ابراز علاقه‌مندی ‌کنیا برای توسعه روابط با ایران / به ‌دانش فنی ایرانی‌ها در بخش فناوری فرآوری چای نیاز داریم

ابراز علاقه‌مندی ‌کنیا برای توسعه روابط با ایران / به ‌دانش فنی ایرانی‌ها در بخش فناوری فرآوری چای نیاز داریم

گروه استان‌ها- استاندار بومت جمهوری کنیا ضمن ابراز علاقمندی به توسعه روابط با ایران در حوزه‌های اقتصادی به‌ویژه تولیدات چای گفت: تمایل داریم از دانش فنی ایرانی‌ها در بخش فناوری فرآوری چای استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، هیلاری بارچوک صبح امروز در دیدار با استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت تولیدات چای بومت جمهوری کنیا اظهار داشت: 95 درصد این تولیدات چای به دیگر نقاط جهان صادر می‌شود و ظرفیت قابل گسترش دارد و می‌توان این امر را با استفاده از مزیت‌های رقابتی به دیگر اقلام کشاورزی نیز اختصاص داد.

استاندار بومت جمهوری کنیا ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان بومت را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: با استفاده از ظرفیت‌های استان‌هایی همچون گیلان می‌توانیم در راستای پیشرفت هرچه بیشتر کشاورزی و زیرساخت‌هایمان گام برداریم البته بخش عمده اقتصاد بومت به کشاورزی اختصاص دارد.

هیلاری بارچوک با اشاره به برخی شباهت‌های استان گیلان و استان بومت خاطرنشان کرد: حدود 60 درصد از تولیدات چای کنیا به استان بومت اختصاص دارد و در این زمینه تمایل داریم از دانش فنی ایرانی‌ها به‌ویژه گیلانی‌ها در بخش فناوری فرآوری چای استفاده کنیم و این بخش را از ایران بیاموزیم.

استاندار بومت جمهوری کنیا با بیان اینکه دو کشور ایران و جمهوری کنیا همواره ارتباطات خوبی با یکدیگر داشته و شرکای خوبی برای هم بوده‌اند تصریح کرد: یکی از اهداف سفر من به ایران در واقع تقویت و توسعه روابط با این کشور در حوزه‌های اقتصادی به‌ویژه تولیدات چای است.

هیلاری بارچوک راجع به گسترش همکاری‌ها با محوریت بازاریابی مشترک سخن گفت و بیان اینکه میزان تامین انرژی در کنیا بسیار گران است ابراز داشت: تمایل داریم از فرصت‌ها و فناوری کشور ایران در توسعه صنایع استفاده کرده و بتوانیم سوابق و تجارب گیلان در این بخش را به کنیا منتقل کنیم.

استاندار گیلان نیز در این دیدار گیلان را مستعدترین استان در کشت چای و دیگر محصولات کشاورزی معرفی کرد و اظهار داشت: گیلان به سبب شرایط آب و هوایی و بارش‌ها از این ظرفیت کشت چای برخوردار است و در سایر حوزه‌های کشاورزی نیز دارای پتانسیل‌های متعددی است.

ارسلان زارع تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای بهره‌گیری از شیوه‌های نوین کشاورزی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در حوزه توسعه کشاورزی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در حال حاضر دو استان گیلان و بومت کنیا از ظرفیت کشت  قابل توجه محصول چای برخوردار هستند.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه بخش اعظمی از اشتغال این استان نیز به بخش کشاورزی اختصاص دارد ابراز داشت: دولت ایران به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اعتقاد جدی دارد و در گیلان نیز مرکز نوآوری صنایع خلاق، پارک علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی متعددی در حال فعالیت هستند.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی مرکز نوآوری در استان بومت کنیا، شرکت‌های دانش‌بنیان گیلان می‌توانند تجربیات خود در حوزه فناوری، چای و کشاورزی را به این مرکز نوآوری انتقال دهند و در آن فعالیت داشته باشند و این انتقال تجربیات انجام شود و ما نیز از این موضوع استقبال می‌کنیم.

نماینده عالی دولت در استان گیلان ضرورت حفظ منابع طبیعی و محیط زیست را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: معتقدم از مراحل برداشت تا بسته‌بندی محصول چای باید از فناوری و توسعه علمی بهره‌مند شویم.

انتهای پیام/612/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon