فشار تورم بر طبقه پایین جامعه/ ریشه­‌یابی سیاست­‌های حمایتی تورم ­زا

فشار تورم بر طبقه پایین جامعه/ ریشه­‌یابی سیاست­‌های حمایتی تورم ­زا

کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه تورم بیش از دو دهه است که بر اقتصاد ایران سایه افکنده است گفت: بررسی شاخص­ های اقتصادی مرتبط با توزیع درآمد نشان می‌دهد که وضعیت توزیع درآمد تغییر کرده و طبقه متوسط جامعه در حال کوچک شدن است.

آرمان حاجیان فرد، کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره ریشه­‌یابی سیاست­‌های حمایتی تورم ­زا گفت: ضریب فزاینده در شهریور امسال به عدد 7.9 رسیده که در تاریخ اقتصاد ایران بی‌سابقه است. درواقع هر 100 ریالی که بانک مرکزی خلق می‌کند، با این نرخ، در طول یک سال به 790 ریال نقدینگی تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد:   حجم نقدینگی نیز در پایان شهریور به عدد 2 هزار و 943 هزار و 987 میلیارد تومان رسیده که این رقم در 6 ماهه اول امسال 17.1 درصد و در یک سال منتهی به پایان شهریور 36.2 درصد رشد داشته است.  تورم حداقل  دو دهه است که بر اقتصاد ایران سایه افکنده است و سیاست ­هایی اجرایی شده بیشتر پروپاگاندای دولتها بوده و بیشتر به مثابه دمیدن در آتش تورم بوده و منافع آن به جیب یک عده که منابع قدرت وصل هستند واریز شده است تا مردم ،به عبارتی به اسم مردم و به کام یک عده خاص!!؟؟ .

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 حاجیان فرد اظهار داشت:  میتوان به طرح پرداخت یارانه،طرح مسکن مهر، اعطای مجوزهای تشکیل بانک ها و موسسات اعتباری،طرح سامان­دهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و دلار چند نرخی ،تخصیص اعتبارها و تسهیلات به برخی اقشارجامعه، بودجه ریزی کلان،تخصیص بودجه به سازمان های بزرگ و متورم ،عادلانه نبودن اخذ مالیات و عوارض از جمله مهمترین سیاست ­ها و برنامه­ هایی هستند که منتج به رشد پایه پولی و در نهایت افزایش تورم خواهند شد. در واقع دولت­ ها تلاش کرده ­اند با استفاده از خلق پول و در نتیجه افزایش نقدینگی برخی سیاست­ ها و برنامه ­های اقتصادی خود را اجرا کنند.

این کارشناس اقتصادی گفت: یکی از اقدامات دولت در  توزیع ناعادلانه ثروت تخصیص سوبسید و ارز دولتی  به یک گروه خاص بوده و بنده از سالهای قبل سیاست اشتباه و فساد آور وجود ارز چند نرخی و تبعات منفی آنرا بر اقتصاد گوشزد کرده ام، که این سیاست غلط مسبب برداشتن فشار زیاد از گروهی خاص و انتقال آن با شدت کمتر به سطح عمومی جامعه و به عبارت دقیق­ تر به دهک ­های پایین و متوسط جامعه  شود.

 وی گفت: به عنوان مثال هر ساله بخشی از بودجه کشور به وارد کنندگان کودهای شیمیایی تخصیص داده می شد و وارد کنندگان کودهای شیمیایی بااستفاده از  دلارهای دولتی بازار داخلی را در دست میگرفتند،و جالب این است مسلماً دولت هدف خود را در ارایه این سوبسید ها،کمک به کشاورزان و باغداران در کاهش هزینه های کشاورزی اعلام کند. ولی  واقعیت ماجرا نشان دهنده آن است که این هزینه هایی که از جیب بیت المال هزینه میشود   هیچ اثری بر  قیمتهای محصولات کشاورزی نداشته و ندارد وفقط رانتی برای یک عده خاص بوده است؟؟!!

وی ادامه داد:بررسی شاخص­ های اقتصادی مرتبط با توزیع درآمد نشان می‌دهد که وضعیت توزیع درآمد تغییر کرده و طبقه متوسط جامعه در حال کوچک شدن است. از سوی دیگر دهک­ های پردرآمد فاصله بیشتری با سایر گروه‌های جامعه پیدا کرده ­اند. اگر طبقات اجتماعی را به شکل هرم در نظر بشکل هرم در نظر بگیریم هم کف هرم گسترده شده و هم راس آن فاصله بیشتری از کف پیدا کرده است.

حاجیان فرد گفت: مثالی دیگر در خصوص توزیع ناعادلانه ثروت در کشور ،میتوان به سیاستهای اخذ مالیات اشاره کرد،همانگونه که شاهد افزایش حداقل 100درصدی قیمت طلا  وارز هستیم و با هر ریال افزایش قیمت طلا و ارز که مثل خوره عمرمان را کم میکند و به حال و روز کشورمان با داشتن منابع عظیم خدادادی و سومدیریت موجود حسرت میخوریم،ولیکن با توجه به حداقل دو برابری شدن سرمایه و دارایی طلافروشان آیا آنان به اندازه یک کارمند که ماهیانه3 میلیون حقوق میگیرد مالیات پرداخت میکنند؟؟ آیا مدل اخذ مالیات از این دو قشر که در دهک های متفاوت قرار دارند یکسان است؟؟

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon