میزگرد| ابعاد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی / علمای شیعه و سنی هرگونه توافق یا صلح را حرام میدانند
گروه استانها-در میزگرد علمی و نشست تبیینی و تحلیلی بررسی ابعاد حقوقی فقهی و سیاسی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در استان کردستان مطرح شد که علمای برجسته جهان اسلامی اعم از شیعه و سنی هرگونه توافق یا صلح با رژیم جعلی اسرائیل را حرام میدانند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اولین میزگرد علمی و نشست تبیینی و تحلیلی برای بررسی ابعاد حقوقی فقهی و سیاسی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و پیامدهای آن بر منطقه و نقشآفرینی حقوقدانان در تشریح و تبیین این موضوع، امروز در سالن جلسات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد.
حجتالاسلام مجید طاهری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، با بیان اینکه مسئله فلسطین اهمیت اساسی دارد، اظهار داشت: در بحث مالکیت کشور فلسطین، حکم بر شناخت ماهیت پیوندی مسلمانان است که باید از نظر فقه اسلامی مالکیت آن را بررسی و به مسائل کلامی و سیاسی نیز توجه کرد.
وی با بیان اینکه قاعده نَفْیِ سَبیل قاعدهای فقهی، که هرگونه تسلط کافر بر مسلمان را ممنوع میکند، گفت: روایتهای راهبردی از پیامبر اسلام(ص) در ارتباط با مسائل سیاسی نیز بسیار مهم بوده، که باید بازگو شود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه علمای شیعه و سنی رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشنانسند، خاطرنشان کرد: قبل از فتوحات اسلامی، فلسطین جزو خاک رومیان و در حیطه امپراطوری این کشور قرار داشت و فتح این سرزمین به وسیله مسلمانان با لشکرکشی انجام شده و دومین اصل تاریخ اسلام این کشور فتوحات اسلامی و لشکرکشی اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه 500 علمای برجسته جهان اسلامی اعم از شیعه و سنی هرگونه توافق یا صلح با رژیم جعلی اسرائیل را حرام میدانند، تصریح کرد: توافق برخی کشورهای مسلمان با صهیونیستها جای تعجب دارد!
طاهری با بیان اینکه براساس فرموده قرآن خداوند هیچ راهی برای تسلط کافران بر مسلمانان قرار نداده است، عنوان کرد: خداوند فرموده بر ظالمان تکیه نکنید چراکه آتش شما را فرا میگیرد، هیچ ولی و سرپرستی جز خداوند نخواهید داشت.
مهدی حاتمی، رئیس بسیج اساتید و دبیر انجمن اساتید سازمان بسیج حقوقدانان استان کردستان نیز در این میزگرد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: مهمترین انگیزه ترامپ رئیس جمهور آمریکا از لحاظ سیاسی، جبران مافات (معامله قرن) و بحث انتخاباتی است.
وی با بیان اینکه آمریکا حامی رژیم صهیونیست است، گفت: وقتی امارات متحده عربی با توافق ابراهیم با آمریکا به توافق رسید قبل از آن در سال 1994 اردن و در سال 1979 کشور مصر با اسرائیل ارتباطات خود را برقرار و کشورهای دیگر منطقه نیز ارتباطات خود را آشکار کردند.
رئیس بسیج اساتید و دبیر انجمن اساتید سازمان بسیج حقوقدانان استان کردستان بیان کرد: کشور امارت 3 هزار و 500 نیروی آمریکایی را در دل خود جای داده و از لحاظ امنیتی با ایران به شدت استکاک دارد و به عنوان کشوری شاخص در همکاری و حامی با آمریکا و اسرائیل مطرح است.
حاتمی با بیان اینکه ما معتقدیم اسرائیل یک ررژیم جعلی، غیرقانونی و برخلاف موازین شرعی اسلام ایجاد شده و سرزمینهای منطقه را اشغال کرده و دارای هویت سیاسی نیست؛ عنوان کرد: باید در برابر تفکر و توطئههای دشمنان نظام همچون آمریکا و اسرائیل ایستاد.
حبیبی، استاد گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج نیز در این میزگرد با بیان اینکه در مباحث رسانهای نظریههای مختلفی در ارتباط با رابطه رخداد و امر هستی شناختی وجود دارد، اظهار داشت: کارشناسان و نظریههایی که به مباحث هستی شناختی بهای بیشتری داده، معتقدند خود مسئله تعیینکننده است و عامل اصلی واقعیتیست که رخ داده میشود، و در علوم سیاسی رئالیسم یکی از نظریههای بسیار اصلی و جدی است.
وی افزود: یکی از نظریههایی که درحوزه رسانهها رخ داده، مربوط به شبکههای اجتماعی و ماهوارهها بوده که به سمت نظریههای نمادی محور یا نظریههای برساخت گرایی سنگینی میکند و معتقدند با وجود اینکه نمیتوان واقعیت یک پدیده را انکار کرد و نبرد اصلی در عرصه بر ساختار و شکل اجتماعی و سیاسی است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج خاطرنشان کرد: رسانهها با ایجاد تمرکز، جلب توجه و با طوفان اطلاعاتی میتوانند یک مسئله بسیار حاد و مهمی را به حاشیه و مسئلهای که اولویت پنجم و ششم در ساعت هستی شناختی را به یک موضوع مهم در ساعت نمادی تبدیل کنند.
محمدقربان کیانی، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز در این مراسم با بیان اینکه اقتدار، پیشرفت و توانمندیهای کشور ایران باعث ترس آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است، اظهار داشت: پیش از اشغال فلسطین 8 درصد یهیودیان در دو درصد از زمینهای فلسطین سکونت داشتند اما الان 54 درصد این سرزمین فلسطین در اختیار یهودیها قرار دارد و بخشی را هم اشغال کردهاند.
وی تاکید بر اینکه باید همه زیر چتر قانون قرار بگیرند چراکه وقتی قانون حکمفرما باشد، شفافیت ایجاد، نظم و امنیت حاکم و اعتماد مردم نسبت به حاکمیت بیشتر میشود؛ گفت: امیدوارم این جلسات با افزایش دانش خود ما موجب خیر و برکت و نتیجه مطلوب برای کشور باشد، از دیدگاه بنده در عرصه بینالملل حقوق دریا، حقوق بیمه، حقوق نفت، حقوق تجارت و امضای برجام که مسئولان به آن تن داده در کنار شناخت قوانین بینالملل، باید زبان و درک آن را نیز خوب بفهمیم.
رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با تاکید بر اینکه باید کار به کاردان سپرده شود، افزود: درعرصه بینالملل در کنار مسائل داخلی باید کمتر آسیب ببینیم؛ در برخی موارد مانند عرصههای ورزش و فوتبال بازیچه شدهایم، چراکه فرزندانمان به جای علاقه به فوتبالیستهای داخلی، به فوتبالیستهای خارجی توجه دارند که این نشان ار ناهنجاری و بینظمی است؛ باید مغز خود را به دانش، علم و قوانین بینالملل مجهز کنیم.
انتهای پیام/484/ش