خوزستانِ ۴ فصل در قاب مستند «سرزمین مهربان»/ حیف است جنوب ایران را نبینیم! + عکس

خوزستانِ 4 فصل در قاب مستند «سرزمین مهربان»/ حیف است جنوب ایران را نبینیم! + عکس

کارگردان مستند «سرزمین مهربان» می‌گوید سراغ روستاهایی رفته که هیچ دوربینی تاکنون واردش نشده است؛ مناطق بکری که در عین حفظ اصالت نیازمند توجه مسئولین است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «سرزمین مهربان» مجموعه جدید شبکه مستند سیما در ژانر مستندهای طبیعی است که هر هفته یکشنبه‌ها ساعت 20 روی آنتن می‌رود. اولین قسمت از این مجموعه 13 قسمتی، این هفته روی آنتن رفت و قرار است پخش آن ادامه داشته باشد. 

محمدرضا شهبازی، تهیه‌کننده و کارگردان این مستند در گفت‌وگو با تسنیم درباره سوژه اصلی این مجموعه تلویزیونی گفت: در مجموعه مستند سرزمین مهربان سراغ آداب و رسوم، فرهنگ، ایران‌شناسی و جاذبه‌های طبیعی کشورمان رفته‌ایم و تمرکز اصلی خود را بر 2 موضوع مهم یعنی فرهنگ بومی مردم مناطق مختلف کشورمان و ایران‌شناسی قرار داده‌ایم. در فصل اول این مستند به شرق استان خوزستان و غرب کهگیلویه و بویراحمد سفر کردیم که ماحصل آن را این‌ شب‌ها روی آنتن شبکه مستند می‌بینید. در ادامه ساخت این مجموعه و در فصل دوم به استان فارس سفر کرده‌ایم که تصویربرداری آن به اتمام رسیده است. همچنین در فصل سوم به استان بوشهر سفر خواهیم کرد. 

وی با اشاره به سوژه‌ای که در این فیلم مستند به نمایش درآمده است، گفت: در این مستند با افراد و مناطقی آشنا می‌شویم که شاید مخاطب تا به امروز اسم‌شان را نشنیده باشد و از این منظر بکر‌ند. برای مثال همه فکر می‌کنند که خوزستان استان گرمسیری است که در اکثر روزهای سال نمی‌توان به آن سفر کرد اما جالب است بدانید که مناطقی در این استان وجود دارد که در شهریورماه در آن برف می‌بارد و محصولات کشاورزی نظیر گردو، انار، گیلاس و انجیر در آن رشد می‌کند. 

مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران ,

شهبازی از تمرکز اصلی بر مناطق جنوبی کشور خبر داد و گفت: بیشتر دوست داریم به مناطق جنوبی کشورمان بپردازیم چرا که عمده مستندهای طبیعی که تاکنون ساخته شده است به جاذبه‌های طبیعی و گردشگری شمال ایران پرداخته است. متأسفانه مستندهایی که درباره استان‌های غربی و جنوبی ساخته شده است، عمدتاً تک‌قسمتی بوده و سریالی نیست. این موضوع در حالی است که داشته‌های فرهنگی و طبیعی‌مان در جنوب ایران بسیار بکر، دیده‌نشده و دست‌نخورده است. به نظرم حیف است که این فرهنگ از بین برود و سند تصویری از آن نداشته باشیم. 

این تهیه‌کننده و مستندساز با اشاره به تصاویری که در این مجموعه به نمایش درآمده است، گفت: در بخشی از سرزمین مهربان سراغ روستاها، افراد و مناطقی رفتیم که کمتر یا شاید اصلاً دیده نشده‌اند. برای مثال 7 ساعت در کوه پیاده‌روی کردیم تا به روستایی برسیم که فرهنگ و جاذبه‌های طبیعی آن بکر و دیده نشده است. 

او در مورد تفاوت این مجموعه مستند با دیگر کارهایی که با محوریت جاذبه‌های طبیعی ایران به نمایش درمی‌آید، گفت: سعی کردیم روند مستند با سوژه محوری جلو برود. در حقیقت سعی می‌کنیم سوژه‌های کمتر دیده شده که برای مردم دارای جذابیت است را انتخاب کنیم و در زیر متن این فیلم به فرهنگ بومی مردم آن منطقه بپردازیم. برای مثال در بعضی از فیلم‌های مستند می‌بینم که دوربین روی جنگل، طبیعت منطقه و ... رفته و همین‌ها را نشان داده است. این تصاویر جذاب‌ است اما تنها چند دقیقه؛ مخاطب دوست دارد در کنار این تصاویر با مردم منطقه، فرهنگ آنان و جاذبه‌های طبیعی منطقه نیز آشنا شود. به همین دلیل سوژه محور جلو رفتیم. 

مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران ,

وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات جالبی که در ساخت این فیلم مستند با آن روبه‌رو شدیم وجود افرادی‌ است که بافت قدیمی روستاها‌‌ را تخریب می‌کردند،  در حالی که این بافت قدیمی می‌تواند برایشان درآمدزا باشد. برای مثال در جایی دیدیم که می‌خواستند جاده سنگ‌فرشی قدیمی را تخریب کنند و جاده آسفالتی بسازند در حالی که گردشگر برای تماشای همان جاده بومیِ بکر به این منطقه سفر می‌کند. در این مستند سعی می‌کنیم به مردم این مناطق هشدار بدهیم که پتانسیل بسیار خوبی در اختیار دارند که می‌تواند به جذب توریست در منطقه‌شان کمک کند. نباید این ظرفیت را نابود کرد. به یاد دارم در یکی از روستاها که می‌خواستیم تصویربرداری کنیم‌، اهالی آن خجالت می‌کشیدند و می‌گفتند از این خانه‌های روستایی فیلم نگیرید چرا که زشت‌اند، در حالی که توریست علاقه‌مند به همین خانه بکر قدیمی است. بنابراین معتقدم ظرفیت‌های زیادی در مناطق روستایی وجود دارد که می‌توان به بهترین نحو از آن استفاده و از مهاجرت جوانان آن منطقه جلوگیری کرد.

کارگردان مستند سرزمین مهربان با اشاره به روند ساخت فصل اول این مجموعه گفت: نزدیک به 3-4 ماه، پیش تولید و یک ماه تصویربرداری داشتیم. اکنون مشغول تدوین فصل دوم این مجموعه‌ایم که در فارس تصویربرداری شده است و از نیمه دوم دی‌ماه تا نیمه اول اسفند برای تصویربرداری فصل سوم به بوشهر می‌رویم چرا که در مابقی ایام سال این منطقه هوای شرجی بسیار سنگینی دارد. 

مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران ,

شهبازی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه عده‌ای معتقدند معرفی مناطق بکر سبب تخریب آن به دلیل افزایش سفرها می‌شود، گفت: بگذارید جواب این سؤال را با سؤال بدهم؛ آیا خوب است با این دیدگاه مردمانی که بعضا درگیر فقرند را فدا کنیم؟ بهتر نیست با معرفی آن و فرهنگسازی صحیح، چند گردشگر به آنجا فرستاده تا منبع درآمدی برای مردم آن باشد؟ علاوه بر این بعضی از مناطق از محرومیت زیادی رنج می‌برد که با نمایش آن در رسانه ملی شاید باعث شود مسئولین به فکر حل مشکلات آن بیفتند. در این مستند مناطقی را نشان دادیم که شاید استاندار آن هم تاکنون به آنجا نرفته باشد. به نظرم نشان دادن این مناطق هم ثبت فرهنگی است و هم از مهاجرت جوانان منطقه جلوگیری می‌کند. 

مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران , مستند , شبکه مستند , تلویزیون , طبیعت , سینمای ایران ,

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران