۲۶۰ اثر و محوطه تاریخی در نقاط مختلف شهرستان مرودشت کشف شد
گروه استان ها - مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: فصل سوم بررسی و تهیه نقشه باستانشناسی شهرستان مرودشت به پایان رسید و در این راستا ۲۶۰ اثر و محوطه تاریخی کشف شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مرودشت، حمید فدایی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان فصل سوم بررسی و تهیه نقشه باستانشناسی شهرستان مرودشت اظهار داشت: بررسیهای باستانشناسی و شناسایی آثار باقیمانده در محدوده حرایم تخت جمشید در وسعتی بالغ بر 85 هزار هکتار با مجوز پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.
وی با بیان اینکه تکمیل اطلاعات نقشه باستانشناسی منطقه از 70 سال گذشته آغاز شد، گفت: در طول سالها بررسی، محوطههای فراوانی مورد شناسایی و مطالعه قرار گرفته اما تکمیل این بررسیها و بازنگری از سال 96 و در قالب 3 فصل آغاز شد که اکنون فصل سوم به اتمام رسیده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با بیان اینکه مستندنگاری منطقه انجام شده است، افزود: پیادهسازی کلیه اطلاعات و بررسیهای انجام شده از گذشته تاکنون میتواند نقشه جامع و یکپارچه باستانشناسی از منطقه ارائه دهد که در شناخت تاریخی دشت مرودشت نقش مهمی دارد.
فدایی بیان کرد: با وجود این نقشه میتوان مدیریت بهتری بر روی حفاظت از محوطههای تاریخی به ویژه اجرای طرحهای زیرساختی و توسعهای در منطقه انجام داد.
وحید بارانی سرپرست بررسی تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت نیز در ادامه گفت: این بررسی که از تاریخ 25 تیرماه امسال شروع و تا پایان شهریور ماه ادامه داشت که در این راستا 260 اثر و محوطه تاریخی در نقاط مختلف شهرستان مرودشت کشف شد.
وی با بیان اینکه بررسیهای این فصل بیشتر دامنه غربی کوه حسین، کوه میان قلعه، استخر، کوه ایوب، کوه مجد آباد و دشت های ابرج و رامجرد را در بر گرفته است، افزود: در این فصل از بررسی در دامنه کوهها آثاری از استودانها و گورستانهایی از دوران صفویه تا دوران معاصر مربوط به کوچنشینان و عشایر منطقه شناسایی شد.
انتهای پیام/424