تولید ۲۸۰۰ تن عسل در لرستان؛ سهمیه شکر زنبورداران تخصیص یابد

تولید 2800 تن عسل در لرستان؛ سهمیه شکر زنبورداران تخصیص یابد

گروه استان‌ها - مدیر امور طیور و زنبور عسل لرستان به اشاره به اینکه امسال ۲۸۰۰ تن عسل توسط زنبورداران لرستانی تولید شده است گفت: اکنون مشکل عمده زنبورداران تامین شکر است که به خاطر عدم تخصیص سهمیه با مشکل مواجه‌ شده‌اند.

محمد علی جعفر پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، اظهارداشت: با توجه به شرایط اقلیمی و تنوع پوشش گیاهی مناسب در مراتع لرستان، این استان یکی از ظرفیت‌های مهم تولید عسل طبیعی در کشور است و در زمینه تولید عسل به عنوان یکی از 10 استان برتر محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال در استان حدود دو هزار و 800 تن عسل تولید شده است افزود: در این حوزه بیش از سه هزار و 100 زنبوردار داریم و تعداد کندوهای موجود در استان نیز تقریبا 320 هزار کندو است.

مدیر امور طیور و زنبور عسل لرستان عنوان کرد: میزان تولید عسل طبیعی در لرستان نسبت به سال گذشته حدود سه درصد افزایش یافته که این میزان افزایش به خاطر افزایش تعداد کندوها بوده است.

وی سرانه تولید عسل در هر کندو را بیش از 8 کیلوگرم برشمرد و بیان کرد: در سطح کشور یک سری صندوق‌ها و شبکه‌ها در عرصه صنعت زنبورداری فعالیت می‌کنند و یک سری شبکه توزیع دارند،  اتحادیه‌ها و تعاونی‌های آنها نیز در بحث بازاریابی و عرضه مقداری کمک می‌کنند.

جعفرپور گفت: صنعت زنبورداری فقط مختص به تولید عسل نیست بلکه سایر محصولات مانند  گرده گل، ژل رویال، موم، بره موم و... تولید می‌کنند، این صنعت یکی سری فرآورده‌های فرا سودمند دارد که هم ارزش غذایی و هم درمانی و بهداشتی دارند. اکنون بسیاری از زنبورداران شاخص استان به سمت تولید یک سری فرآورده مانند بره موم که به عنوان یک آنتی بیوتیک بسیار قوی شناخته شده است، رفته‌اند.

وی با بیان اینکه در استان حدود 11 تعاونی زنبورداران وجود دارد که به صورت شهرستانی فعالیت دارند تصریح کرد: در لرستان پنج کارگاه در زمینه بسته‌بندی و فرآوری فعال‌اند همچنین  16 واحد کندوسازی وجود دارد که سالانه 26 هزار کندو تولید می‌کنند.

مدیر امور طیور و زنبور عسل لرستان خاطرنشان کرد: اکنون بحث روی زنجیره زنبور عسل است به نحوی که این حرفه به صورت زنجیره انجام گیرد که در لرستان واحدهای زنبورداری وجود دارد که هم تولید کننده عسل طبیعی هستند و هم در زمینه کارگاه، فرآوری، بازاریابی و برند سازی مشغول کار هستند.

وی بیشترین تولید عسل را مربوط به شهرستان عمده خرم‌آباد، دلفان و بروجرد دانست و گفت: در سایر شهرستان‌ها نیز پرورش زنبور عسل انجام می‌شود اما در شهرستان‌هایی مانند کوهدشت، رومشکان و دوره چگنی با توجه به شرایط اقیلمی توسعه زیادی پیدا نکرده است.

جعفرپور اظهارداشت: برای تغذیه تکمیلی زنبور عسل در فصل پاییز و بهار برای اینکه جمعیت زنبورها افزایش پیدا کند باید تغذیه داشته باشند که نیاز به شکر دارند به طوری که هر کندوی عسل در سال حداقل 7تا 8 کیلو شکر لازم دارد تا جمعیت آنها زیاد شود.

وی افزود: هم اکنون زنبورداران در بحث تامین شکر با مشکل مواجه‌اند و اتحادیه‌های آنها پیگیر این موضوع هستند. این موضوع به حوزه صنعت معدن برمی‌گردد که باید شکر مورد نیاز زنبورداران را تامین کند اما تاکنون سهمیه آنها تخصیص نیافته است.

انتهای پیام/642/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon