برخی فارغ‌التحصیلان معماری، ساختمان را نمی‌شناسند/فارغ التحصیلان از لحاظ حرفه‌ای صلاحیت‌سنجی نمی‌شوند

برخی فارغ‌التحصیلان معماری، ساختمان را نمی‌شناسند/فارغ التحصیلان از لحاظ حرفه‌ای صلاحیت‌سنجی نمی‌شوند

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران گفت: مواردی در کمیته بنای شاخص وجود داشته که یک فرد جوان طراحی یک ساختمان را برعهده گرفته اما وقتی درباره ساختمان و جزئیات اجرا از آنها سوال می‌کنند، نمی‌تواند پاسخ دهد چراکه سبقه‌ای در این زمینه ندارد.

مهدی صالحی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره طراحی نمای ساختمان‌ها، اظهار کرد: در طراحی معماری، افراد در امتحان نظام مهندسی شرکت می‌کنند و از لحاظ حرفه‌ای صلاحیت‌سنجی نمی‌شوند؛ در یک امتحان 4 گزینه‌ای شرکت می‌کنند و در نهایت به یک طراح معماری ذیصلاح تبدیل می‌شوند.

وی ادامه داد: امتحانات نظام مهندسی هر چقدر هم که سخت باشد، تستی است اما به معنای تبحر نیست. مهارت، موضوعی غیر از علم است و بخش زیادی از دانش در مهارت و تجربه است یعنی الزاما نمی‌توان گفت یک نفر مدیر خوبی است چون فوق دکترا دارد زیرا اگر کار مدیریتی نکرده باشد، تجربه و مهارت کافی ندارد.  

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران با بیان اینکه مهارت طراحان جایی سنجیده نمی‌شود، تصریح کرد: مواردی در کمیته بنای شاخص وجود داشته که یک فرد جوان طراحی یک ساختمان را برعهده گرفته اما وقتی درباره ساختمان و جزئیات اجرا از آنها سوال می‌کنند، نمی‌تواند پاسخ دهد چراکه سبقه‌ای در این زمینه ندارد. این در حالی است که به شهرداری هم اجازه دسته بندی معماران را نمی دهند که بگوییم یک فرد با چه میزان تجربه میتواند کار در چه ساختمانی را اجرا کند.

وی افزود: دانشجوها وقتی فارغ‌التحصیل می‌شوند و پایه نظام مهندسی را اخذ می‌کنند به یک طراح تبدیل می‌شوند و در فرآیند اجرا آزمون و خطا دارند بنابراین بخشی از فرآیند علم‌آموزی این افراد را در کمیته‌های نما انجام می‌دهیم و اساتید ما جزئیات مختلف را به آنها یاد می‌دهند.

صالحی با اشاره به اینکه از مجموعه‌های دانشگاهی گله داریم، اظهار کرد: نظام آموزشی نیازمند تغییر است؛ وقتی نمای شهری یک اصل است، چرا می‌گویند در فرآیند دانشگاهی تأثیری ندارد؟ ما به اساتید هم گفته‌ایم مدیون هستید اگر در دانشگاه‌ها به این موضوع، بی‌توجه باشید.

وی در پاسخ به اینکه توجه به نمای ساختمان جزو سرفصل‌های جدیدی است که در سال‌های اخیر باب شده و نمی‌توان از دانشگاه‌ها و نظام آموزشی توقع داشت که به سرعت همه دانشجوها را در این زمینه پرورش دهند، گفت: می‌گوییم چرا شهر اینطور است و آن را نقد می‌کنیم اما نقد تنها فایده ندارد و هر کسی به سهم خودش دراین اوضاع آشفته تأثیرگذار بوده است.

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران  در پاسخ به اینکه مدیریت شهری می‌تواند پیش قدم باشد برای اینکه نظام آموزشی و دانشگاه‌ها را به این سمت سوق دهد، تصریح کرد: در این راستا در کمیته‌های نما از اساتید دانشگاهی استفاده می‌کنیم و آنها فضا را به طور مستقیم درک می‌کنند. این وضعیت کمک می‌کند مسیر کوتاه‌تر شود اما مشکل اصلی ضعف طراح است و این موضوع در مناطق جنوبی بیشتر به دلیل هزینه ها و صرفه جوبی مطرح است.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است هر فردی بخواهد از هزینه‌های صرفه‌جویی کند، برخی می‌خواهند حداقل‌ها را هم فاکتور بگیرند اما نمی‌توانم حق شهر را نادیده بگیریم. زمانی که به تغییر نیاز داریم بالاخره باید از یک جایی اقدام را آغاز کنیم.  

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران