختلافات در خصوص عدم هماهنگی سیستمهای گمرکی دو منطقه اقلیم کردستان و بخش عربی عامل شکل گیری ابهامات اخیر بوده است. چراکه خروج دارو تحت رویه ترانزیت از مرزهای غربی با مبدا کشورهای ثالث مثل ترکیه و... به اقلیم کردستان یک موضوع معمول بوده که در ماههای اخیر رشد قابل توجهی نیز داشته است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon